Gå til sidens hovedinnhold

Malin (19) blir kriseløsningen til Tertnes

Artikkelen er over 7 år gammel

Malin Lindal Olaussen (19) er ny andrekeeper i Tertnes.

Tertnes gikk til sesongstart med kun én keeper i stallen, men nå har klubben hentet inn 19 år gamle Malin Lindal Olaussen fra ØIF Arendal som backup til førstevalget Marie Davidsen.

– Det var min trener i Arendal, Kjetil Øygarden, som opprettet kontakt med Tore (Johannessen) fordi de kjente hverandre. Jeg fikk komme på prøvetrening halvannen uke før Tore sa jeg fikk være med, forteller Olaussen til BA.

Tidligere har hun spilt tre sesonger ØIF Arendal i 2. divisjon. 19-åringen må altså innstille seg på et stort sprang.

– Ja, jeg merker det på treningene, det er litt annet trøkk enn med et 2. divisjonslag. Men samtidig synes jeg det er gøy, og sakte, men sikkert kommer man inn det, sier Lindal Olaussen.

FORVENTER BENKEN

I sin første Tertnes-sesong er hun innstilt på å være andrekeeper bak Marie Davidsen, som har rykket opp som førstemålvakt etter at Sakura Hauge i sommer gikk til Vipers Kristiansand.

– Det har jeg egentlig slått meg veldig til ro med. Jeg er med dette året for å utvikle meg - bli bedre og prestere på høyt nivå i eliteserien. Dette er ikke en sesong der jeg kjemper om å få spille, sier Lindal Olaussen, som kombinerer håndballsatsingen med biologistudier.

Tertnes-trener Tore Johannessen er glad for at han endelig har to målvakter i troppen.

– Ja, det blir bra, og det blir bra for Marie. Nå får hun noen å stå med på trening og trenger ikke å stå i målet alle treningsminuttene, sier Johannessen.

Treneren tror nykommeren kan utvikle seg raskt.

– Fordelen er at hun virker bra trent fysisk. Jeg tror hun kan få ganske bra fremgang på kort tid, men det er klart det er forskjell på eliteserien og 2. divisjon, sier han.

TØFF BORTEKAMP

Onsdag spiller Tertnes sesongens første bortekamp. Motstander er hardtsatsende Vipers Kristiansand, som åpnet med uavgjort borte mot Byåsen.

– Vipers har de siste årene hatt for vane å hente spillere utenlands og utenbys fra. Foran denne sesongen beholdt de sine viktigste spillere de to siste årene og har forsterket seg på de plassene de var svake i fjor - på keeperplass og høyreback. De blir aboslutt et lag å regne med «helt der oppe», uttaler Johannessen.

Tertnes viste i seriepremieren mot Storhamar at de kan slå antatte til topplag. Det til tross for at flere sentrale spillere har forlatt klubben.

– Dette blir litt som mot Storhamar. Jeg synes ikke vi er favoritter, men spiller vi opp mot vårt beste, som i første omgang mot Storhamar, så har vi en sjanse.

Kommentarer til denne saken