Tertnes – Fredrikstad 27-24: Tertnes har slått storfavoritt Vipers i innledningen, Fredrikstad slo Larvik i seriepremieren. Dermed var det to topplag med heng på medaljene som møttes i Haukelandshallen onsdag kveld.

De ti første minuttene var egentlig en slurvete affære fra bergenserne, men takket være en svært opplagt keeper Marie Davidsen, var det Tertnes som tok føringen fra start.

Hun var opp med åtte redninger i løpet av de ti første minuttene, deriblant reddet hun et straffekast. Det gjorde at Tertnes ledet 7–5 etter de første 13 minuttene.

Slik fulgte lagene hverandre resten av omgangen. I omgangens siste sekund fikk Vilde Johansen sjansen til å sende Tertnes til pause med en firemålsledelse, men bommet. Tertnes-trener Tore Johannessen kunne likevel konstatere at Tertnes ledet 15–12 til pause etter en omgang som hadde vært helt på det jevne for bergenserne.

2. omgang

Tertnes var hele tiden det førende laget og holdt gjestene på en viss avstand. De klart likevel aldri å distansere Fredrikstad helt i den første halvdelen av 2. omgang.

Halvveis ut i omgangen var ledelsen likevel økt til 21–16. Og da Vilde Johansen steg til værs og banket inn en 24-18-ledelse med ti minutter igjen å spille, begynte publikum å tro på hjemmeseier.

Men hver gang Tertnes hadde mulighet til å punktere kampen helt, kom de tekniske feilene.

Og seksmålsledelsen var halvert da det gjensto tre og et halvt minutt på klokken. Tertnes-kaptein Celine Sivertsen fikk muligheten til å avgjøre det, men ble avblåst for brøyt. I stedet gikk Fredrikstad gikk rett opp og reduserte til 24–26 med to minutter igjen å spille.

Østfoldingen ante muligheten for poeng, men Malene Bergset tok ansvar og banket inn 27–24 med sin åttende scoring for dagen.

Det ble også dagens siste mål, og dermed henger Tertnes med i toppen av tabellen.

– Dette var en nøkkelkamp som måtte vinnes for å henge med i toppen. Utrolig deilig at vi vant, sier Tertnes-keeper Marie Davidsen.

Søndag venter Larvik i kvartfinalen i cupen i Haukelandshallen.

Kampfakta

Tertnes - Fredrikstad 27-24 (15-12)

Eliteserien håndball, kvinner.

Haukelandshallen.

Tertnes: Marie Davidsen - Malene Bergset 8, Vilde Johansen 6, Bodil Sørheim 4, Mina Mjærum 3, Celine Sivertsen 3, Thea Stankiewicz 2, Caroline Jakobsen 1, Madeleine Hilby, Tina Abdula.

Toppscorer Fredrikstad: Brigita Ivanauskaite 7.

Utvisninger: Tertnes 2x2min., Fredrikstad 2x2min.