De ansatte i BA ble informert om nyansettelsen på et allmøte torsdag morgen.

Tor Godal har vært konstituert sjefredaktør og daglig leder i Bergensavisen siden Sigvald Sveinbjørnsson sluttet etter fem og et halvt år som leder for avisen i høst.

– Vi har hatt et godt tilfang av gode kandidater, og det har vært et luksusproblem å finne den riktige kandidat, sier styreleder Morten Nilsen om ansettelsesprosessen.

Han er svært tilfreds med ansettelsen av Valland i Bergensavisen.

– Journalistikk er alltid det viktigste

– Først og fremst gleder jeg meg til å bli kjent med alle som jobber i BA. Jeg vet at det er en sterk og god kultur i BA for å lage god journalistikk. Jeg har selv tidligere konkurrert med BA tidligere i arbeidslivet, sier Valland til BA.

Guro Valland (36) har tidligere jobbet i Bergens Tidende, Dagens Næringsliv og har det siste året vært sjefredaktør og daglig leder i Avisa Hordaland. Hun har en master i business marketing fra Berlin og er utdannet journalist ved Universitetet i Bergen.

– Jeg er veldig motivert for å ta videre prosjektet som den tidligere redaktøren ga fra seg. Arbeidet som er gjort de siste årene, imponerer meg. Særlig med tanke på abonnementsveksten og posisjonen som BA har hatt. Mye er tilrettelagt for å styrke journalistikken enda mer, sier Valland til BA.

Hun understreker at BA er en viktig avis for Bergen og skal være en lokalavis for alle i Bergen.

– Bergen er en by med mange sterke meninger og hvor ingen er redde for å si sin mening. Det tenker jeg gjør det enda viktigere med god journalistikk, sier den nyansatte lederen.

Guro Valland er første kvinne som blir sjefredaktør i Bergensavisen.

– Guro har sterke lederegenskaper med evne til å sette retning og gjøre tydelige prioriteringer. Hun har bred publisistisk erfaring, og har oppnådd sterke resultater. I tillegg er hun dyktig til å få med seg folk. Guro har de nødvendige kvalifikasjonene, erfaringene og egenskapene som skal til for å skape ytterligere digital vekst, utvikle god og relevant kvalitetsjournalistikk og befeste BA sin posisjon som Bergens foretrukne lokalavis, sier styreleder Nilsen.

– Blir inspirert

– Journalistikken er alltid det viktigste, og jeg må bruke tid på å bli kjent med BA og folkene som jobber der. Så har jeg selvsagt noen tanker om hvilke grep avisen kan ta for å bygge videre på alt det gode BA-gjengen har fått til, og det ser jeg frem til å diskutere med redaksjonen. For eksempel ser jeg potensial innen politikk og debatt, og hvordan vi presenterer innholdet vårt, sier Valland.

Valland som er fra Voss, har både studert og jobbet flere år i Bergen. Nå flytter hun altså tilbake.

– Voss er hjembygden min og Bergen er hjembyen. Jeg har bodd her i flere år og har opplevd mye som journalist i BT med saker som har preget byen. Jeg kjenner Bergen godt, vil jeg si, sier hun.

Hun presiserer at en av styrkene til BA er at det er en avis som skildrer hverdagslivet til folk. Det skal BA fortsette å være. En folkelig avis for alle bergensere.

– BA har en sterk posisjon og en sterk kultur som jeg blir inspirert av. Slik jeg forstår avisen, er mye lagt til rette for at dette blir en superspennende jobb. Jeg tenker spesielt på den sterke abonnementsveksten og den gode økonomiske utviklingen. Det forteller meg at BA-journalistikken er viktig for mange, og kan bli det for enda flere. BA skal fortsette å være en tydelig, folkelig og solid lokalavis for alle bergensere, sier Valland.

Hun begynner i jobben når hun er ferdig med fødselspermisjonen på nyåret 2023.