Martin Taranger gikk på et tog på Drammen stasjon torsdag klokken 1700. Planen var at han skulle være fremme i Bergen i 2300-tiden, men slik gikk det ikke.

Klokken 2130 torsdag kveld sa det bom stopp på Bergensbanen, og toget Taranger satt på ble stående fast i Myrdal.

– Nå har vi vært på dette toget i 15 timer. Jeg tror det er flere som begynner å bli ganske lei, sier han til BA fredag morgen.

Dårlig med søvn

Han forteller at det har vært en lang natt med lite søvn.

– Men vi har nok vært litt heldigere i denne vognen enn det andre har vært. Det er en termostatfeil her hos oss, så det er nok litt varmere her enn det det er i de andre vognene, sier han.

Personalet på toget gikk i løpet av natten rundt og delte ut tepper, men ifølge Taranger hadde de ikke nok tepper til alle.

– Noen fikk derfor tepper som minnet mer om bomulls-laken.

I løpet av natten ble det også delt ut mellombarer og en flaske vann til de værfaste passasjerene.

– Vi er et reisefølge på fem personer, så vi har diskutert litt mellom oss hvordan beredskapen er på togene dersom slike situasjoner oppstår på vinterstid, sier han.

Blir satt på en buss

Grunnen til at toget stoppet i utgangspunktet, var et godstog som sperret sporet. I påvente av at dette toget skulle fjernes fra sporet, fikk Tarangers tog problemer med fastfrossede bremser.

– Vi har fått beskjed om at det skal komme en buss fra Flåm som vi kan ta videre til Bergen.

Klokken 1000 bekrefter Bane Nor at passasjerene blir overført.

– Passasjerene har blitt overført til et tog som kjører dem til Flåm. Dette toget kjører fra Flåm til Myrdal og tilbake til Flåm, forteller pressevakt i Bane Nor, Harry Korslund til BA.

De værfaste passasjerene blir overført til busser som skal frakte dem til riktig destinasjon.

– Bussene kommer seg ikke til Myrdal. Derfor må de til Flåm for å komme seg på bussene.

Kommunikasjonssjef i Vy, Åge-Christoffer Lundeby, bekrefter at de har sendt flere busser i retning Flåm for å hente de 177 passasjerene.

– Det blir nødvendig med tre eller fire busser. Jeg har ikke tall på hvor mange som er sendt, men beskjeden til meg er at de har skaffet nok busser til alle passasjerene.