Gå til sidens hovedinnhold

Håper å åpne vei til rasisolerte bygder til helgen

Artikkelen er over 1 år gammel

– Men det er ingen garantier for at det går, sier fungerende byggeleder Åge Fanebust.

Sent lørdag kveld gikk et ras over fylkesvei 5406 og den kommunale Kallestadvegen i Vaksdal kommune nord på Osterøy. Raset gikk i et elveleie, rundt 200 meter vest for Kallestad bru.

Store jord- og steinmasser blokkerer veiene og 61 fastboende personer er isolerte.

Tirsdag ettermiddag startet oppryddingsarbeidet, forteller fungerende byggeleder i Statens vegvesen Åge Fanebust til BA onsdag.

– Vi har et håp om å få til en form for åpning av fylkesveien til helgen, men jeg kan ikke gi noen garantier. Det er væravhengig om det går, for om det regner mye, er det en fare for at det i verste fall kommer ned mer masser. Vi må ta hensyn til sikkerheten til mannskapene våre, sier han til BA onsdag formiddag.

Tirsdag fortalte rådmann i Vaksdal kommune Atle Fasteland at kommunen har satt opp faste skyssbåtruter for å frakte innesperrede beboere ut, og at de fikk fraktet biler over til Stamnes.

Fylkesveien ser ok ut

Ifølge Fanebust er tilstanden på veibanen på fylkesveien grei, så langt de kan se ut fra hvor mye de har ryddet.

– Det blir litt arbeid med kantene på veibanene. Den kommunale veien på nedsiden ser ut til å være i dårligere stand, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Veivesenet prioriterer å forsøke å få åpnet fylkesveien.

Det kom ned både jord og stein, og deler av jordmassene transporteres bort.

– Vi har startet transport til godkjent deponi på Voss av masser. En del av massene fra raset kan vi bruke til å stabilisere veiskråningen, sier byggelederen, som beskriver raset som forholdsvis stort.

Kommentarer til denne saken