Harald Schjelderup inn i sentralstyret i Ap

Harald Schjelderup er Aps kandidat til byrådsledervervet, og er også på vei inn i sentralstyret i partiet.

Harald Schjelderup er Aps kandidat til byrådsledervervet, og er også på vei inn i sentralstyret i partiet.

Artikkelen er over 5 år gammel

Jette Christensen tapte nestlederkampen i partiet.

DEL

På landsmøtet i april går Helga Pedersen av som nestleder i Ap. Hordaland Ap har spilt inn Jette Christensen som nestleder til partiet, men valgkomiteen falt som ventet ned på Hadia Tajik fra Oslo. I tillegg nominerer de Trond Giske som den andre av de to nestlederene.

– Etter valgkomiteens beste vurdering speiler innstillingen de hovedstrømmer og meninger som vår organisasjon har gitt uttrykk for. Innstillingen er resultat av en bred demokratisk prosess, sier Martin Kolberg, valgkomiteens leder, i en pressemelding.

Valgkomiteen vil også ha nye medlemmer i sentralstyret til partiet. Her foreslås byrådslederkandidaten Harald Schjelderup og stortingsrepresentanten Jette Christensen som Hordalands to representanter.

– Vi synes jo det er litt leit at Jette ikke blir nestleder denne gangen, men Hadia er veldig dyktig også. Og så må vi ikke glemme den innsatsen Marte Mjøs Persen har gjort for oss gjennom fire år i sentralstyret, sier Harald Schjelderup til BA.

At Bergen og Hordaland får to inn i sentralstyret mener Schjelderup betyr større gjennomslagskraft for Bergen og Vestlandet!

– At vi får to representanter som eneste fylke utenom Oslo er en klar fordel. Nå kan Jette og jeg samarbeide tett om viktige saker for regionen og byen vår, sier Schjelderup.

Kommentarer til denne saken