Han lager musikken til storsatsing

Einar Selvik, her på Bryggen i Bergen, i fjor.

Einar Selvik, her på Bryggen i Bergen, i fjor. Foto:

Av

Einar Selvik kaster seg ut i «Assassin's Creed»-universet.

DEL

Selvik, for mange kjent fra Wardruna, «Vikings» og en rekke Festspill-relaterte prosjekter, lager musikken til «Assassin's Creed Valhalla», sammen med spillets komponister Sarah Schachner og Jesper Kyd. Det melder Wardruna i sosiale medier.

– Jeg ble kontaktet Ubisoft for halvannet år siden. Så hadde vi litt møter, de kom til Norge noen ganger og til Bergen også, faktisk. Da diskuterte mulige måter å gjennomføre dette på, forteller Einar Selvik på telefon til BA.

Nå er han i sluttfasen med musikken til spillet.

– I de første møtene diskuterte vi litt hva vi ville og jeg syns det er gøy at de har turt å være med å gjøre musikken litt autentisk. Vi så faktisk for oss mye av de samme tingene. Film- og TV-bransjen har gjerne en litt forstørret versjon av hva autentisk er, litt på anabole steroider, på en måte.

– Beskriv musikken du har gjort til spillet.

– Det er litt rå og upolerte ting fra skaldelandskapet. Jeg har laget musikk til de forskjellige områdene i spillet, men også produsert musikk, som ligger nærmere Wardruna-landskapet.

– Hvilket forhold har du til «Assassin's Creed» selv?

– Jeg er ingen gamer, men jeg spilt litt opp gjennom og «Assassin's Creed» er jo en av bautaene - og jeg syns det har vært spennende å ta en tur i det universet selv nå.

Ifølge nettstedet Gamer.no slippes «Assassin's Creed Valhalla» til PC, Stadia, PlayStation 5 og Xbox Series X, samt PlayStation 4 og Xbox One, senere i år.

Det samme nettstedet melder at man skal følge emigranten Eivor i spillet, som også skal ha en åpningssekvens i Norge, før man emigrerer til England. Der skal man etablere et hjem og en base som man stadig vender tilbake til etter oppdrag.


Artikkeltags