Gå til sidens hovedinnhold

– Haster, hvis du vil være med

Artikkelen er over 1 år gammel

Alt er veldig spesielt akkurat nå. Men det skal mer enn en pandemi for å stoppe byggingen av Pepperkakebyen. – Det er et jevnt tilsig av nybygg. Men vi trenger flere – og nå haster det skikkelig!

Vel to uker frem i tid og Pepperkakebyen skal åpnes for publikum. Under ledelse av rutinerte Kjersti Hjelmeland Brakstad går stadig fremover.

Frist til søndag

– Men fristen for innlevering går ut kommende søndag kl. 1900, så til alle etternølere dere ute: kast dere over deig og kjevler! Nå haster det.

Steinar Kristoffersen er som vanlig optimist, og pepperkakebysjefen er så langt veldig fornøyd med responsen blant bergensere og ellers innbyggere i distriktet.

– Vi får spørsmål hver eneste dag, om både tidspunkt, innleveringsfrist og om de må levere selv. Til det siste kan jeg si at ja, dere må på eller annen måte klare å levere selv her i Sentralbadet. Henteordningen som vi lanserte her tidligere i høst, er rett og slett sprengt.

Kristoffersen peker på at det er timer nok i døgnet til innlevering, når både fredag, lørdag og søndag holdes åpent for innlevering fra kl. 0900 til 1900 alle dager.

– Alle kan være med, og alle som leverer her i Sentralbadet får og med gratisbillett til Pepperkakebyen, når den åpner.

I det store lokalet som en gang var byens svømmearena, er det allerede kommet en viss førjulsstemning.

Det er pepperkakebybelysning i hele rommet, noe som skaper en herlig atmosfære.

Mange bygg er på plass og det er og kommet lys i flere bygg. Større og mindre klynger med de flotteste pepperkakebyggene du kan tenke deg, begynner å ta form.

– Vi har ikke tall på hvor mange bygg vi har fått inn så langt, men vi vet jo av erfaring at det pleier komme veldig mange bygg siste helgen, sier pepperkakebyarkitekten Kjersti.

Hvis noen har spørsmål til oss, så send en e-post til pepperkakebyen@bergensentrum.no. Lover å svare ganske kjapt.

– Vi har ikke kapasitet til å ta alle telefonsamtalene som kommer.

Blant de mange storslåtte byggene som allerede er på plass, er den store pepperkakeutgaven av Kalmarhuset fantastisk flott.

Tredje året på rad

Bak står to venninner i «+30 årsalderen», Ann Elisabeth og Hilde, som de siste tre årene nå har lagt sin sjel ned i å lage et bygg til Pepperkakebyen.

For to år siden laget de Kjøttbasaren og HF-biblioteket på Sydneshaugen.

– Vi holdt på i to dager, seks timer den ene dagen og omtrent det samme den andre. Denne gangen var vi litt usikre på hva vi skulle lage, så vi ringte til Pepperkakebyen. Dermed ble det Kalmarhuset, og vi brukte mellom tre og 3,5 kilo deig.