Gå til sidens hovedinnhold

Har opprettet egen varslingstelefon til ferske studenter

Artikkelen er over 1 år gammel

Faddervaktordningen har alltid en på vakt, klar for å ta telefonen hvis studenter skulle trenge hjelp.

– Vi er tilgjengelig døgnet rundt, dersom noen skulle oppleve en ubehagelig situasjon eller bare trenger hjelp, forteller Ingrid Handeland (25), faddervaktleder i Sammen.

Hjelper studentene

Gjennom fadderuken er det faddervakter å se med knallgule refleksvester i sentrumsgatene. Dette er en ordningen som er inspirert av Natteravnene.

Totalt 13.000 bånd skal festes rundt håndleddet på fadderbarn og faddere. Det vil altså bli en haug med blide og studieklare folk i gatene den kommende uken.

Faddervaktene er ute mellom klokken 22 og 03, og skal hele tiden være tilgjengelig for studenter som skulle trenge en å snakke med, hjelp med å finne riktig buss eller en taxi og følge folk hjem.

I tillegg har de en stand på Torgallmenningen, hvor man kan få vann, boller og bananer.

Saken fortsetter under bildet.

 

– Ingen skal føle seg alene

Den nye varslingstelefonen skal også gjøre det lettere for studentene å få hjelp dersom noen har opplevd noe ubehagelig.

– Det er på ingen måte slik at det er mer utrygt enn før. Dette er bare en utvidelse av tilbudet vårt, understreker Handeland.

Hun forteller at man kan ringe til varslingstelefonen dersom man har opplevd noe ubehagelig, men at alt som gjelder alvorlige hendelser må tas med nødetatene.

– Vi håper selvfølgelig at ingen ringer, for det betyr at alt går fint. Men hvis det skulle være noe, som man må ta med noen andre enn faddergruppen, har vi alltid en annen, edru person som tar telefonen og kan hjelpe videre. Eller kanskje man bare trenger en å snakke med, for ingen skal føle seg alene, sier Handeland.

Telefonnummeret til faddervaktordningens varslingstelefon er 90 80 71 72.

Kommentarer til denne saken