Har samlet inn over en 700.000 kroner til bussjåførens familie

Lærer på Mathopen skole, Trude Kjærgård, er evig takknemlig over pengestøtten til den hardt rammede familien.

Lærer på Mathopen skole, Trude Kjærgård, er evig takknemlig over pengestøtten til den hardt rammede familien.

– Helt overveldende, sier lærer Trude Kjærgård som startet innsamlingsaksjonen.

DEL

Ulykken i Steinsvikvegen på Sørås tirsdag 16. juni har krevd to menneskeliv. Både bilføreren (19) og bussjåføren (57) døde av skadene de pådro seg. Passasjeren (19) i bilen overlevde.

Bussjåføren var fra Irak, og bosatt i Mathopen. Han etterlater seg kone, og to døtre på 10 og 13 år. Han hadde jobbet i Tide i ni måneder.

Lite plaster på stort sår

Søndag startet en lærer på Mathopen skole der det to jentene går en innsamlingsaksjon på Spleis for den hardt rammede familien. Inntektene skal gå til å lette familiens fremtid og jentenes utdanningsløp. Mandag kveld var allerede over 700.000 kroner samlet inn.

– Det er helt overveldende. Jeg er inderlig takknemlig, og veldig glad på familien sine vegne. Dette er forhåpentligvis et lite plaster på et stort sår, sa lærer Trude Kjærgård til BA mandag morgen, da summen nettopp hadde passert en halv million.

Hun har fått tilbakemelding fra familien om at de setter stor pris på innsamlingen.

– Jeg tror denne hendelsen rokker ved folks rettferdighetssans og urimeligheten oppi det hele, sier Kjærgård.

Hun beskriver den avdøde 57-åringen som en stolt far, som hadde et sterkt ønske om at barna hans skulle få et godt liv.

– Jentenes far ble revet vekk over natten, og moren er blitt eneforsørger. Forhåpentligvis vil pengene som samles inn gjøre den nye hverdagen deres litt enklere, sier hun.

Vitner forteller om stor fart

Politiet etterforsker ulykken, og avventer teknisk rapport fra Statens vegvesen om hendelsesforløpet. Vitner forteller at personbilen holdt stor fart i 50-sonen, og foretok en forbikjøring like før ulykken inntraff.

Politiet har hentet ut videoopptak fra ulykkesbussen, men den viser ikke selve sammenstøtet.

Ifølge politiet har bussjåføren sannsynligvis forsøkt å unngå sammenstøtet ved å legge bussen helt ut på kanten av veien, men personbilen skal ha kommet over i motsatt felt. Det er ikke mistanke om at bussen kjørte for fort.

Bjørn hørte et vanvittig smell

Artikkeltags