Tangens elleville år: Fra kaos til to gull

Superparet Eivind Tangen og Stine Skogrand (begge 25) har begge skiftet klubb i år. For Tangen kom klubbskiftet et halvt år før planen. Det gjorde at han fikk med seg både grunnserie- og sluttspillgull med Skjern etter kaoset i Midtjylland.

Superparet Eivind Tangen og Stine Skogrand (begge 25) har begge skiftet klubb i år. For Tangen kom klubbskiftet et halvt år før planen. Det gjorde at han fikk med seg både grunnserie- og sluttspillgull med Skjern etter kaoset i Midtjylland. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg tok et godt klubbvalg, for å si det sånn.

DEL

Den tidligere Fyllingen-stjernen Eivind Tangen (25) har mildt sagt hatt innholdsrike måneder. Hans danske klubb HC Midtjylland ble i vinter rammet av konkurs. Da kaoset rådet som verst, ble hans kommende klubb – Skjern – redningen.

Og for en overgang det skulle vise seg å bli. Tangen tok ikke bare med seg både serie- og cupgull, men var også sentral i bragden.

– Jeg tenker jo selv, etter Midtjyllands konkurs, at jeg tok et godt klubbvalg, for å si det sånn. Jeg gikk fra 11.-plass der til 1. i løpet av februar. Og to gull. Jeg må være fornøyd med det, konstaterer en, som alltid, jordnær Tangen.

Sentral i gull-marsj

Høyrebacken, som sammen med den kommende Midtjylland (!)-proffen Stine Skogrand utgjør Bergens håndball-superpar, satte fem i kassen i 2. sluttspillfinale da hans Skjern tok gull 29. mai.

– Jeg tror de er fornøyde med meg. Jeg sto mest i forsvar i starten, men var mer og mer med begge veier da vi nærmet oss slutten. Det gikk spesielt bra i semien og i finalene i sluttspillet. Det er kult, innrømmer den hardtskytende Olsvik-gutten.

Saken fortsetter under faktaboksen. 

Eivind Tangen

Født: 4. mai 1993 (25 år), Olsvik.

Posisjon: Høyreback.

Klubb: Skjern. Treårskontrakt.

Tidligere klubber: Lyngbø, Fyllingen, HC Midtjylland.

Landskamper: 62. 91 mål.

Da hadde han vært gjennom en surrealistisk tid i HC Midtjylland. Den danske klubben var et skrekkeksempel på hvordan man kan drive en toppklubb.

– Det var kaotisk, og mye rart som skjedde. Jeg var jo med landslaget i januar da alt virkelig gikk skeis, så jeg slapp unna litt. Vi måtte lese i avisene hva som skjedde, og var ikke klar over at pengeproblemene engang. Det var veldig vanskelig å forholde seg til klubbledelsen, forteller Tangen.

Ser mot VM for Norge

– Men nå er det perfekt. Jeg har blitt godt kjent med klubben og spillerne her i Skjern et halvt år før det var planlagt at jeg skulle komme. Det er et fint sted å være, fortsetter 25-åringen, som synes synd på enkelte av de tidligere lagkompisene i Midtjylland.

– Det er ikke lett for alle å finne seg noe nytt midt i en sesong. Det er kjipt, synes han.

Da Norge spilte firenasjonersturnering på Sotra Arena i april, var Tange vraket av landslagssjef Christian Berge. I vinter er det VM, der landslaget er kvalifisert. Tangen tror mulighetene har bedret seg.

– Beskjeden i april var som forventet. Jeg hadde ikke spilt mye back hos Skjern på det tidspunktet. Jeg synes jeg la inn en god søknad nå i sluttspillet. Spiller jeg godt på klubblaget, får jeg sjansen, tror Tangen.

– Det har vært rart

Stine Skogrand har hatt sine første økter med ny klubb. Der gjenforenes hun med Tonje Løseth.

De tidligere Tertnes-stjernene blir lagvenninner igjen, tre år etter at Løseth (27) forlot bergensklubben og dro til tyske TuS Metzingen.

Løseth og Midtjylland, som nå skifter navn til Herning-Ikast, slet voldsomt med fravær (skader og tre graviditeter) denne sesongen. En som vanlig glimrende Veronica Kristiansen holdt laget flytende. Den norske landslagsprofilen stikker til Györ, men Stine Skogrands signatur gir laget håp. For Skogrand leverte nok på et skadeplaget Silkeborg til å komme med på «Årets lag» i Danmark.

– Det gikk det over all forventning etter nyttår, oppsummerer Skogrand 3.-plassen i ligaen. Sluttspillet ble ingen suksess, men Skogrand kan juble for egen innsats.

– Det hjelper å være skadefri! Det har gått veldig fint, og at jeg har fått lov å spille så mye i en så god liga har vært bra for utviklingen min. Det var jo bare meg på høyreback her, humrer Skogrand.

Hun ser frem til å spille med – og ikke mot – Løseth.

– Det var helt forferdelig å spille mot henne. Hun er en god venninne, så det blir herlig!

Stine Skogrand

Født: 3. mars 1993 (25 år), Fyllingsdalen.

Posisjon: Høyreback.

Klubb: Herning-Ikast.

Tidligere klubber: Fyllingen, Tertnes og Silkeborg-Voel.

Landskamper: 67. 105 mål.

Tonje Løseth

Født: 1. januar 199 (27 år), Bønes.

Posisjon: Venstreback.

Klubb: Herning-Ikast.

Tidligere klubber: Bønes IL, Årstad IL, TIF Viking, Tertnes, TuS Metzingen.

Landskamper: 10. 3 mål.

Artikkeltags