Økokrim til Sløvåg-aksjon

Denne slambilen sto parkert ved tankene, da ulykken på Vest Tank-anlegget skjedde (26.05.2007).

Denne slambilen sto parkert ved tankene, da ulykken på Vest Tank-anlegget skjedde (26.05.2007). Foto:

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Politiet ransaket ni adresser i Hordaland og Sogn og Fjordane i forbindelse med tankeksplosjonen.

DEL

Politiet gjennomførte onsdag ransakinger på ni adresser i Hordaland og Sogn og Fjordane i forbindelse med etterforskningen av tankeksplosjonene hos Vest Tank i Sløvåg i fjor.

- Vi gjorde dette for å svekke eller styrke mistanken mot selskapet. Det ble gjort beslag som vi nå skal gå igjennom. Vi kan ikke utelukke at videre etterforsking avdekker nye forhold, sier førstestatsadvokat Hans Tore Høviskeland i Økokrim til NRK Hordaland

To tanker gikk i lufta ved Vest Tanks anlegg 24. mai i fjor. Ingen ble alvorlig skadd, men en rekke personer ble i ettertid syke på grunn av den sterke lukten.

Økokrim har tatt over etterforskningen av hendelsen og til sammen 20 tjenestemenn fra Økokrim, Hordaland politidistrikt og lokale lensmannskontorer i de to fylkene deltok onsdag i storaksjonen mot selskapet.

– Vi skal nå gå gjennom materialet det er tatt beslag i, sier Høviskeland som karakteriserer etterforskningen som svært omfattende og kompleks. Saken har også forgreninger til utlandet og Økokrim samarbeider derfor også med utenlandsk politi.

Det var Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap som politianmeldte Vest Tank. Politiet har siktet selskapet etter brann- og eksplosjonsvernloven.

I kampen mot miljøkriminalitet har Økokrim et nasjonalt ansvar. Økokrim har derfor spesielt prioritert saker som dreier seg om farlig avfall, melder NRK.

Artikkeltags