I forrige uke var Kolskogens representanter i møte med Branns sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen.

Etter det BA kjenner til var signalene lite oppløftende for osingen.

Kort fortalt fikk han beskjed om at han står fritt til å finne seg en ny klubb før neste sesong.

21-åringen, som tilbragte 2022-sesongen på lån i eliteserien med Jerv, har kontrakt med Brann ut 2023, men kan nå ha spilt sin siste Brann-kamp.

Les også

Branns spillerjakt er dårlig nytt for disse to

Brann på stopperjakt

Brann har fra før midtstopperne Ruben Kristiansen, Fredrik Pallesen Knudsen og Andreas Skovgaard i stallen. Samtidig er det ikke er noe hemmelighet at Brann er på jakt etter en ny stoppersjef.

Overfor Kolskogen har derfor klubben vært ærlig om at det neppe blir mye spilletid på 21-åringen den kommende sesongen.

– Vi har snakket litt om tiden fremover og sånn, men jeg vil ikke si så mye mer om det, sier en blid Kolskogen til BA.

Les også

Selv om Brann tar frem alle triks i boken, er det vanskelig å se at Sigurd Rosted velger dem

Stjerneskudd i starten

Kolskogen er for tiden fast inventar i den norske U21-landslagstroppen før sommerens EM-sluttspill.

– Jeg har veldig lyst til å være med der, og da er det klart at det er veldig viktig med spilletid. Om jeg kunne fått det i Brann, hadde det vært det aller beste. Vi får se. Utvikling og spilletid er det som er det viktigste, sier Kolskogen til BA.

Sin unge alder til tross, 21-åringen har allerede hatt en svært begivenhetsrik seniorkarriere. Før 2020-sesongen ble han kjøpt til Brann fra Åsane for om lag 500.000 kroner, og debutsesongen under Lars Arne Nilsen ble veldig bra.

Lovordene haglet etter sesonginnledningen, men siden da har ikke karrieren hatt den kurven mange så for seg.

Fjerde nedrykk

Denne sesongen ble han sendt på lån til Jerv. Der fikk han mye spilletid, men rykket også ned for fjerde gang i karrieren. Fra før har han rykket ned med Os, Åsane og Brann.

Brann-trener Eirik Horneland ønsker ikke å uttale seg om Kolskogens Brann-fremtid mandag formiddag, men henviser videre til sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen. Jacobsen har ikke besvart BAs henvendelser mandag.

I august i år svarte Brann-treneren følgende på spørsmål om Kolskogen er i fremtidsplanene hans:

– Ja, han har jo langtidskontrakt her (kontrakt ut 2023). Men jeg tror det er viktig for ham å spille fast og spille en sentral rolle i elleveren. U21-landslaget skal til EM-sluttspillet neste sommer, og det er klart at han har veldig lyst til å være med der. I hans hode må han nok være en fast brikke i elleveren for at han vil være her, men vi får se hvordan han ligger han når han kommer tilbake etter sesongen, sier Horneland.