– Jeg er veldig glad for at jeg har ventet til nå med å gi ut min egen musikk. Jeg er på et sted hvor jeg er veldig selvsikker på mitt eget uttrykk. Uansett hvordan singelen mottas, har jeg laget noe jeg kan stå for ti år frem i tid, forteller 22-åringen til BA.

Forleden slapp bergensjenten sin første singel, «Pick Up», som hun beskriver som feelgood, selvsikker og litt sassy.

– Det er en låt man setter på når man trenger litt ekstra selvtillit. Selv liker jeg å høre på musikk som får meg til å føle meg bra, sier hun, og nevner blant annet Erykah Badu, D'Angelo og Joyce Wrice som sine inspirasjonskilder.

For tiden er Nelly Moar på sitt fjerde og siste år ved Griegakademiet i Bergen, hvor hun går linjen «utøvende jazzvokal». Tidligere har hun vært elev ved musikklinjen til Langhaugen videregående skole og Talentprogrammet i musikk ved Bergen Kulturskole.

– Musikkmiljøet i Bergen er veldig inkluderende. Folk her er utrolig støttende.


– Girson har gitt meg mye frihet

Til tross for sin unge alder har Nelly lenge vært en del av musikkmiljøet i Bergen.

Hun har vært signert av plateselskapet Full Effekt i over et år. Plateselskapet drives av Girson Dias, som er kjent fra den bergenske rapgruppen A-laget og som en av grunnleggerne av plateselskapet NMG/G huset. Selskapet står bak artister som Dårlig Vane, Martin Hazy og Macho Mayne.

Med på laget er også produsentduoen Spaceplug og produsent Sjur Folgerø.

– Girson gir meg mye frihet. Jeg har brukt det siste året på å utforske ulike sounds og uttrykk, forteller Nelly.

22-åringen påpeker at lekenhet er viktig for henne i arbeidet med musikk.

– Jeg tror det er viktig å ikke begrense seg til en idé om hva musikken skal være, men hele tiden eksperimentere med ulike uttrykk.

Hiphopmiljøet på Full Effekt er en kontrast til jazzmiljøet Nelly ellers befinner seg i på Griegakademiet. Nelly mener hun får det beste fra begge verdener.

– Etter lange dager med nerding på jazzteori, gehørtrening og Miles Davis-soloer, er det en fin kontrast å komme til studioet til Girson. Jeg føler meg veldig heldig som får være en del av begge deler.

Skal opptre med pappa på Nattjazz

Musikkinteressen har Nelly hatt helt fra hun var liten.

– Pappa er jazztrommeslager, og musikk har vært en helt sentral del av barndommen min. Som liten ble jeg tatt med på alle slags mulige konserter. Det har definitivt vært viktig for uttrykket mitt i dag, mener hun.

Under årets Nattjazz skal Nelly stå på scenen sammen med sin far Nils Are Drønen. Med seg har de Drønens jazzgruppe «What Ever Happens, Don't be Yourself.»

– Det er ingen som har inspirert og motivert meg mer enn pappa, så det er stor stas å spille sammen med ham, sier Nelly til BA.