Alkoholsalg på Fyllingen-kamp

Før og etter kampen mot Runar kan de som vil melde seg på FyllingenBergens oktoberfest, der det serveres alkohol i et telt utenfor Framohallen før og etter kampen. Når Preben Rasmussen og lagkameratene spiller kampen, er det ikke mulig å kjøpe alkohol. (Arkivfoto)

Før og etter kampen mot Runar kan de som vil melde seg på FyllingenBergens oktoberfest, der det serveres alkohol i et telt utenfor Framohallen før og etter kampen. Når Preben Rasmussen og lagkameratene spiller kampen, er det ikke mulig å kjøpe alkohol. (Arkivfoto) Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

FyllingenBergen skal selge alkohol både før og etter hjemmekampen mot Runar.

DEL

Lørdag 6. oktober skal FyllingenBergen møte Runar i eliteserien. I forbindelse med kampen arrangerer klubben også sin egen oktoberfest i et telt like ved Framohallen. Der blir det underholdning og mat. I tillegg blir det alkoholsalg.

Det blir servering både før og etter kampen mot laget fra Sandefjord.

VENTER REAKSJONER

De aller fleste vil forbinde oktoberfest med øl, og klubben har vært klar over at arrangementet kan skape reaksjoner siden alkoholservering skjer i forbindelse med en kamp.

–Det har vært lange og gode diskusjoner i forkant av dette, men vi har kommet frem til at det er innenfor det vi kan stå for, sier daglig leder i FyllingenBergen, Ellen Nygård Nilsen, til BA.

–Men vi er forberedt på at det kan bli reaksjoner fra enkelte.

Hun mener at klubben har sitt på det tørre i forhold til å skille mellom selve kampen og deres egen fest i teltet like utenfor hallen.

GREIT FOR FORBUNDET

–Vi sammenligner dette med at det serveres alkohol i losjer på fotballkamper. Det har det vært gjort lenge. I internasjonal håndball er det også normalt med alkoholservering på kamper, slår Nilsen fast.

Den daglige lederen understreker at alle de nødvendige tillatelser er hentet inn i forkant av arrangementet.

–Alle som kommer må melde seg på til oss. Vi har full kontroll på hvem som kommer. Det vil selvsagt også være vakthold i teltet, så det vil være et arrangement i ordnede former, legger Nilsen til.

Norges Håndballforbund (NHF) har i utgangspunktet ikke noe imot at klubben inviterer til Oktoberfest med alkoholservering i forbindelse med kampen.

–På generelt grunnlag kan jeg si at så lenge arrangementet er innenfor norsk lov, har ikke vi noe imot dette. Så lenge alkoholsalget ikke foregår i hallen eller underveis i kampen er dette opp til klubbene selv, sier generalsekretær i NHF, Erik Langerud.

Han understreker at han ikke kjenner detaljene i arrangementet til FyllingenBergen.

Artikkeltags