Gå til sidens hovedinnhold

Han har ventet i et halvt år. Lørdag fikk han startskuddet

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter over et halvt år med kun trening, fikk syklisten Odd Christian Eiking endelig gjøre det han liker best: Å konkurrere.

Askøyværingen starter sesongen lørdag, med firedagersrittet Route d'Occitanie i Sør-Frankrike. Der endte han på 26. plass.

Sykkelsesongen har vært satt på vent siden koronapandemien begynte å skylde inn over Europa og verden.

– Det blir godt å komme i gang igjen, ja! Jeg har gått lenge uten ritt nå. Det har gått helt greit, men det er selvfølgelig perioder det har vært mer frustrerende, sa Eiking til BA før rittstart.

– Jeg er spent

Circus Wanty Gobert-proffen hadde et 2019 der han beviste at han kunne være med og kjempe om etappeseire også i noen av verdens største ritt. To ting gjør at han ønsker å dempe forventningene noe til Route d'Occitanie, som har blitt vunnet av spanske Alejandro Valverde to år på rad:

En liten kneskade, og all lavlandstreningen.

Gullfjellet er ikke akkurat voldsom høyde på, og den siste måneden har han tilbragt med laget i Belgia.

– Det blir et veldig hardt ritt, så jeg er spent. Mange ryttere har hatt mye høydetreningen gjennom koronaperioden, og det spiller en del inn på de virkelig harde fjelletappene. Det har ikke jeg hatt. Det hadde likevel vært gøy å overraske litt, sier 25-åringen.

Les også

Odd Christian Eiking om Tour de France: – Boss uten tilskuere

Det er 3. og 4. etappe det skal klatres mest, og med en kort stigning før mål på 4. og siste etappe tror Eiking at det kan være muligheten hans.

Om han kommer så langt – for Eiking tror det kan bli et haraball uten like når 150 rastløse syklister setter i gang.

– Jeg tror mange har hvilt hodet godt og er klare for å gi jernet nå. Når 150 mann er villige til å gi alt, kan det bli kaotisk. Vi får se hvordan starten går, det blir fort litt nervøst, tipper askøyværingen, som er Hordalands eneste mannlige proffsyklist etter at sotrastrilen Kristoffer Skjerping (27) flyttet til Østlandet og la opp.

VM-håp

VM i Sveits blir trolig Eikings store mål for året. Det går av stabelen i september, like etter et utsatt Tour de France. Der er ikke Circus Wanty Gobert kvalifisert. Eikings lag fikk ikke invitasjon i år.

– Kan det være en fordel i VM, at du «slipper» Tour de France?

– Nja, det beste tror jeg faktisk hadde vært å ha touren som en oppladning. Men jeg skal uansett være i form til VM.

En VM-løype som for øvrig skal være tøff, og dermed passe 25-åringen godt.