– Dette er det verste jeg har følt noen gang

Linn Gossé er skuffet over at hun ikke kom med i landslagstroppen. (Arkivfoto)

Linn Gossé er skuffet over at hun ikke kom med i landslagstroppen. (Arkivfoto) Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Gråtkvalt Linn Gossé (25) tar landslagsvrakingen svært tungt.

DEL

Etter en sesong hvor hun ble toppscorer i eliteserien og kåret til årets spiller av motspillerne, hadde Linn Gossé forhåpninger om å være en del av landslagets oppkjøring til sommerens OL i London.

Det blir hun neppe med mindre det skulle oppstå skader. Som BA meldte i formiddag er Tertnes-profilen vraket fra de to neste landslagsuttakene til Thorir Hergeirsson.

– Jeg fikk melding i går av Thorir om at jeg ikke var innkalt. Den har jeg ikke orket å svare på ennå, sier Linn Gossé til BA.

– UTROLIG SKUFFENDE

Overfor BA gjenforteller hun hovedinnholdet i tekstmeldingen (ikke ordrett):

– Hei Linn. Vi har ikke funnet plass til deg på samlingen. Du må bare fortsette å jobbe bra og jobbe deg inn i diskusjonen Ikke gi opp. Om du presterer til høsten, så kommer du kanskje inn igjen.

At Gossé tar vrakingen svært tungt er det ingen tvil om. Hun er gråtkvalt når BA snakker med henne på telefon.

– Dette er det verste jeg har følt noen gang. Jeg føler at jeg ikke får sjansen uansett hvor mye jeg presterer. At jeg ikke er nummer tre en gang nå er utrolig skuffende. Jeg har jobbet for å komme på landslaget siden jeg var fem år.

SKAL KOMME TILBAKE

Gossé innser at tekstmeldingen betyr at Hergeirsson ikke ser på henne som aktuell for sommerens OL-tropp. Hun er heller ikke særlig optimistisk med tanke på fremtidige mesterskap.

– Når jeg ikke kommer med etter sesongen i år, og alt jeg har prestert, så føles det vanskelig å tro at man noen gang skal komme med.

– Gir du opp landslaget nå?

– Det høres sikkert helt sykt ut å si det, men etter dødsfallet til Alexander Dale Oen har jeg ikke lyst til å grave meg ned - bare leve livet og gi faen. Men jeg skal komme tilbake, jeg. Jeg trenger ikke et landslag for å fortelle hvor god jeg kan bli.

LANGT BAK I KØEN

OL-sjansene kunne se lovende ut da Gossé ble tatt ut til en treningssamling i Trondheim som ble avviklet for tre uker siden.

Gossé følte hun presterte bra, men i dag ble hun vraket på bekostning av Issy Paris-proff Charlotte Mordal, som er tatt inn i troppen som en tredje kantspiller i tillegg til Camilla Herrem og Kari Mette Johansen.

– Jeg skjønte at OL ville bli tøft, men at jeg ikke en gang er nummer tre nå, er veldig vanskelig for meg. Det føles som alt jeg har jobbet for og ofret for håndballen ikke har noe å si, sier Gossé.

LEGANGER-STØTTE

Så sent som tirsdag gikk Cecilie Leganger ut med klar støtte til landslagskandidaturet hennes da BA tok opp temaet under en boklansering i Haukelandshallen.

– Det var koselig å våkne opp til det, men så fikk jeg denne meldingen etterpå?

Gossé takker likevel for støtten fra Larviks stjernekeeper.

– Når en person som Leganger sier noe sånt, så varmer det utrolig mye. Det hjelper meg litt. Til å tro at jeg ikke må legge meg ned å grine en uke. Når verdens beste spiller sier noe sånt, må jeg ta det med meg på en måte, avslutter Linn Gossé.

Artikkeltags