Slik vil de spare seg ut i Europa

Ternes skal spare inn på gjestene, men daglig leder Lars Riis Ellingsen lover at de ikke skal innlosjeres i klubbhuset.

Ternes skal spare inn på gjestene, men daglig leder Lars Riis Ellingsen lover at de ikke skal innlosjeres i klubbhuset. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kutter utgifter på transport, hotell og bespisning for gjestene.

DEL

Tertnes kom på 5. plass i serien sist sesong og er kvalifisert for EHF-cupen kommende sesong. På et styremøte i går ble det besluttet at klubben skal delta i turneringen.

  • Håndball

Trener Tore Johannessen er glad for at laget får testet seg utenfor landegrensene også kommende sesong.

– Det ligger alltid en ekstra motivasjon og spenning i perioder med kamper mot internasjonal motstand, sier Johannessen i en pressemelding fra klubben.

Treneren fremholder at utenlandske lag ofte har en annen spillestil enn de norske.

– Vi får spilt mot lag med annen kultur og spillesystemer, dette gir inspirasjon til endring og videreutvikling av vårt eget lag, mener Johannessen.

FÅR ØKONOMISK STØTTE

Økonomisk gir ikke spill i Europa den samme gevinsten. Tvert imot er europacupspill i håndball et risikoprosjekt som kan ende med røde tall. En ny støtteordning gjør at blåtrøyene likevel tar sjansen.

– Deltakelse i E-cup er dessverre veldig kostbart, men Norges Håndballforbund og Norsk Topphåndball har nå sett viktigheten av at norske klubber deltar i E-cup. Det er derfor nye støtteordninger under utarbeidelse.

– Det har så langt vært antydet at vi kan få et tilskudd på 40 000 kroner per runde. Dette var selvsagt en veldig avgjørende faktor, sier daglig leder Lars Riis Ellingsen i pressemeldingen.

Han varsler samtidig at sparekniven blir brukt flittig.

– I tillegg kommer vi til å jobbe tøft med å redusere kostandene vi har på transport, kost og losji i forbindelse med hjemmekampene. Vi håper selvsagt her å få til avtaler hvor vi kan bytte til oss flere av disse tjenestene. Men uansett må nok vi suge på tommelen for at vi skal få det til, men det føler vi at det er verdt, sier den daglige lederen.

TILBYR IKKE SOVEPOSER

På spørsmål fra BA.no forsikrer imidlertid Riis Ellingsen om at det ikke blir soveposer og mindre mat når gjestende lag besøker verdens vakreste by.

– Neida, det kan vi ikke gjøre! Det er klare retningslinjer på hvilken kvalitet oppholdet til gjestende lag skal ha. Men vi må se på hvilke avtaler vi kan få med hoteller og restauranter i byen for å få ned kostnadene, sier Riis Ellingsen til BA.no.

Klubben har nemlig langt mindre å hente på sine egne bortereiser.

– Det er ikke så mye å spare på når man skal fly ut i Europa. Da er man prisgitt de prisene som er på flybilletter, og vi forsøker alltid å finne billige hotell, sier Tertnes’ daglige leder.

Dermed gjør Tertnes stikk motsatt av FyllingenBergen, som denne uken besluttet å droppe deltakelse i såkalt Challenge Cup.

– Årsaken er belastningen en slik deltakelse vil ha på hele vår organisasjon. Planen er at vi heller bygger oss opp kommende sesong. Både administrativt, sportslig og økonomisk – for å kunne delta sesongen 2013/14, sier FyllingenBergens nye styreleder Sigbjørn Vik til fredagens BT.

Artikkeltags