– Dette er ikke akkurat hverdagskost for oss, men vi ble veldig glade da vi ble invitert, og takket selvsagt ja til å være med, sier Tertnes-trener Tore Johannesen.

Sammen med laget sitt kommer han rett fra sjøen. Alle har gitt alt i «Stand Up Paddle Board»-konkurransen Havsportveka har satt opp. Konkurranseformen er ny for alle, men vinnerinnstinktet er det lite å si på. Det er tross alt toppidrettsutøvere en har med å gjøre.

– Jeg synes mange klarte seg godt. Balansen har jo de fleste kontroll på, men så er det denne padlinga ved siden av, da, gliser Johannesen.

Se bildeserie i høyre marg.

– KJEMPEDAG

Tertnes-jentene og treneren ble hentet i Åsane onsdag morgen klokka 09.00, og etter halvannen time med trening i Austrheimhallen bar det ut i Kjelstraumen for en bedre lunsj.

Så ventet Mastrevik og Havsportveka.

– Vi har hatt en kjempedag. En god treningsøkt, lunsj på et fantastisk flott sted og nå altså litt moro i sjøen. For oss er det veldig viktig å gjøre litt andre ting enn håndball når sjansen byr seg, spesielt i perioden fra mai til september. Da er det ingen kampaktivitet, bare tung trening, så avvekslinger er velkomne, spesielt slike aktiviteter en aldri gjør ellers, sier Johannesen.

KAJAKK OG TUBE

Etter noen runder med «Stand Up Paddle Board», en konkurranse som begynte gemyttelig og fint, men som etter hvert ble rene krigen, ble de oppblåsbare dobbelkajakkene funnet fram.

På ny ble det beinhard kniving og mange skitne triks, men etter mye om, men, skrubbsår og blod ble det til slutt kåret en noenlunde verdig vinner.

Når så konkurransene var unnagjort, var det dags for litt fart og spenning. Der noen spillere valgte tankdykk, gikk majoriteten for tubekjøring.

En time med hyling, skriking, latter og luftige svev senare ble elitelaget skysset hjem igjen for videre sesongforberedelser. Det er nemlig bare fire uker til Levanger kommer på besøk til første seriekamp i Haukelandshallen.

HAVSPORT FOR BEGGE KJØNN

Det er tradisjon for Havsportveka å invitere en ledende toppidrettsklubb til åpningsdagen.

I fjor var det Brann som fikk prøvd seg i vannet, og i år var det altså håndballjentene til Tertnes.

– Mange sjø- og havsportaktiviteter er mannsdominerte, men vi ser en fin vekst blant jentene. Vi ønsker å rette fokus på at alle sportsgrener innen sjø- og havsport er like godt egnet for begge kjønn, sier leder for Havsportveka, Odd Arne Blindheim.