På fylla mellom kampene

Klokken var over tre på natten da de siste spanjolene stakk tilbake til hotellet.

Klokken var over tre på natten da de siste spanjolene stakk tilbake til hotellet. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

- Det hjelper for lagånden, sier en av de mange spanske håndballherrene som moret seg i det bergenske uteliv mellom EM-kampene.

DEL

Håndball

De spanske spillerne la ikke skjul på hvem de var. I full landslagsutrustning, festet de i Bergen mellom kampene.

Både før og etter søndagens avgjørende gruppespillkamp mot Tyskland, koste spanske håndballspillere seg i Bergens natteliv.

* Hva mener du
om at
toppidrettsutøvere går
på fylla midt i turneringer?
Send mail her!

Natt til i går møtte BA flere spanske spillere på Biskopen i Neumanns gate. Det var ikke første gang under årets EM at spanjolene hadde tatt turen til utestedet med det geistlige navnet.

Også lørdag kveld - natten før den avgjørende gruppespillkampen mot Spania – var spanjolene på plass, med ølglassene på rad og rekke på bordet foran seg.

Spanjolene vakte oppsikt der de nokså ubekymret bestilte drikkevarer som norske idrettsutøvere som regel kan se langt etter. På utestedet gjorde de seg bemerket der de gikk kledd i de nasjonale treningsjakkene.

- Det handler bare om å ta noen pils, ha det godt sammen. Det hjelper for lagånden, mener Ion Belaustegui, en av spillerne som valgte å ta turen ut etter seieren mot Tyskland.

TRENEREN VET: Han føler intet behov for å gjemme seg bort når han er ute på byen. Lagledelsen har nemlig ingenting imot at spillerne koser seg på byen mellom slagene.

- Treneren reagerer ikke på dette. Han vet at vi liker å gå ut og ta en pils og kose oss. Det hjelper oss til å spille bedre, sier Belaustegui til BA.

- FLOTT BY: Beskjeden spillerne har fått er å utforske byen de er i, slik at de tenker på andre ting enn håndball under et ellers så meget hektisk mesterskap.

- Vi trenger å kunne slappe av litt mellom kampene, og treneren bryr seg ikke med det, poengterer Belaustegui, som mener bergenserne har vært et hyggelig vertskap de dagene de har vært mellom de syv fjell.

- Det er en utrolig flott by dette. Vi har det kjempekjekt ute med lokalbefolkningen, konstaterer han i løpet av sin siste natt i Bergen.

Artikkeltags