Gå til sidens hovedinnhold

Tror på bronse

Artikkelen er over 11 år gammel

Tertnes-trener Tore Johannessen frykter ikke at medaljen glipper.

Tertnes ble passert av Storhamar og ramlet ned på fjerdeplassen etter kveldens 17-24-tap mot serieleder Larvik - uten at det bekymrer lagets trener.

– Vi trenger ikke vinne mot Larvik for å ta bronsen. Vi har råd til å tape en kamp eller to til, sier Tore Johannessen til BA.

Vurderingen er trolig helt korrekt. I hvert fall var det ingen som forventet hjemmeseier i Haukelandshallen i kveld. Utrolige 194 strake seire i serien var statistikken Larvik tok med seg til Bergen.

SUVERENE: Faktisk er Tertnes laget som sist klarte den enorme prestasjonen det er å ta skalpen på Larviks stjernegalleri. Det skjedde 29. april 2004, da blåtrøyene anført av Hege Vikebø vant 32-20.

Vikebø var toneangivende også i kveldens oppgjør - sammen med en fantastisk Sakura Hauge i mål - men heroisk innsats i to omganger var ikke nok til å drepe Larviks uendelige seiersrekke.

Etter 8-10 ved halvtid dro Larvik fra etter hvilen og sikret til slutt syvmålsseier, 24-17. Kampens toppscorer ble Linn Jørum Sulland med åtte mål, derav to på straffer.

GODT FORSVAR: Til tross for tapet konstaterte Tore Johannessen nok en gang at laget imponerte defensivt.

– Hele kampen stod vi bra i forsvar. Keeperspillet var fantastsik. Det som trekker litt ned er at vi ikke fikk ut alt i angrepsspillet. Der har vi enda mer å gå på, sier Tertnes-treneren.

Larvik-trener Karl Erik Bøhn fikk brynt seg mer enn han har for vane i den norske serien og takket høflig for kampen.

– Vi fikk god motstand hele tiden. Jeg er godt fornøyd med det, sier Karl Erik Bøhn.

Tertnes - Larvik 17-24 (8-10)
* Eliteserien, håndball, kvinner
* Sted: Haukelandshallen
* Dommere: Knut Brateng og Peter Paulsboe