Tertnes slo Gjøvik 31-24 på hjemmebane.

  • Sport

Tertnes er over det første hinderet mot sin nye målsetning denne sesongen: Semifinale i sluttspillet.

UAVGJORT TIL PAUSE

Serien er over, men tirsdag møtte de Gjøvik på hjemmebane i sluttspillet. Allerede lørdag møter det Stabæk på bortebane, en kamp de mest sannsynlig må vinne for å gå videre. De blå knuste Gjøvik på hjemmebane så sent som i slutten av februar, men i sluttspillet fikk de slite i den første omgangen.

Etter halvspilt omgang sto det 8-8 på tavlen. Kampen var preget av personlige feil, og Tertnes slet med det etablerte angrepet. Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele omgangen, og det sto 13-13 til pause.

ET NYTT LAG

Etter pause var det som om et annet lag kom på banen. Tertnes gikk rett i strupen på Gjøvik og tok kommandoen fra start.

Etter åtte minutter ledet Tertnes 18-15. Tertnes-jentene fortsatte å holde trøkket oppe og vant til slutt komfortabelt 31-24.

Keeper Sakura Hauge ble kåret til kampens beste spiller etter en flott annen omgang. Hun har ingen forklaring på hvorfor laget kom så tregt i gang mot Gjøvik.

– Det er vanskelig å si. Forrige kamp mot dem gikk alt i vår favør. Denne gangen var de mer med fra start og vi slet med å finne ut av spillet vårt. Heldigvis var vi bedre i annen omgang, og vi må ta med oss viljen vi viste etter pause til kampen mot Stabæk, sier Hauge til BA.no.

En som kan ha spilt sin siste kamp i Haukelandshallen for Tertnes var Marianne Rokne. Hun har bestemt seg for å legge sko og klister på hyllen etter denne sesongen.

– Jeg har bearbeidet det lenge så det er ikke så vemodig. Jeg kjenner meg rett og slett ferdig, sier hun og smiler.

– HUSKER IKKE

Tertnes-trener Tore Johannessen vil helst ikke snakke om den første omgangen til laget sitt. Han sier han ikke husker den.

– Det er bare å glemme. Jeg husker ingenting fra den, sier han lattermildt.

Men alvor er alvor for Tertnes som jaget en semifinale i sluttspillet. Johannessen ber spillerne sine ta med seg den gode opplevelsen fra annen omgang mot Tertnes inn mot lørdagens skjebnekamp mot Stabæk.

– Det blir noe helt annet på lørdag. Stabæk er et bedre lag enn Gjøvik, og det skal ikke være noe problem å stille skjerpet til den kampen, sier han.