Han tror hallen fylles til randen i kveld

Frederik Gnatt tror Gimlehallen fylles til randen torsdag kveld.

Frederik Gnatt tror Gimlehallen fylles til randen torsdag kveld. Foto:

Gimles daglige leder Frederik Gnatt tror på et tøft byderby mot Frøya torsdag kveld når sluttspillet i BLNO er i gang.

DEL

Søndag stakk Gimle av med 129–125 og tok også en viktig 4.-plass i serien da slo Frøya i BLNOs siste runde i grunnspillet. Frøya hadde muligheten til å stikke av med bronse i serien, men med tapet ble det 5.- plass, og hjemmebanefordelen i kvartfinalen av sluttspillet røk.

Nå møtes de to lagene i kvartfinalen, som spilles best av tre. Gimle spiller hjemme først onsdag kveld, mens Frøya tar imot byrivalen på søndag. Dersom det blir en tredje og avgjørende kamp, spilles den i Gimlehallen.

– Vi har spilt tre veldig jevne kamper mot Gimle denne sesongen, og det blir nok jevnt i kvartfinalen også, sier sportslig leder i Frøya, Alexander Løseth.

Håper på folkefest

– Jeg håper det blir tette oppgjør og at vi til slutt vinner etter tredje kampen, det hadde vært sinnssykt gøy! Disse kampene blir magisk og vi håper på en skikkelig folkefest, sier en entusiastisk Løseth.

Daglig leder for Gimle, Frederik Gnatt og også i ekstase før kvartfinalene.

– Jeg gleder meg noe helt enormt, kampene mot Frøya lever alltid sitt eget liv. Sist helg var det basketstemning på sitt beste, men i Gimlehallen skal det bli enda bedre. Jeg anbefaler folk å komme tidlig til Gimlehallen.

Jevne lag

Kun to poeng skilte Gimle og Frøya til slutt, i de tre oppgjørene mellom lagene denne sesongen, har Frøya vunnet to ganger.

– Både Gimle og vi har slitt en del med skader i høst, så utgangspunktet er ganske likt. Gimle er et knalltøft lag å møte og er veldig gode offensivt, men det er vi og. Skal vi vinne må vi stoppe de i forsvar, forteller Løseth.

Daglig leder i Gimle, Frederik Gnatt tror det blir tette oppgjør, og roser motstandernes toppscorer.

– Når Ognjen Nisavic først begynner å putte blir han helt utrolig. Nøkkelen ligger nok i å stoppe han, mener Gnatt.

Ni seire på rad

Gimle slet en del med skader i høst, og plukket ikke så mange seire. Nå står de med ni seire på rad og er eneste laget som har slått serievinner Kongsberg.

– Høsten var preget av skader, men det gjorde at flere unge fikk muligheten, sier Gnatt.

17 år gamle Reidar «Big Shot» Greve, er blant spilleren som har fått mye tillit denne sesongen, og satte den avgjørende trepoengeren som ga ekstraperioder mot Frøya.

– Det er tredje gangen på rad at han avgjør med trepoenger i sluttminuttene denne sesongen, han har et internasjonalt nivå på skuddene sine. Det seier noe om mentaliteten hans når han som 17-åring tør å ta de skuddene, skryter Gnatt.

Best av tre

Kvartfinalene avgjøres når et av lagene har vunnet to kamper. Første spilles allerede torsdag.

Kamp 1: Torsdag 5. mars kl. 1830, Gimlehallen

Kamp 2: Søndag 8. mars kl. 1800, Frøya Arena

Kamp 3: Tirsdag 10. mars kl. 1830, Gimlehallen (eventuelt)


Artikkeltags