Administrerende direktør i Hansa Borg, Lars Giil, sier at både ledelse og ansatte er fornøyde med det nye eierskapet.

– Vi er glade for at oppkjøpet nå er godkjent. Vi har tidligere uttalt oss positive til at Royal Unibrew kjøper seg inn, og det står vi for.

– Vi er veldig trygge på Royal Unibrew sine hensikter, at de har langsiktige planer i Norge, samt planer for alle våre merkevarer, sier Giil til BA.

Ett viktig vilkår

I januar ble det kjent at den danske giganten Royal Unibrew ble eneeier i Hansa Borg Bryggerier.

Konkurransetilsynet kom etter hvert på banen og sa at de vurderte å stanse oppkjøpet, fordi det ble fryktet at konkurransen innenfor sider-markedet kunne bli svekket.

Nå har altså planene fått godkjennelse, men det er satt et klart vilkår.

Oppkjøpet kan først gjennomføres etter at Royal Unibrew har sagt opp avtaleforhold knyttet til distribusjon og salg av sider og smakstilsatt alkoholholdig drikke, såkalt FAB, i Norge.

Størst på sider

– Oppkjøpet ville gjort Hansa Borg og Royal Unibrew til den desidert største aktøren innen salg av sider og smakstilsatt alkoholholdig drikke til dagligvaremarkedet, og Konkurransetilsynet mener oppkjøpet kunne ført til økte priser på disse produktene, sier Beate Berrefjord i Konkurransetilsynet i en pressemelding.

Hansa er en av de største siderleverandørene i Norge og har blant annet sidermerket Grevens. De leverer også smakstilsatt drikke som Bulmers og Bacardi Breezer.

Ingen oppsigelser

Hansa har 200 ansatte med tilhørighet i Bergen, og det er ingen nåværende planer om å endre antallet.

– Har dere vært spente og bitt negler den siste uken?

– Nei, vi har vært ganske trygge på at dette ville bli godkjent. Nå skal kjøper og selger gjennomføre avtalen. Deretter vil vi kommunisere neste steg.

– Innebærer oppkjøpet noen endring i staben i Bergen?

– Royal Unibrew har vært tydelige på at Hansa Borg er den mest verdifulle merkevaren. Sett med bergensøyne er dette en solid og langvarig løsning, svarer Lars Giil.