– Verste nyhet i karrieren

Jeanette Haga Holgersen (Arkivfoto)

Jeanette Haga Holgersen (Arkivfoto) Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Kan være borte fra håndballen opp mot ett år.

DEL

Torsdag i forrige uke skadet Tertnes-spiller Jeanette Haga Holgersen (22) seg stygt på trening. I går var hun til MR-undersøkelse hos klubbens fysikalske samarbeidspartner, og tirsdag morgen ble hun forelagt svaret. Et dystert sådan.

  • Håndball

– De har funnet ut at jeg har røket fremre korsbånd og ødelagt menisken, sier Haga Holgersen til BA.no.

Dermed må hun belage seg på et langt skadeavbrekk.

– Veldig dårlige nyheter. Det var kjipt. Da ryker jo resten av denne sesongen og i hvert fall halve neste sesong, konstaterer høyrekanten.

MAKS UFLAKS

Haga Holgersen var så uheldig som hun kunne bli torsdag.

– En litt sånn typisk skadehistorie. Det skjedde faktisk på overtiden av treningen. Siste kontring. Skikkelig dritt!

Ingen av lagvenninnene var involvert i situasjonen.

– Det var ikke kontakt med noen. Jeg fikk bare all kraft og fart på strakt bein, slik at kneet vred seg helt. Jeg fryktet at det var nettopp dette som hadde skjedd, men jeg håpet jo på det beste. Kanskje den verste nyheten jeg har fått i hele karrieren min, egentlig.

– SINNSYK OVERKROPP

Dermed føyer Haga Holgersen seg inn på en allerede lang pasientliste hos Tertnes. Reservekeeper Aina Eide og Tonje Løseth er også ute av spill med korsbåndskader, Sissel Nygård Pedersen er skulderoperert og Stine Skogrand sliter med ryggproblemer.

– Vi har jo ikke vært så heldig med skader denne sesongen, for å si det mildt. Jeg hadde ikke lyst å skrive meg på den listen der, men nå har det skjedd.

Til tross for de dårlige nyhetene beholder hun sitt sprudlende humør.

– Jeg må bare trene opp kneet frem til jeg får operasjon, så får vi ta det derfra. Jeg kommer til å bygge meg en sinnsyk overkropp i tiden fremover! utbryter hun lattermildt.

– Går du på krykker nå?

– Nei, krykkene kastet jeg faktisk i går. Nå klarer jeg å gå litt haltende, men det blir nok noen uker på krykker etter operasjonen.

Den har hun ennå ikke fått tid og sted for.

– Jeg vet ikke når det blir. Tror det er vanlig med fire til seks uker ventetid.

LANDSLAGSAKTUELL

Så sent som i fjor sommer var Haga Holgersen med i to av landslagstroppene til Thorir Hergeirsson. Landslagsambisjonene gjør skaden ekstra ubeleilig.

– Ja, selvfølgelig. Det er aldri noe bra å være ute med skade, verken med tanke på klubb eller landslag.

– Men nå får jeg alt fra syv til elleve-tolv måneder hvor jeg bare kan trene fysisk. Jeg må bare benytte sjansen til å bli rå på det fysiske. Det håndballtekniske får vi ta etter hvert.

Trener Tore Johannessen legger ikke skjul på at han mister en viktig brikke.

– Det passet ganske dårlig for oss nå, og enda dårligere for henne, sukker Tertnes-treneren.

Han tenker faktisk mer på treningskvalitet enn på tabell.

– En ting er at hun betyr noe i kampene, men enda kjedeligere er det med tanke på hvilken type hun er som person. Jeanette er en spiller som du alltid får hundre prosent av. Det kommer vi til å savne på hver eneste trening.

ERSTATTES INTERNT

Også Johannessen innser at første del av neste sesong må spilles uten høyrekanten.

– Hun er nok ikke klar til seriestart, så det får vi forberede oss på. Så vet vi at det er forskjell på hvor langt tid man bruker på å komme tilbake fra slike skader. Det kan være alt fra syv måneder til ti måneder.

– Må dere lete etter en ekstra spiller nå?

– Nei, jeg synes vel vi har spillere, men det begynner å tynne seg ut. Vi har fire venstrehendte i stallen, nå har vi to som er disponible.

Dermed er situasjonen langt fra ideell før bortekampen mot tabelljumbo Njård onsdag veld.

– Vi må være like villige som de til å slåss for poengene. Da skal vi være et bedre lag, selv om Njård har tatt store steg siden før jul, kommenterer Tertnes-treneren.

Artikkeltags