– Gleder meg så sinnssykt!

Linn Gossé (t.v.) var den alle ville snakke med på pressetreffet med håndballandslaget torsdag. Her er hun sammen med Linn Jørum Sulland.

Linn Gossé (t.v.) var den alle ville snakke med på pressetreffet med håndballandslaget torsdag. Her er hun sammen med Linn Jørum Sulland. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Det var fullt håndballkaos i glasshuset på Fisketorget torsdag. I sentrum: Linn Gossé.

DEL

I bergenspressen har vi lenge vært opptatt av at Tertnes-ving Linn Gossé nå er inn i landslagsvarmen.

Hun skal konkurrere med yndlingen Camilla Herrem om spilletid på venstrekanten, og kan nesten ikke vente til første kamp i helgens firenasjonersturnering i Haukelandshallen, mot Danmark fredag kveld.

– Jeg gleder meg så sinnssykt, nesten roper hun når vi spør om hun er klar.

BÆRER UTSTYR

– På forrige samling følte jeg meg skikkelig som en rookie, men det kommer seg nå - jeg er litt mer varm i trøyen. Ikke for dét, som nykommer må jeg bære ballbager og sånne ting som jeg lar ungjentene gjøre i Tertnes. Men pytt, hvis det det som skal til for å få seg et mesterskap, så er det helt greit for meg, sier en sprudlende Gossé til BA.

– Og du viser selvsagt frem den vakre byen vår?

– Selvsagt, jeg har blant annet hatt med noen folk på Bryggen! Litt kjipt at det har regnet uavbrutt i to dager, men i dag er det opphold. Se, det er til og med et solglimt der borte, sier hun og peker mot Sandviksfjellet.

MÅ BRUKE TO

Trener Thorir Hergeirsson kommer garantert til å gi Gossé spilletid, selv om hun selv mener Herrem må komme først i køen.

– Vi skal teste ulike konstellasjoner, sier islendingen, som gir Tertnes-spilleren følgende attest:

– Hun er kontringssterk, og skyter bra. Camilla er nok hvassere i returløpene, men der har Linn tatt store steg i høst.

– Greien er at vårt spill er så krevende, ikke minst med tanke på returjobbingen, at vi må ha - og må bruke - to venstrekanter, sier Hergeirsson til BA.

Norge møter Danmark fredag, Sverige lørdag og Frankrike søndag.

Alle kampene i firenasjonersturneringen går i Haukelandshallen, og Norges kamper fredag og søndag er utsolgt. Det er fortsatt noen billetter igjen lørdag.

Artikkeltags