Røk korsbåndet igjen

Jeanette Haga Holgersen fikk tirsdag beskjeden om at hun har røket korsbåndet i høyre kne for andre gang på under ett år. (Arkivfoto)

Jeanette Haga Holgersen fikk tirsdag beskjeden om at hun har røket korsbåndet i høyre kne for andre gang på under ett år. (Arkivfoto) Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Tertnes-spiller Jeanette Haga Holgersen (22) kan være ferdig som håndballspiller etter at hun røk korsbåndet for andre gang.

DEL

Askøy-jenten regnes som en av de mest lovende høyrevingene i norsk damehåndball, men var uheldig og røk korsbåndet i februar i fjor. Nå begynne hun å nærme seg comeback, men lørdag smalt det igjen. Det vil si, det så faktisk helt udramatisk ut det skjedde.

– Hun gjorde en helt enkel finte, en sideveis bevegelse av det lette slaget - helt upresset – da hun fikk vondt. Og det så heller ikke ut som en ny korsbåndskade da det skjedde, smerten gikk kjapt over, sier trener Tore Johannessen.

Men tirsdag fikk altså spilleren den nedslående beskjeden: Korsbåndet i høyre kne er røket igjen.

SKULLE TIL RIO-OL

– Umulig å si nå om hun kan komme tilbake. Men det er jo fortvilende dette her, for klubben og ikke minst for henne selv, sier Johannessen til BA.

Haga Holgersen er med i landslagets satsingsprosjekt mot Rio 2016, men nå er det store spørsmålet om karrieren er slutt før den i det hele tatt har tatt av.

Det verste er at hun er den tredje Tertnes-spilleren på kort tid som ryker korsbåndet for andre gang, mens de er i opptrening.

– Vi må se nøye på hva dette er for noe. Men på grunn av alle kneskadene i kvinnehåndball, har vi vært utrolig nøye på å følge opplegget i opptreningen. Og felles for de tre er at de ikke har vært i dueller eller i heftige situasjoner når korsbåndet røk for andre gang, forteller Johannessen.

– Maria Torstad røk det da hun satte beinet i bakken etter et vanlig steg frem. Aina Eide hadde et upresset sidesteg, mens altså Jeanette gjorde en enkel fintebevegelse uten press, sier han.

FLERE I BYÅSEN

Både Torstad og Eide er i opptrening igjen, mens det er usikkert hva som skjer med Haga Holgersen. Hun var ikke tilgjengelig da BA prøvde å få fatt i henne tirsdag ettermiddag.

– Det er bare noen timer siden hun fikk beskjeden, heller ikke jeg har pratet med henne. Hun vil nok ikke snakke med så mange nå, sier en nedslått Tore Johannessen.

Tertnes er ikke den eneste klubben som sliter med korsbåndskader. Byåsen har bortimot et helt lag ute med den alvorlige kneskaden.

– Randi Solheim er visst i opptrening for tredje gang for dem nå. Vi er nødt til å se en gang til på hvordan vi skal trene for å forebygge og unngå dette, sier Johannesen til BA.

Artikkeltags