Få alvorlig syke etter Sløvåg-ulykken

Mye forurenset grus står inne på Vesttank sitt område i Sløvåg.

Mye forurenset grus står inne på Vesttank sitt område i Sløvåg. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Innbyggerne i Sløvåg har flere helseplager etter tankeksplosjonen i 2007. Men det er ikke funnet alvorlig sykdom.

DEL

Helse Bergen konkluderer i sin helseundersøkelse at selv om det er økt forekomst av helseplager, er det ikke gjort funn av alvorlig sykdom som kan knyttes til ulykken.

Mange som jobbet ved anlegget til Vest Tank i Sløvåg og Gulen i Sogn og Fjordane og som bodde i nærheten har fortalt om helseplager etter eksplosjonen i en tank brann i en annen på anlegget.

Funnene og konklusjonene etter helseundersøkelsen ble presentert mandag ettermiddag. 734 personer fra nærområdet til anlegget, samt folk som jobbet der har deltatt i undersøkelsen, som ble foretatt vinteren 2008 og 2009.

37 av de undersøkte hadde tydelige symptomer på stressreaksjoner knyttet til ulykken. Det er også funnet at kvinner som arbeider ved anlegget eller som bor i nærheten har større problemer med sår hals og luftveisproblemer enn de som bor langt fra anlegget. Det er også funnet hyppigere forekomst av betennelsesreaksjoner i svelget til kvinner som jobber ved anlegget eller som bor i nærheten.

Undersøkelsen viste også flere nye og forverrede tilfeller av hodepine og irritasjon i de øvre luftveiene hos dem som jobber ved eller bor nær anlegget.

Artikkeltags