Bergen Ishockeyklubb (BIK) er igjen i trøbbel økonomisk. Revisor har ikke godkjent klubbens årsregnskap og stiller også spørsmål rundt om det er grunnlag for videre drift.

Det er allerede klart at hele styret trekker seg som følge av det, men flere hoder kan få fart på onsdagens årsmøte.

Frykter nedlegging

Det avtroppende styret legger så å si all skyld for klubbens økonomiske problemer over på herrelaget i 1. divisjon. Preben Aune Lindvik frykter det kan få årsmøtet til å hente frem øksen.

– Jeg er redd det kommer et forslag om at herrelaget bør legges ned. Gjør årsmøtet det, så dreper de ishockeyen i Bergen, sier mannen med 13 sesonger bak seg på BIKs A-lag.

BIKs elitesatsing gikk dundrende konkurs i 2017. Også da var Lindvik med som spiller.

Den gang valgte man å kvitte seg med både styret, trener og sportslig leder. Likevel har laget havnet i trøbbel igjen fem år senere.

For årsberetningen forteller at BIKs herrelag i 1. divisjon har vært på konkursens rand siden oktober i fjor. Allerede da ble det oppdaget store hull i budsjettet og sparetiltak ble innført for å i det hele tatt klare å fullføre sesongen. Det avtroppende styret ga også laget frem til april med å skaffe én million kroner for å videreføre satsingen.

Lindvik henviser til daglig leder Martin Hansen Guerra, som igjen henviser til styret, for å få status på dette arbeidet. Styreleder Anne Berit Kolmanskog vil ikke kommentere om pengene er på plass.

Treneren er ferdig

Hun kan imidlertid bekrefte at herrelagets svenske trener, Christer Dreberg, er ferdig. Han har allerede reist hjem til Sverige.

– Kontrakten hans har gått ut og blir ikke fornyet.

Dreberg selv vil ikke bekrefte om han er ferdig i klubben:

– Det vet jeg ikke ennå, men jeg sitter litt opptatt nå, så kan du ringe meg i morgen?

For å gjøre galskapen komplett, er det for øyeblikket fire spillere (!) som utgjør klubbens sportslige utvalg. Preben Aune Lindvik styrer for tiden avdeling sport på herresiden i BIK sammen med Philip Åman, Joachim Jensen og Johann de Jonge.

– Jeg skjønner at det ikke ser helt bra ut, erkjenner Lindvik.

– Men det er jo fordi vi mangler folk rundt laget, og det har vi gjort hele sesongen. Vi har tatt ansvar nå etter sesongen, men det er i all hovedsak for å få en oversikt over hvem som blir med videre og ikke, forklarer Lindvik.

– Ikke fornøyd

Generalsekretær i Norges ishockeyforbund, Ottar Eide, synes det er trist at Bergen ishockeyklubb igjen er på glattisen.

– Jeg trodde vi var ferdig med denne typen saker etter runden som var i 2017. Jeg kjenner ikke denne saken, men på generelt grunnlag er det aldri bra når regnskapet ikke blir godkjent av revisor, sier Eide til BA.

BIK har søkt om lisens for kommende sesong.

– At de ikke har et revisorgodkjent årsregnskap kan selvsagt påvirke lisensbeslutningen, advarer generalsekretæren.