HAUKELANDSHALLEN: Sesongen 2016-17 har ikke blitt helt slik jentene i Tertnes hadde håpet på. Fattige elleve poeng på 15 kamper (fire poeng strøket etter at Halden trakk laget), gjorde at blåtrøyene lå utsatt til med tanke på nedrykkskvalifisering.

Det var derfor et heltent Tertnes-lag som stilte til kamp søndag. De gikk løs på 1. omgang med et vanvittig tempo, og serverte sin kanskje beste håndball denne sesongen.

– Vi burde ha ledet med ti mål til pause, mente trener Tore Johannessen.

Gamle synder

Det ble med seksmålsledelse til halvtid, men uansett trodde nok de fleste på en komfortabel seier. Slik ble det ikke.

Nok en gang ble det lange perioder med bomskudd og tekniske feil, og Oppsal spiste opp nesten hele ledelsen til hjemmelaget. Ti sekunder før slutt skilte det bare ett mål mellom lagene, men Maren Roll Lied bet tennene sammen og sørget for en lykkelig slutt.

– Det var unødvendig å gjøre det så spennende. Vi begynte å somle med ballen, og så blir det så spennende at vi blir helt kokt i hodet, sier Tertnes' Bodil Sørheim.

– Men det er så fantastisk for å vinne til slutt. Jeg er så glad akkurat nå! Endelig vant vi igjen på hjemmebane, jubler vingen, vel vitende om at laget ikke har vunnet i Haukelandshallen siden Rælingen ble slått 26. oktober i fjor!

– Vi unngår kvalik

Med fire kamper igjen av sesongen ligger Tertnes midt på tabellen. Alle lagene bak dem på tabellen avga poeng søndag, så alle med hjerte for de blå kan trolig puste lettet ut med tanke på en eventuell nedrykkskvalifisering. Stabæk innehar den posisjonen for øyeblikket, og ligger åtte poeng bak Tertnes på tabellen. Mellom dem ligger Sola, Gjerpen og Oppsal.

– Vi kommer ikke til å spille nedrykkskvalik, nei. Og jeg synes vi har prestert for godt til at vi skulle havnet der, sier Johannessen.

Neste kamp for Tertnes er Larvik på bortebane.