Tertnes – Rælingen 22-19: I cupens kvartfinale ventet Rælingen i Haukelandshallen for Tertnes sine håndballjenter.

Det var en intens start på kampen, der både mål og personlige feil florerte. Tertnes sitt spill i innledningen var veldig rotete, og før syv minutter var gått, hadde gjestene Rælingen tatt en 4-2-ledelse.

Etter 15 minutter utlignet Bodil Sørheim etter en fin kontring, og stillingen var 5–5.

Så seg aldri tilbake

Resten av omgangen tilhørte Tertnes, selv om noen utvisninger gjorde det vanskeligere for bergenserne. Tertnes kunne gå til pause med en 9-6-ledelse etter en variabel omgang.

Tertnes startet også 2. omgang dårlig, og det gikk bare noen sekunder før Birgitte Karlsen-Hagen pådro seg en tominutter og Rælingen fikk en redusering.

Det var derimot bare et lite skjær i sjøen på veien mot et komfortabelt avansement til semifinalen. Tertnes imponerte ingen, men de vant relativt enkelt mot gjesten fra Østlandet. Rælingen yppet seg, men kom aldri nærmere enn to mål bak i løpet av 2. omgangen. Til slutt vant Tertnes 22–19.

Ni mål av Sivertsen

Tertnes-back Kjerstin Boge Solås (18), som onsdag fikk vite at hun var i Norges bruttotropp til vinterens EM, spilte en god kamp i forsvar, men fikk det aldri helt til å stemme fremover. Hun ble også brukt mer i forsvar enn i angrep av trener Tore Johannessen. Den spilleren som virkelig tok ansvar for hjemmelaget var Celine Sivertsen som banket inn ni mål. Birgitte Karlsen-Hagen var også viktige for Tertnes sitt offensive spill.

Trekningen av semifinalen finner sted fredag.

 

Kampfakta

Tertnes – Rælingen 22-19 (9-6)

NM-kvinner. Kvartfinale.

Haukelandshallen.

Dommer: Jannicke Kirkelund.

Tertnes: Marie Davidsen – Celine Sivertsen 9, Birgitte Karlsen-Hagen 7, Bodil Sørheim 2, Kjerstin Solås 1, Caroline Jakobsen 1, Malene Bergset 1, Maren Roll-Lied 1, Nejira Skrbo, Madeleine Hilby

Toppscorer Rælingen: Karoline Strømberg 9.

Utvisninger: Tertnes 6x2.min. Rælingen 3x2.min.