Fyllingens forsvarssjef gir seg, erstattes av 19-åring

Joakim Stenqvist gir seg som håndballspiller i Fyllingen.

Joakim Stenqvist gir seg som håndballspiller i Fyllingen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Joakim Stenqvist legger opp etter syv sesonger i Fyllingen. En slovakisk landslagsspiller skal erstatte ham.

DEL

Joakim Stenqvist (32) kom til Fyllingen og Bergen i 2011. Fra dag én har svensken vært håndballklubbens store forsvarssjef, men nå er det altså slutt.

– Vi har vært forberedt på det en stund, men det er veldig beklagelig. Vi skulle gjerne hatt ham med videre, sier daglig leder i Fyllingen, Vidar Gjesdal.

Den tidligere Fyllingen-treneren hyller Stenqvists betydning for klubben.

– Han har faktisk betydd veldig mye. Siden han kom i 2011 vil jeg si at Fyllingen har stabilisert seg som en av Norges fire beste lag. Og han har sørget for at vi har spilt tre cupfinaler, sier Gjesdal.

Bygger et helt nytt lag

Stenqvist kan vise til to kongepokaler i løpet av sin periode som Fyllingen-spiller, men nå legger han håndballskoene på hyllen.

– Det er vemodig, men med en fulltidsjobb ved siden av håndballen og en nyfødt baby, blir det rett og slett for mye. Det ble for vanskelig å få hverdagen til å gå opp. Jeg fyller 33 år til sommeren, så det er på tide å satse på jobben sin også, sier Stenqvist, som har slått rot i Bergen som asfaltlegger og med bergensk samboer.

Fra før er det klart at Tore André Lunde også gir seg med håndballen, mens Jostein Epland har signert for Haslum.

– Vi var forberedt på at det ville bli store endringer i troppen. Nå har kanskje endringene blitt enda større enn hva vi hadde sett for oss. Vi bygger opp et helt nytt lag, og vi har allerede fått inn noen spennende erstattere. Jeg har tro på at vi skal komme styrket ut av dette, sier Gjesdal til BA.

Tore André Lunde legger også opp etter syv sesonger i Fyllingen.

Tore André Lunde legger også opp etter syv sesonger i Fyllingen. Foto:

Erstatteren er klar

Keeperen Zivojin Ilic, Jakob Weidemann og Inge Aas Eriksen er allerede hentet inn. Onsdag ble det klart at slovaken Boris Resovsky (19) erstatter Stenqvist. Linjespilleren, som har rukket å debutere på Slovakias A-landslag, kommer fra Mesterliga-klubben Tatran Presov og har signert en toårskontrakt.

Gjesdal, som også er norsk U-landslagslagtrener, oppdaget 19-åringen i en U-kamp. I januar hadde de linjespilleren på prøvespill i Bergen.

– Vi har fått et veldig bra inntrykk av ham. Han er en spiller som vi tror at vi kan utvikle til å bli god nok for enda større ligaer på sikt, og sånn sett passer han godt inn i vår profil, sier Gjesdal.

Trener Andreas Gjeitrem har store forventninger til sin nysignering.

– Det er en spiller som vil gi det offensive spillet vårt en ny dimensjon. Og så er han en toveisspiller, som er veldig sjeldent på dette nivået. Han kommer til Bergen for å utvikle seg som håndballspiller, og vi får en ung og sulten gjeng nå. Vi har flere spillere som har store planer for karrierene sine, sier Gjeitrem til BA.

Øker budsjettet

Boris Resovsky skal studere ved siden av håndballen, og klubben bedyrer at han ikke blir en dyr mann for bergensklubben. Gjesdal sier at de nærmer seg én siste signering, før troppen er satt.

Budsjettet skal økes fra seks til syv millioner, og klubben skal satse. De store utskiftningene til tross, Gjesdal har tro på at Fyllingens skal reise seg etter denne sesongens noe skuffende 6.-plass.

– Når det blir så mange utskiftninger, trenger man alltid tid til å skape relasjoner. Men vi får en god tropp, og jeg har ambisjoner om at vi skal ta steg allerede neste sesong, sier den daglig leder Gjesdal.

Stenqvist er ikke bekymret for fremtiden til gamleklubben.

– Andreas Gjeitrem (trener) har kontroll på dette, og det kommer inn noen spennende spillere nå. Dette skal gå veldig greit, sier han.

Artikkeltags