(NETTAVISEN): Etter en årrekke i underholdningsverden meldte programleder Guri Solberg (46) sommeren 2021 overgang til Nyhetskanalen på TV 2, der hun gikk inn som nyhetsanker.

Da hadde hun i årene før vært å se som programleder i underholdningssatsninger som «Sommerhytta», «X Factor» og «Skal vi danse», og overfor TV 2 la hun ikke skjul på at det var en helt annen hverdag som ventet henne hos nyhetene.

– Jeg er jo vant til å jobbe opp mot én sending, mens her er det et hjul som bare spinner og går. Det er på en måte sending hele tiden. Så det blir spennende å komme inn i det, sa hun om hva som kom til å bli annerledes i den nye jobben kontra hennes tidligere oppdrag som programleder i TV 2.

Nå har hun vært å se på Nyhetskanalen en liten stund, og har med tiden funnet ut at hun kan bruke mye av erfaringen sin fra underholdningsverden videre inn i nyhetsuniverset.

– Jeg har jo tenkt at nå har jeg en «seriøs» jobb, og husker jeg tenkte at nå må jeg bli veldig ordentlig eller kanskje litt annerledes. Men det jeg har funnet ut er at det er veldig mye som er likt med jobben jeg har nå og jobbene jeg har hatt før, deler 46-åringen med Nettavisen under TV 2s høstlansering.

«Fersking» i nyhetsstudioet

Med unntak av et kort opphold i New York tidligere i år, har altså Guri Solberg tredd inn i jobben som nyhetsanker på fulltid – en rolle hun fremdeles utforsker fra nyhetsstudioet.

– Jeg har med tiden funnet ut at det er veldig mye som er likt med de andre jobbene jeg har gjort. Så alle de erfaringene jeg har med meg kan jeg lene meg på, sier hun.

– Men samtidig er jeg jo en «fersking», så jeg driver stadig vekk og utforsker rollen og prøver å finne ut hvor alvorlig jeg skal være og hvor mye jeg kan være meg selv, legger hun til.

Uansett er den kjente 46-åringen godt fornøyd i den nye jobben – som hun beskriver som «spennende og morsom».

– Viktig at folk tror på meg

Etter en karriere innen underholdning er det mange som forbinder Solberg med et smil og godt humør, noe som ikke alltid passer seg i blodseriøse og alvorlige nyhetssendinger.

Det å formidle også de mer dystre tingene som skjer i verden er derfor viktig for Solberg å gjøre med troverdighet.

– Det er viktig at folk tror på meg, enten det er gladsaker eller død og fordervelse. Det har jeg tenkt mye på, sier hun.

– Men samtidig kan jeg jo ikke spille en rolle som en seriøs nyhetsformidler. Jeg må finne en slags mellomvei som er meg og samtidig seriøs, uten å spille skuespill. Så det er jeg veldig opptatt av, at det ikke er falskt, legger 46-åringen til.

At ikke det blir falskt jobber hun kontinuerlig med.

– Det er en pågående jobb. På samme måte som jeg har gjort i programlederjobber tidligere, så handler det om å finne riktig stemning. Og det er sikkert noe jeg kommer til å forske på hele tiden mens jeg har denne jobben, sier nyhetsankeret.

Nå er imidlertid Solberg mer varm i trøyen, og føler at hun har kommet godt inn i jobben i nyhetene.

– Jeg er ganske trygg på alt jeg ikke er helt ute og kjører, i alle fall. At det går bra. Så får jeg bare fortsette og prøve meg.