Klokken 1652 torsdag ble det satt i gang en redningsaksjon på Tysnes etter at en gutt ble meldt savnet etter en kanovelt i Kyrkjevatnet ved Uggdalseidet. Brannvesenets dykkere fant gutten klokken 1751, og han ble brakt til Haukeland sykehus med luftambulanse.

Natt til fredag opplyser politiet i en pressemelding gutten er bekreftet omkommet.

De nærmeste pårørende er varslet, og politiet oppretter sak.

– Livreddende tiltak

Brannvesenet opplyser at to dykkere fra Bergen ble sendt med helikopter for å bistå det lokale mannskapet, og at flere dykkere var på vei.

Operasjonsleder Tom Johannessen i Vest politidistrikt sa til BA torsdag kveld at gutten ble funnet cirka 25 meter fra land.

– Han ble raskt brakt til land hvor det ble igangsatt livreddende tiltak. Han ble siden sendt til Haukeland med Luftambulansen, sa Johannessen klokken 2210.

Det skal ha vært fire-fem andre barn med gutten som veltet i kanoen.

– Det har vært samtaler med personer som har vært på stedet. Vi vet ikke om det har vært voksne til stede, forklarer Johannessen.

– En tragisk ulykke

Tysnes-ordfører Kåre Martin Kleppe (H) opplyste torsdag kveld at kommunen har satt sammen en livskrisegruppe som er i beredskap og har kontakt med pårørende.

– Det er en trist situasjon og en svært tragisk ulykke, sa han til BA i forbindelse med redningsaksjonen.

Fredag morgen opplyser ordføreren at gutten var førsteklassing ved Uggdal skole.

Klepp forteller at elever, venner, ansatte og pårørende blir fulgt opp.

– I dag tidlig har kommunens kriseteam sammen med helsepersonell og skolepsykolog hatt samling sammen med ledelsen på skolen for å snakke om hvordan dette skal håndteres.

Fredag er siste skoledag, opplyser ordføreren.