Nok en utsettelse av Vest Tank-saken

Tinghuset i Bergen.

Tinghuset i Bergen. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Straffesaken etter eksplosjonen på Vest Tanks anlegg i Sløvåg i Gulen kommune er utsatt nok en gang.

DEL

Ny dato vil bli fastsatt mandag, får NTB opplyst i Nordhordland tingrett.

– Det er beklagelig med enda en utsettelse, men nå håper vi at saken kan komme i gang fra mandag 23. november, sier aktor, førstestatsadvokat Hans Tore Høviskeland i Økokrim.

FORTSETTER I 2010: – Utsettelsene skaper mye ekstra arbeid, blant annet med å kalle inn vitner. Det er til sammen stevnet 87 vitner fra forsvarerne og påtalemyndigheten, sier Høviskeland, som regner med at saken ikke kan avsluttes i år.

– Kan det være aktuelt å utsette saken til over nyttår?

– Nei, vi vil komme fram til en ny dato i kommende uke, og vi håper å komme i gang fra mandagen etter. Det er ikke noe problem om saken må ta en pause i jule- og nyttårshelgen, sier Høviskeland.

FLERE UTSETTELSER: Saken ble første gang utsatt for to uker siden da en av de tre forsvarerne hadde fått svineinfluensa.

Sist mandag ble den utsatt på nytt da en annen forsvarer hadde blitt rammet av samme sykdom. Det er satt av fem uker til saken.

Tre ansvarlige ved anlegget er tiltalt for grov miljøkriminalitet etter at innholdet i to tanker eksploderte i mai 2007 og spredte forurenset svovelgass over et stort område. Ingen omkom, men tiltalen bygger på at mange mennesker var i livsfare.

Et par hundre mennesker i kommunene Gulen og Masfjorden har blitt syke i tiden etter eksplosjonen.

PCB I DRIKKEVANN: Ulykken skjedde under rensing av sterkt svovelholdig bensinavfall, som anlegget ikke hadde tillatelse til å ta imot.

For kort tid siden ble det kjent at et vannbasseng i Sløvåg inneholder det kreftframkallende stoffet PCB. Tre husstander bruker drikkevann fra bassenget.

Avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet, Truls Krogh, sier til NRK at folk ikke bør drikke vannet.

Det er ikke kjent om også denne forurensingen kan settes i forbindelse med Sløvåg-eksplosjonen, men det arbeides for å finne ut av det.

Artikkeltags