Tankanlegget i Sløvåg er tømt

Restavfallet i Sløvåg er pumpet om bord i tankskipet Ruth Theresa og blir destruert i Tyskland.

Restavfallet i Sløvåg er pumpet om bord i tankskipet Ruth Theresa og blir destruert i Tyskland. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Alexela Sløvåg AS har fullført arbeidet med å tømme tankanlegget for bunn- og restavfall.

DEL

Det skriver Alexela Sløvåg (tidligere Vest tank) i en pressemelding. Avfallet er pumpet om bord i tankskipet Ruth Theresa og skal destrueres på anlegget til Ölrecycling GmbH i Bremerhaven, Tyskland.

  • Nyheter

Det var 24. mai 2007 at eksplosjonen skjedde på anlegget i Sløvåg.

SKAL INSPISERES: Selskapet opplyser at klima- og forurensningsdirektoratet (tidligere SFT) er informert om at alle tankene og terminalområdet nå er tømt for alt avfall som stammer fra Vest Tanks tidligere virksomhet, samt avfall fra sluttrengjøring etter tømming og reparasjoner av tankene.

I morgen vil klima- og Forurensningsdirektoratet foreta en kontroll av anlegget. Alexela Sløvåg skal ha fått tillatelse til å forlate Sløvåg etter bedriftens egen vurdering.

Administrerende direktør Håkon Ivarson forteller at arbeidet med å fjerne avfall fra virksomheten har vært vanskeligere enn de hadde trodd på forhånd.

TIDKREVENDE: – Det kalde været den siste måneden, samt setninger i bunnen av tankene, gjorde tømmingen mer tidkrevende enn forutsatt. Den siste delen av avfallet hadde et volum på cirka 5300 kubikkmeter, og nå er vi endelig i mål, sier direktøren.

Klima- og forurensningsdirektoratet skal etter at anlegget nå er tømt gi Alexela Sløvåg formell tillatelse for drift av tankanlegget som oljeterminal, opplyser selskapet.

Når denne foreligger må Gulen kommune gi selskapet brukstillatelse for dette formålet. Bemanningen i Alexela Sløvåg AS skal økes fra åtte til ca. 25 ansatte.

– Vårt mål er å gjøre oljeterminalen til en trygg og lønnsom virksomhet, og bidra til fremgang for industrien og næringslivet i Sløvåg, sier Ivarson.

Artikkeltags