- Deilig å stå igjen med seieren etter en sånn batalje, sier Tertnes-trener Tore Johannessen etter thrilleren mot Vipers, som Tertnes vant 25-24 i Haukelandshallen onsdag kveld.

Og siden Larvik som ventet slo Glassverket, går det unge Tertnes-laget inn i VM-pausen som serieledere!

Tertnes dundret ut fra start onsdag kveld. Gjennom et offensivt forsvar som tok Vipers på sengen, og en skuddvillig og treffsikker Stine Skogrand, sto det 6-3 etter seks minutters spill. Skogrand hadde fire av de seks, Maren Roll Lied de to andre.

Men etter hvert fant Vipers ut av hjemmelagets forsvar, og etter 18 minutters spill gikk bortelaget for første gang opp i ledelsen, da sto det 9-10. Vipers scoret enda ett, til 9-11, i en midtperiode der bortelaget fikk score fire uten at Tertnes klarte å svare.

Tertnes kom tilbake og utlignet til 11-11 ved Madeleine Hilby, men fem minutter før pause, på stillingen 11-12, fikk samme Hilby en tominutter. Vipers scoret til 11-13 på den påfølgende straffen.

Gunar Pettersens lag gikk videre opp i 11-14 og 11-15. Men Hilby skulle revansjere seg, og scoret både 12-15 og 13-15.

Stillingen til pause var 13-16. 

Åpningen av 2. omgang var av det rotete slaget: En del merkelig dømmig, utvisninger begge veier - men etter hvert spilte Tertnes seg inn i det igjen. Etter ti minutter var de oppe på 18-18, og ni minutter før slutt ledet de 23-20.

Men det skulle likevel bli en thriller denne onsdagskvelden. Et par personlige feil, og tre minutter før slutt sto det 24-24.

Julie Lygren satte kaldt inn 25-24, og samtidig fikk - til Gunnar Pettersens enorme fortvilelse - Vipers en utvisning.

Tertnes rodde det i land, og vant den uhyre spennende kampen med ett mål.