– Det er vanskelig å komme på andre ord enn at det er forferdelig tragisk. Veldig trist når slikt skjer, uavhengig av tidspunkt, sier festivalsjef Viggo Randal til Avisa Nordhordland.

En omkom, fire til sykehus

En mann  i 60-årene omkom og fire personer ble skadd og sendt til sykehus da en båt kjørte på et skjær nær Grimstedholmene i natt.

To kvinner i 30-årene er alvorlig skadet. En kvinne i slutten av 50-årene er lettere skadet.

Båtføreren, mann i 40-årene, er også skadet.

LES MER: Lokalsamfunnet i sorg: Mann døde i båtulykke i Gulen

Båten var på vei fra Utkantfestivalen i Skjerjehamn til Eivindvik nord i kommunen da ulykken skjedde. Nødetatene rykket ut klokken 0054. Randal forteller at han selv var på ulykkesstedet i natt.

– Vi har hatt hele vårt apparat i sving. Jeg ble varslet via AMK og har vært der stort sett i hele natt, sier Randal.

– Tung start

Det er en preget festivalsjef som snakker med Avisa Nordhordland på telefon morgenen etter ulykken.

– Disse var folk mange av oss i festivalledelsen kjenner. Det berører oss som arrangører og medmenneske. Det er en tung start på fredagen nå, sier Randal.

Arrangøren har bestemt seg for at festivalen vedvarer som planlagt. Randal sier dødsulykken vil bli markert under festivalen fredag.

– Vi vil markere det med et minutt stillhet før konsertene begynner på hovedscenen klokken 20 i kveld, sier Randal.

– De fleste kjenner alle

Festivalsjefen tror alle er berørt av det som har skjedd.

– Gulen er ikke en stor plass, og de fleste kjenner alle, sier Randal.

Festivalen har tiårjubileum i år, men aldri opplevd liknende ulykker. I år fikk arrangøren dessverre behov for sitt omfattende beredskapsapparat.

– Vi har et eget beredsskapsteam, med beredsskapsbåt, lege, dykkere og sanitet. Beredsskapsbåten vår med lege og ambulansepersonell om bord var først på åstedet, forteller Randal.

– Dette er veldig tragisk for de som er involvert, familie og venner. Våre tanker går nå til de pårørande, sier Randal.

320 båter i Skjerjehamn

Selve festivalen tar i mot 320 båter denne helgen. Til tross for svært stor aktivitet til sjøs, har ikke Randal inntrykk av at det blir kjørt uvettig.

– En bør være årvåken til sjøs uansett. Nå har vi holdt på i ti år med så mange båter, men vi har ikke hatt ulykker med grunnstøting. Jeg vil si folk oppfører seg veldig greit til sjøs. Mange ligger dessuten i havnen hele helgen, påpeker han.