Bergen Håndballklubb arrangerer sin tradisjonsrike julecup for 51. gang denne romjulen. Kampene starter klokken åtte om morgenen og dagen er ikke ferdig før siste kamp slutter i 20-tiden om kvelden. Det er de yngste ungdommene som får tildelt de tidligste kampene.

– Det er helt forferdelig å stå opp så tidlig, jeg var «helt vekke» da kampen begynte, sier Angelica Lien som spiller på Tertnes J12.

– Men nå som vi vant går det bra. Vi skal vinne hele greien, smiler hun etter at laget hennes vant mot BHK i gruppespillets første kamp.

For Mathopens gutter tolv-lag oppsto det en ganske spesiell utfordring.

– Vi er seksten spillere, men plutselig var flere vekkreist og noen var blitt syke. Vi fikk beskjed først i går. Da må guttene spille dobbelt, med åtte gutter skal det gå greit, sier lagleder Eirik Johannesen.

Kan møte seg selv

Guttene selv er klare for å ta utfordringen på strak arm.

– Vi har ganske mye krefter. Det er gøy å spille på to lag, men det kan bli slitsomt utover dagen, sier spiller Martin Davidsen.

Og med to lag i forskjellige grupper kan også det utenkelige skje: De kan møte seg selv i sluttspillet!

– Da sliter vi, men kanskje vi bare vinner automatisk, ler Martin.

Viktig inntekt

For Bergen Håndballklubb er julecupen svært viktig. Det gjør at klubben slipper å heve medlemskontingenten.

– Det er den største inntektskilden vi har. Vi tjener oppunder en halv million på dette arrangementet, sier turneringsansvarlig Anne Gjengstø, som til vanlig er kontingentansvarlig i håndballklubben.

Men turneringen er også viktig for det sosiale i klubben, mener hun.

– Det er mye greie folk og gøye foreldre. Er det ikke slik at lykken på jord er å bidra til at andre får det bra? Og dette er en bra greie, sier den tidligere Årstad- og Sandviken-spilleren.

De aller yngste var i aksjon allerede før jul, mens ungdommene spiller nå i romjulen. Finalene gjøres unna på lørdag.