Tangen fikk plassen, kompisen vraket

Bergenseren Eivind Tangen fikk plass i VM-troppen.

Bergenseren Eivind Tangen fikk plass i VM-troppen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det føles bra og jeg er i god form, sier Eivind Tangen (25) etter at det ble klart at han får VM-plassen på bekostning av kompisen Harald Reinkind (26).

DEL

Begge bergenserne var med i Christian Berges bruttotropp til VM i januar, men da den endelige troppen ble presentert fredag, var som ventet en av dem ute.

Med fire høyrebacker i bruttotroppen, måtte én av dem ut. Kent Robin Tønnesen (Veszprém) og 21-åringen Magnus Rød (Flensburg) virket å være selvskrevne, og derfor var det ventet at valget sto mellom de tidligere Fyllingen-spillerne Tangen og Reinkind.

VM på hjemmebane

Det var naturligvis en glad Tangen som fikk beskjed om at han hadde trukket det lengste strået. 25-åringen fra Olsvik, som er proff i danske Skjern, var sentral da Norge tok et historisk VM-sølv i fjor.

– Hvilken rolle jeg får er litt vanskelig å si, for det har vi ikke snakket så mye om. Men jeg håper det kan bli litt som i VM sist gang, hvor jeg fikk spille mye, sier Tangen til BA.

Han bor i Herning sammen med samboer og landslagsspiller Stine Skogrand, og det er nettopp i deres hjemby Norge skal spille sine gruppespillkamper fra 11. januar. Norge åpner mot Tunisia.

De andre landene i gruppen er Saudi-Arabia, Østerrike, Chile og Danmark.

– Et lite hode foran

Landslagssjef Christian Berge presterte uttaket direkte på TV3. Han innrømmer at det var vanskelig å vrake Reinkind.

– Det har vært et krevende uttak. Det er mange gode spillere som ikke får bli med, sa han.

På spørsmål om hvorfor Reinkind ikke fikk være, svarte Berge følgende:

– De tre andre har vært et lite hode foran på prestasjon.

I fjor tok Berge med seg alle de fire høyrebacken. Da ble Reinkind stort sett sittende på benken.

– Jeg dro med fire høyrebacker i EM i fjor. Tanken var at en av dem kunne bli brukt som kant eller midtback. Og det ble vanskeligere enn jeg hadde tenkt at det skulle bli. Jeg ønsket ikke å gjøre det igjen, sa Berg.

– Bittert

Harald Reinkind (26) spiller til daglig i THW Kiel. Det er den håndballklubben i verden som drar mest publikum, og Reinkind kjemper i toppen av det som regnes som verdens beste håndballiga. Fana-karen var sentral da Norge fikk sitt gjennombrudd med en 4.-plass i EM for to år siden, men var ute med skade under fjorårets VM.

– Det hadde vært bittert om VM ryker denne gangen også, for det er et stort mål for meg. Men man skal prestere, det er ikke nok å være i en stor klubb, har Reinkind sagt til BA tidligere.

Tangen og Reinkind har kjent hverandre siden Tangen ankom Fyllingen fra Lyngbø som 16-åring. Året etter debuterte han på A-landslaget, før Reinkind gjorde det samme ett år senere. Før det spilte de også sammen på aldersbestemte landslag.

VM-troppen

Dette er troppen, keepere: Torbjørn Bergerud (Flensburg), Espen Christensen (Minden).

Utespillere: Bjarte Myrhol (Skjern), Magnus Gullerud (Minden), Henrik Jakobsen (Toulouse), Petter Øverby (Erlangen), Espen Lie Hansen (Nantes), Christian O’Sullivan (Magdeburg), Sagosen (Paris St. Germain), Gøran Johannessen (Flensburg), Magnus Fredriksen (Elverum), Eivind Tangen (Skjern), Kent Robin Tønnesen (Veszprém), Magnus Abelvik Rød (Flensburg), Kristian Bjørnsen (Wetzlar), Kevin Maagerø Gulliksen (Minden), Magnus Jøndal (Flensburg), Blonz (Viking).

Harald Reinkind spiller for det tyske storlaget THW Kie, men får ikke være med til VM.

Harald Reinkind spiller for det tyske storlaget THW Kie, men får ikke være med til VM. Foto:

Artikkeltags