Det var altså nummer NI vi skulle bli det Herrens år 2019. Og det etter nok en skandaløs forestilling! 1-5 og totalt 1-11 siste to kamper.

Og da kommer spørsmålet hele Bergen og halve Vestland fylke nå stiller seg:

Bør LAN gå?

Aller først: Det er vanskelig å se inn i fremtiden uten en skikkelig glasskule. Å bytte trener inneholder alltid et element av gambling. Selvfølgelig KAN det skje at Lars Arne Nilsen likevel viser seg å ha svaret på vanskelighetene, rote frem igjen suksessoppskriften fra våren 2018 - og at Brann plutselig kjemper i toppen neste år. Med LAN som trener. I motsetning til de fleste andre trenernavn som trekkes frem, har han jo faktisk hatt suksess med Brann tidligere. Og kanskje ikke en ny trener løser noe som helst. Det vet man ikke. Ennå.

For på et eller annet tidspunkt må Brann stikke en fuktig pekefinger i været og vurdere sannsynligheten for at det vil snu med dagens trener, opp mot muligheten for at det kan snu med en annen.

En eller annen gang må man komme til at motgangen har vart så lenge at sjansen for at vi kommer tilbake dit vi var for halvannet år siden, er mindre med dagens trener enn en ny. Når man ikke finner veien frem, må man før eller siden snu og forsøke en annen. Og når jeg er ferdig med vei-metaforen; finne en annen trener som kan komme inn med nye tanker og en ny giv.

Hvis betydelige deler av spillergruppen begynner å gå mektig lei dagens trener og har mistet troen på hans prosjekt - slik ting kan tyde på, er det vel ikke så mye annet å gjøre. De to siste kampene får en til å tenke at han må ha mistet garderoben. For i disse kampene har laget overhodet ikke blødd for hverken drakten eller LANs jobb.

Der man normalt blir revansjesugne og kommer grusomt tilbake etter en slik stjernesmell som i Drammen, så bare fortsatte elendigheten mot Viking. Hjemme på vårt eget Stadion, foran et publikum større enn på en lenge. Og her er det verd å merke seg:

* Det er 38 år siden sist Brann tapte med minst fire mål i to seriekamper på rad. Det er 55 år siden sist Brann gjorde dette, når minst en av kampene var på Stadion.

* Det er 50 år siden sist Brann slapp inn minst fem mål i to seriekamper på rad. Det har aldri tidligere skjedd oss når minst en av kampene gikk på Branns egen hjemmebane!

Selv Brann - med sine mange braktap opp gjennom historien, har altså sjelden pleid å dumme seg så kraftig ut i to kamper etter hverandre.

LANs suksess:

LAN har gjort mye bra tidligere, og måten han snudde motgangen våren 2015 i 1.divisjon til sølv i 2016 - og at de tre første årene etter opprykket var vår poengmessig beste treårsperiode noen gang (i poeng pr kamp), fortjener han all honnør for. Der er vi ham evig takknemlig!

Fremdeles er det bare Rosenborg (246 p) og Molde (226 p) som har hatt flere eliteseriepoeng enn Brann (199 p) f.o.m. vi kom tilbake til Eliteserien i 2016. Faktisk også om man bare regner fra 2017 til nå, eller fra 2018 til nå. Det siste skulle man gjerne ikke tro når vi ble nummer tre i fjor og bare nummer ni i år!

LANs fiasko:

Men dette var serien. I cup og E-cup har vi skuffet hver gang under LAN. Og utviklingen etter suksessvåren 2018, har vært svak. Tross alt er nyere resultater mer relevante og interessante enn gamle. Fotball er tross alt ferskvare. Og ser vi på den siste halvannen sesongen, er vi kun det syvende beste laget - bak bl.a. Kristiansund, med et poengsnitt på 1,42 over de 45 kampene..

I år ble vi altså nummer ni, med et poengsnitt på 1,33. Og den siste halve sesongen var vi bare det 11. beste laget med et snitt på 1,13 poeng pr kamp. Ser vi kun på de siste ti rundene, er vi på «kvalikplass» med 0,8 poeng pr kamp, og 0,4 scoringer pr kamp. Det har aldri tidligere skjedd at vi kun har scoret fire mål over ti seriekamper innenfor én enkelt sesong. Kun én seier har det blitt på disse ti. Det har bare blitt verre og verre. Vi vinner nesten aldri lenger, og vi scorer nesten aldri.

Grunnen til at vi ikke scorer mål, er heller ikke et massivt sjansesløseri. Vi brente en del sjanser - og fikk kanskje dårlig betalt - tidlig i sesongen, men utover sommeren og høsten har vi bare blitt dårligere og dårligere til å skape store sjanser. Der vi ofte dominerte kampene i vår, har poengtapene - og tapene - blitt stadig mer fortjente utover høsten.

Til Branns og Lars Arne Nilsens forsvar, skal det sies at vi har slitt med et høyt fravær på spillere - spesielt på midten: Petter Strand og Amer Ordagic har vært borte lenge og Fredrik Haugen har nettopp kommet tilbake etter langvarig skade. På toppen av det hele ble Kristoffer Løkberg solgt like før «hele» midtbanen ble skadet. Og så har vi jo i tillegg hatt Daouda Bambas lange karantene.

Så ja; det er mye som har gått i vår disfavør når det gjelder hva slags lag vi har kunnet stille i høst. Det er viktige spillere som har vært utilgjengelige. Men samtidig skal man heller ikke glemme at vi har en bred stall - i hvert fall på midtbanen - og at vi ikke akkurat har trengt å starte med urutinerte juniorer i deres fravær. Vi har kunnet stille med «reserver» andre lag ville vært storfornøyde med som førstevalg.

Problemet med at vi ikke klarte å åpne opp lavtliggende forsvar, var der også før alle skadefraværene. Og det er jo dette som gjør at vi ikke vinner kamper. Før de to siste rundene har jo antallet baklengs vært helt greit. Men der man kan fremdeles kan vinne kamper selv om man slipper inn mål - kan man overhodet ikke vinne kamper uten å score. Og der har vi et kjempeproblem som LAN ikke har funnet ut av. Angrepsspillet er jo forferdelig! Nei, LAN kan selvsagt ikke få skylden alene. Det er jo noen ute på banen også som må ta sin del av ansvaret. Men hovedansvaret er det LAN som har. Det er han som legger opp til hvordan man skal spille, og det er han som skal få elleve - i utgangspunktet gode - spillere på banen til å fungere sammen som et lag.

Hva må gjøres?

Nå har som sagt motgangen vart så lenge og blitt stadig sterkere (ja helt vanvittig på slutten), at jeg tror det er best å få inn nytt blod.

Og det er en ting som kanskje er enda vanskeligere å snu enn Branns motgang - og som er vel så viktig oppe i det hele: Publikums tro på et Brann under Nilsen. Eller mangel på tro, rettere sagt. Nå er det så mye misnøye og apati ute i det Brann-interesserte Bergen, eller kanskje vi skal si "Brann-halvinteresserte Bergen", at en eventuell fremtidig medgangsbølge under Nilsen, bare vil bygge en veldig skjør tiltro. Det vil ta lang tid å snu den misnøyen, mistroen - og ikke minst oppfatningen om "kjedelig fotball", som er nå. Selv om Brann skulle åpne neste sesong med tre-fire strake seire under Nilsen, skal det bare et par påfølgende tap til for at han vil få veldig mange imot seg igjen, folk vil tenke «jaha… det var bare et blaff ja…» og «Nilsen må gå»-ropene vil runge på nytt.

Og er det ikke bedre å ta det trenerbyttet nå - med fire måneder til seriestart, enn å eventuelt ta det i mai 2020 når det spilles kamper? Man risikerer jo da å spille flere kamper uten en ny hovedtrener, og så skal den nye treneren - midt i sesongen - spille inn noe nytt. Nei jeg sier ikke at det garantert blir et trenerskifte innen mai uansett, men sjansen må jo kunne sies å være til stede hvis man velger å fortsette med LAN slik forholdene er nå.

Har publikum peiling på fotball? Nei det har vi sikkert ikke. Det er en grunn til at de fleste av oss ikke er trenere på høyt nivå. Men det er publikum Brann lever av - både direkte og indirekte. Ikke bare gjennom billettinntekter, men også sponsorinteressen og medieinteressen dette publikummet fører med seg. Det er dessverre stor fare for en kraftig smell på partoutkortsalget denne vinteren - og garantert også enkeltbillettsalget til langt ut på vårsesongen, hvis det ikke skjer noe drastisk. Det kan fort vise seg å bli dyrere enn etterlønn til LAN. Derfor haster det veldig med gjøre drastiske og synlige grep som kan få optimismen og interessen tilbake.

Branns ledelse kan komme med all verdens tanker om «hva som gikk galt i 2019» og uttale at «vi har fortsatt tro på LAN og har en plan for at fiaskoen ikke skal gjenta seg i 2020». Men det er vel strengt tatt kun to ting som kan få optimismen tilbake i større doser enn det noen treningskamper i februar og mars kan gjøre: Enten en massiv aktivitet i vinterens overgangsvindu - noe Brann neppe vil ta seg råd til, spesielt når partoutkortsalget etter alle solemerker vil svikte. Eller skifte ut treneren.

Det er synd å måtte si det etter det Nilsen presterte med Brann fra mai 2015 til juli 2018. - og han skal ha tusen takk for jobben han gjorde med Brann de årene. Men nå tror jeg dessverre det er på tide med nytt blod og nye tanker i trenerstolen.

(Fortsetter under bildet)

Kampen:

Siden fadesen i Drammen var Bismar Acosta og Veton Berisha ute av startelleveren. Inn kom Vito Wormgoor og Gilbert Koomson.

Allerede etter 50 sekunder lå ballen i Branns nett, men det var heldigvis offside på Benjamin Källman som satte ballen i mål. Imidlertid ga også de neste minuttene inntrykk av at det var Viking som var mest på hugget, og etter syv minutter fikk Källman stå helt alene på femmeteren og heade. Heldigvis rett på Håkon Opdal. Dette så ikke lovende ut.

Men vi skulle likevel ta ledelsen. I det åttende minutt satte nemlig Fredrik Haugen inn kveldens første mål på et Ruben Kristiansen-innlegg Kristoffer Barmen styrte videre.

1-0! Skulle vi virkelig få en opptur i siste kamp, etter all elendigheten - ikke minst den i Drammen forrige helg?

Men nei… Det skulle vi ikke…

Drøye syv minutter senere var det allerede 1-1 da Kristian Thorstvedt fikk stå upresset og sette ballen inn fra syv-åtte meter.

Barmen hadde en fiks avslutning fra femmeterhjørnet på en corner fra Haugen etter 33 minutter, men det var Viking som skulle få neste mål. Og det fikk de da Ruben Yttergård Jenssen etter 38 minutter slo til med enda en tabbe midt på egen halvdel. Han slo nemlig en forferdelig tversoverpasning som ble fanget opp av Källman. Finnen sendte videre til Johnny Furdal som fikk komme fullstendig alene på deres venstre side, og den tidligere Nest-spilleren fikk en enkel jobb med å sette inn 2-1 til siddisene.

Noen minutter senere fikk Vito Wormgoor frem en fot på et frispark fra Haugen, men ballen var aldri i nærheten av å gå i mål.

Lagene gikk til pause med 2-1 til Viking.

Etter knappe åtte minutter av andre omgang fikk vi en solid mulighet på et Haugen-frispark som Christian Eggen Rismark nådde med hodet på femmeteren. Men dessverre gikk headingen utenfor og Vito Wormgoor kom for sent til å gjøre noe med det.

Brann hadde mye ball i en periode, men slet som vanlig med å komme til sjanser. Det klarte derimot Viking, og i det 57. minutt skjøt Thorstvedt i tverrligger fra 25 meter. Benjamin Källman headet returen i mål, men var avblåst for offside.

I det 66. minutt kom det tydelig frem at Brann var ferdige med både kampen og sesongen. Da så Brann nesten ut som da vi skulle gi LSK et «fair play-mål» på Åråsen for noen år siden. Ylldren Ibrahimaj fikk en veldig enkel oppgave med å sette inn 1-3 fra tre meters hold.

Umiddelbart etter 1-3, var det tid for det alle hadde ventet på hele kvelden: Azar Karadas sin siste kamp i Brann-trøyen. Han kom inn for Gilbert Koomson.

Nitten minutter før slutt var det rullegardinen helt ned. Viking lekte seg med Brann og så ut som et lag fra Eliteserien som møtte et lag fra 4.divisjon. Ingen var i nærheten av å hindre Thorstvedt i å sette ballen inn fra syv meter. 1-4!!!

Nå fikk Viking score på alt - akkurat slik Godset gjorde forrige helg.

Og det fortsatte. To og et halvt minutt senere fikk Thorstvedt komme til avslutning i feltet igjen, men via Vito og til corner.

Ni minutter før slutt headet Azar i tverrligger fra spiss vinkel.

Med syv minutter igjen kom 16-åringen Mikal Berg Kvinge inn for Gilli. Unge Kvinge var et friskt pust på et lag som stort sett ellers stinket dårlig munnhygiene.

Azar fortsatte å komme til headinger i sluttminuttene. Men mål skulle han selvsagt ikke få. Imidlertid fikk han faktisk et frispark. Tenk at han skulle få oppleve det for omtrent første gang i karrierens kanskje siste kamp!

To minutter før slutt var det slutt for Vito Wormgoors tid i Brann-trøyen. Inn kom en seriedebutant; 19-åringen Nicholas Marthinussen.

Ett minutt før slutt, etter en Kvinge-finte raskere enn sin egen skygge, holdt Azar nesten på å få det velfortjente målet i avskjedskampen. Men headingen på Haugens innlegg ble reddet på streken.

Fem sekunder på overtid var Tommy Høiland nære på å øke til 5-1, men avslutningen på Vikings kontring gikk like utenfor.

Azar skulle komme til nye resultatløse headinger - som så mange ganger de siste par årene, men to minutter på overtid var det Jenssens tur til å forsøke seg. Skuddet hans fra tyve meter, ble for enkelt for Austbø.

Med elleve sekunder igjen av overtiden var skandalen fullkommen. Høiland sendte igjennom Samuel Fridjonsson som alene med Opdal rundet sistnevnte og satte ballen inn i tomt mål til vårt største antall baklengs i en hjemmekamp på femten år.

En - fem, og det på hjemmebane…

Og slik endte den forferdelige kampen og den meget svake sesongen 2019.

(Fortsetter under bildet)

-

Publikum:

14490 betalende og «betalende». 5000 av dette var plasser som diverse sponsorer betalte, og så kunne den vanlige publikummer ta billetten ut gratis på nett. Det er vel en grunn til å tro at flertallet av disse 5000 ikke ville kjøpt billett til kampen, om de hadde måttet betale normal pris. Men over 10000 hadde nok tilskuertallet blitt likevel, siden det var Azars avskjedskamp. Det reelle oppmøtet vil jeg anta var rundt 8000.

Snittet i år endte på 11042. En økning på 5,9 % fra i fjor, da vi kjempet om gull store deler av sesongen - men hvor vi altså manglet en langside.

Dårlig stemning - naturlig nok. Men artig med den nye sangen «Så gjør vi så når Nilsen må gå».

-

Takk til Vito og Azar:

Så var det slutt for Azar Karadas i Brann-trøyen, mer enn tyve år etter den berømte treningskampen på Krohnsminde der han kysset logoen. Det var vemodig etter alle opplevelsene han har gitt oss. Scoringene mot Lyn som NESTEN sikret gullet i 2007, rager nok høyest av minnene. De verste Azar-minnene er fra da han spilte for RBK. Og for en personlighetsutvikling han har hatt på de tyve årene! Dessverre handlet de siste årene hans i Brann-trøyen nærmest utelukkende om å være «superinnbytter». Og da mindre og mindre super, og mer og mer frispark imot. Men Azar vil for alltid være en legende for oss Brann-supportere! Og han avsluttet karrieren med å være den klart mest entusiastiske og sjanseskapende spilleren mot Viking, mens de andre hadde gitt opp. Det var synd at avskjeden din skulle bli en slik drittkamp! Tusen takk for nå, Azar!

Også Vito tok farvel på søndag. Ikke like mye legende, men jeg vil hevde han totalt sett har vært Branns beste og viktigste spiller de siste tre årene. Takk for innsatsen, Vito!

(Fortsetter under bildene)

-

Rim og regler:

*

Nå har vi vasket gulvet

og vi har børi ved

Og vi har endt på niende

men rykker ikke ned

Men Brann har tatt en pause

og Brann har tatt en blund

Man tenker at den motgangen

er ikke uten grunn

*

Men Haugen ga forhåpninger,

vi ledet syv minutt

Det ga oss håp om seier,

men brått så var det slutt

Da raste all ting sammen

- til slutt så ble det fem

Kun menigheten satt igjen,

de andre ruslet hjem

*

Men Azar fikk sin avskjed,

og Azar tok farvel

Han var óg nær å score

mot Viking søndag kveld

Men avskjeden ble sørgelig,

og ting må hende nå

På slutten ropte Store Stå

at Nilsen snart må gå!

*


Kuriosa:

* Forrige gang Brann tapte med minst fire mål i to seriekamper på rad, var i august 1981 da vi tapte 0-4 for Start (b) og 0-6 for Fredrikstad (b). Men den gang var begge på bortebane. (For øvrig var det en cupkamp mellom dem). Forrige gang vi tapte med fire mål i to seriekamper på rad, der minst en av kampene var hjemme, var i august 1964 da vi tapte 0-7 for Lyn (h) og 0-4 for Skeid (b).

* Forrige gang Brann slapp inn minst fem mål i to seriekamper på rad, var i mai 1969 da vi tapte 0-5 for RBK (b) og 2-5 for Sarpsborg FK (b) Men begge kampene var på bortebane. Det har aldri tidligere skjedd at vi har sluppet inn fem må i to strake seriekamper, når minst en av dem har vært på hjemmebane.

* Forrige gang Brann tapte to seriekamper på rad, med minst ti mål totalt, var i september 1994 da vi tapte 0-9 for RBK og 0-1 for VIF. Begge kampene var borte. Sist gang dette skjedde, når minst en av kampene har vært hjemme, var i 1964. Den gang tapte vi med totalt elleve mot Lyn (0-7 hjemme) og Skeid (0-4 borte). Imidlertid tapte vi 0-10 for RBK i 1996, men vi tapte ikke kampene før eller etter.

* Forrige gang Brann slapp inn elleve mål over to seriekamper, var da vi tapte 0-10 for RBK (b) i 1996 og så spilte 1-1 mot Moss (h) runden etter.

* Sist Brann slapp inn fem mål i en seriekamp hjemme, var da vi tapte 1-5 for Lillestrøm 27. juni 2004. Sist vi tapte med fire mål hjemme, var da Molde slo oss 4-0 1. juli i fjor.

* Brann har nå to serietap på rad. Forrige gang Brann fikk to serietap på rad, var i august da vi tapte 1-2 for Mjøndalen (b) og 2-3 for Tromsø (h).

* Brann hadde før søndag fire hjemmekamper på rad i serien uten tap (1-3-0). Forrige hjemmetap kom 25. august da Tromsø slo oss 3-2.

* Brann har kun én seier på de siste ti seriekampene (1-5-4). Sist vi hadde bare én seier på ti seriekamper, var fra mai til august 2014 (1-1-8).

* Brann har kun én seier på de siste seks hjemmekampene (1-3-2). Sist vi hadde så få seire over seks hjemmekamper, var fra april til juli 2014 da vi tapte seks på rad.

* Brann klarte altså ikke å vinne to hjemmekamper på rad i år. Sist Brann vant to hjemmekamper på rad i serien, var i november i fjor da vi slo Godset 3-1 og Odd 1-0 i de to siste.

* Brann har scoret fire mål på de siste ti seriekampene. Sist vi bare scoret fire mål på ti seriekamper, var i overgangen 1989-1990. Det har aldri tidligere skjedd at vi bare har scoret fire mål over ti strake seriekamper innenfor en og samme sesong.

* Brann har scoret i de tre siste hjemmekampene i serien. Sist vi ikke scoret hjemme, var da vi spilte 0-0 mot Molde 6. oktober. Sist vi scoret i tre hjemmekamper på rad i serien, var fra august i fjor til april i år da vi gjorde det i elleve.

Etter 30 kamper:

År

Se

Ua

Ta


Ba


+/-


Po


Slutt-plass

2019

10

10

10


32

37


−5


40


Nr. 9

2018

17

7

6


45

31


+14


58


Nr. 3

2017

13

8

9


51

36


+15


47


Nr. 5

2016

16

6

8


42

27


+15


54


Nr. 2

2014

8

5

17


41

54


−13


29


Nr.14

* Brann tok 40 poeng. Det er 18 færre enn i fjor, og vårt klart laveste siden vi tok 29 i 2014.

* Brann scoret 32 mål. Det er 13 færre enn i fjor og 19 færre enn i forfjor. Målsnittet på 1,07 er vårt dårligste siden 1,00 i 1991.

* Brann har sluppet inn 37 mål. Det er seks flere enn i fjor og det meste vi har hatt siden 54 i 2014.

* Brann har minus fem i målforskjell. Det er 19 dårligere enn i fjor og vårt desidert dårligste siden minus 13 i 2014.

Etter 15 hjemmekamper:

År

Se

Ua

Ta


Ba


+/-


Po

2019

5

6

4


14

16


-2


21

2018

9

4

2


24

11


+13


31

2017

8

4

3


30

15


+15


28

2016

11

3

1


24

6


+18


36

2014

4

1

10


16

21


−5


13

* Brann tok 21 poeng hjemme. Det er ti færre enn i fjor og vårt desidert laveste siden 13 i 2014.

* Brann scoret 14 mål hjemme. Det er ti færre enn i fjor og 16 færre enn i 2017. Målsnittet hjemme på 0,93 er vårt dårligste siden 0,91 i 1991.

* Brann har sluppet inn 16 mål hjemme. Det er fem flere enn i fjor og det meste vi har hatt siden 21 i 2014.

* Brann har minus to i målforskjell hjemme. Det er femten dårligere enn i fjor og vårt dårligste siden minus fem i 2014.

Innbyrdes mot Viking i serien:

All-time:

Sted:

Ka

Se

Ua

Ta

Ba

Bergen

56

24

15

17

92

78

Stavanger

56

10

11

35

60

113

Totalt

112

34

26

52

152

191

På 2000-tallet:

Sted:

K

S

U

T

Mål

Bakl

Bergen

18

7

6

5

28

25

Stavanger

18

6

3

9

29

39

Totalt

36

13

9

14

57

64

* Dette var vårt største hjemmetap mot Viking noen gang i serien.

* Brann har tapt to seriekamper på rad mot Viking. Forrige gang vi tapte to seriekamper på rad mot dem, var 0-5 borte 5. november 2006 og 1-3 borte 24. juni 2007. Forrige gang vi tapte begge kampene mot Viking i én sesong, var i 2002 da vi tapte 1-4 borte og 2-3 hjemme. Forrige gang vi tapte to på rad mot dem - hvorav minst én var på hjemmebane, var 30. september 2002 (2-3) og 5. mai 2003 (0-3) da begge kampene gikk på Stadion.

* På Stadion er vi uten seier mot Viking siden 20. april 2013 da vi slo dem 2-0. Etter det har vi fire hjemmekamper mot dem uten seier (0-2-2).

* Brann har scoret i de fire siste seriekampene mot Viking. Sist vi ikke scoret mot dem, var da vi spilte 0-0 på Stadion 10. september 2016.

* Brann har sluppet inn mål i de fire siste seriekampene mot Viking. Sist vi holdt nullen mot dem, var i den nevnte 0-0-kampen på Stadion i 2016.

Spillerstatistikken:

Tallene indikerer minutter spilt.

* = gult kort.

Spillerforkortelser: Aco = Acosta, Bam = Bamba, Bar = Barmen, Ber = Berisha, Bil = Bildøy, ERi = Eggen Rismark, Grø = Grøgaard, Har = Harloff, Hau = Haugen, HJo = Holmen Johansen, Kal = Kalsaas, Kar = Karadas, Kje = Kjelsrud Johansen, Koo = Koomson, Kri = Kristiansen, Kvi = Kvinge, Löf = Löfgren, Løk = Løkberg, NMa = Nicholas Marthinussen, SMa = Sander Marthinussen, Mjø = Mjøs, Opd = Opdal, Ord = Ordagic, Pet = Pettersen, Rol = Rólantsson, SHe = Selland Heggebø, Str = Strand, Ten = Teniste = YJe = Yttergård Jennsen, Wor = Wormgoor

Totalt = minutter totalt. Kamp = kamper totalt. Start = startede kamper. u/Uben = ubenyttet reserve

vs

Aco

Bam

Barm

Beri

Bil

EgRi

Grø

Har

Hau

HoJo

Odd b

90

28

90


28

90

God h

90*

4

90

89u


90

90

KBK h

90

89

9

90


87

90


u

90

Vik b

90*

67

76

90*u


90

u

VIF h

90

11

89

79

90

u

TIL b

90

u

45

90


u


u

31


Ran h

90*

26


89


u

uu

Stb b

90

86


90


4

uu

S08 h

90

89


90


u

uu

B/G b

90

57


89


2

uu

RBK h

90

89

u

90


u

89u

FKH b

90

90

45

90


u

45u

LSK h

90

70

60

90


5

u


85

u

MFK b

90


78

90


90

uu

Mjø h

90

u

57

90


9033

u

Sta h

90

90

4

75


90

uu

Ran b

90

90

79

83


111

u

Mjø b

90

90

72

90*


10

uu

TIL h

90

90

29

90*


20

uu

LSK b

90


90


u

90

27
KBK b

90


90

81


90

uu

FKH h

90


90

90

u

90

14u

RBK b

90


90

90

u

90

90u

MFK h

90

u

90

90


90

2u

S08 b

90*


63

90


90

20


27

u

B/G h


90

90

45


90

45


79*

u

VIF b

85*

90

58*90

58


32

u

Odd h

90

89

90*

89


u

65


90*

u

Gods b

90

90

90

76


90

85


90

u

Vik h


90

90


u

90

90


90*

u
Totalt

2515

1515

1754

2235

0

1309

720

0

856

270

Kamp

28

21

25

26


20

13


14

3

Startet

28

17

21

26


14

7


9

3

Ubenyt


3

1


4

6

12

1

1

25

Mål

1

7

1

3


12


Gult ko

5


2

4

3


2 guleRødt.

Aco

Bam

Barm

Beri

Bil

EgRi

Grø

Har

Hau

HoJo

-

vs

Kal

Kar

KjJo

Koo

Kri

Kvi

Löf

Løk

NMa

SMa

Odd b


16*

62

u

90


u

62Gods h


16


74

90


u

86KBK h


3


u

181Viki b


23*


68

90


u

14VIF h


1


15

90


u

uTIL b


u


78

9059Ran h


16

1

90

9074Stab b


u

u

70

9017*S08 h


u

1

89

903B/G b


u

1

90

88uRBK h


1

1

5
uFKH b


u

u

45
12LSK hu

90

90


MFK bu

u

90


u

12Mjø h


12

u


90


31

uStab h


u


90

90


u

57Ran b


u


90

90uMjø b


18


76

90


TIL h


20


90

70


LSK b


u


15

90*


KBK b


56


34

90
u

u

FKH h


u


90

90
u

5

RBK b


u


90

90*
u

u

MFK h


u


90

90
u

u

S08 b

u90

90

u
u

B/G h

11

u


90

90

u

VIF b

u

5


32*

90

u

Odd h


u


90

25

1

Gods b

u

u90

14
14

Vik h

u

24


66

90*

82

Totalt

11

211

66

1747

2344

22

31

477

2

20

Kamp

1

13

5

25

28

2

1

11

1

3

Startet


1

1

20

275Ubenyt

4

14

5

3


1

6

5

4

6

Mål


1


2
1Gult ko


2


1

312 guleRødt.

Kal

Kar

KjJo

Koo

Kri

Kvi

Löf

Løk

NMa

SMa

-

vs

Mjø

Opd

Ord

Pet

Rol

SeHe

Str

Ten

YtJe

Wor

Odd b


u

u


74


90

90*

90

90

Gods h


u

u


1


90

90


90

KBK h


u90


90

u

90

90

Viki b


90u


90*

90

22

90

VIF h


90

u


75


90

90

90

90

TIL b


90

45


12


90

90

90

90

Ran h


90

u


64


90

90

90

90

Stab b


90

90*


20


90

73

90*

90

S08 h


90

90


1


87

90

90

90

B/G b


90

90


33


90

90

90*

90

RBK h


90

90


85


90

90

90

90

FKH b


90

90


45


90

90*

78

90

LSK h


90

90


u


20

90

30

90

MFK b


90

90


45


90

45

90

90

Mjø h


90

90


78


90


90

59

Stab h


90

90


15


33

90

86


Ran b


90

90


7


89

90

u

90

Mjø b

u

90

90


14


90

80

u

90*

TIL h

u

90

90


u


61

70

90*

90

LSK b

u

90

71

u

75

19

90

63

90

90*

KBK b

u

90
9

90

90

90

90*

FKH h

u

90
76*


90

90*

85

RBK b

u

9085

5


90*


90

MFK h


9088

u


90

90

90

S08 b


9090

u


90

70

90

B/G h


9045

u


45

90

90

VIF b


9090

u


90

90*

90

Odd h


90u

1


90

90

90*

Gods b

5

9090
76


Vik h

u

9082
90

88*
Totalt

5

2430

1196

0

1304

110

1730

2176

2162

2482

Kamp

1

27

14


24

5

21

26

26

28

Startet


27

13


13

1

19

26

24

28

Ubenyt

7

3

4

1

4

4


1

2


Mål

1


3

1

3

5

Gult ko11

1

3

5

5

2 guleRødt.

Mjø

Opd

Ord

Pet

Rol

SeHe

Str

Ten

YtJe

Wor

-

Toppscorerliste, Brann:

Bamba - 7 (kamp 3, 10, 17, 18, 19, 26, 28)

Wormgoor - 5 (kamp 1, 1, 6, 12, 17)

Berisha - 3 (kamp 8, 9, 16)

Strand - 3 (kamp 2, 9, 20)

Yttergård Jenssen - 3 (kamp 14, 16, 20)

Koomson - 2 (kamp 13, 17)

Haugen - 2 (kamp 4, 30)

Acosta - 1 (kamp 10)

Barmen - 1 (kamp 5)

Eggen Rismark - 1 (kamp 3)

Karadas - 1 (kamp 19)

Løkberg - 1 (kamp 6)

Rólantsson - 1 (kamp 20)

Teniste - 1 (kamp 25)

Hendelsene:

00:50 - Viking: Zymer Bytyqi skyter og Benjamin Källman setter ballen i mål, men det er offside.

04:45 - Viking: Bytyqi får ballen på deres venstreside av feltet, utfordrer Gilli Rólantsson og forsøker å gi på tvers til Källman, men Ruben Kristiansen klarerer.

07:15 - Viking: Johnny Furdal legger inn til Källman som alene får heade fra skrått hold på femmeteren, men rett på Håkon Opdal.

07:55 - 1-0, SCORING BRANN; FREDRIK HAUGEN: Kristiansen legger inn fra venstre, Kristoffer Barmen styrer ballen videre - muligens via Daouda Bamba - til Haugen som skyter på direkten fra vel ti meters skrått hold. Ballen går inn i lengste hjørnet. 1-0 til oss!

15:18 - 1-1, SCORING VIKING; KRISTIAN THORSTVEDT: Ylldren Ibrahimaj legger inn, Källman stusser videre til Bytyqi som gir på tvers inn foran mål. Ballen går via Rólantsson og til Thorstvedt som upresset får sette ballen inn fra syv-åtte meter.

18:25 - Brann: Bamba header høyt over, men er uansett offside.

20:25 - gult kort, Brann: Vito Wormgoor for en sen takling på Källman.

22:50 - Brann: Kristiansen slår et godt fremspill til Thomas Grøgaard som presses av Runar Hove ved dødlinjen. Grøgaard får ikke lagt skikkelig inn, men Bamba får ballen feilvendt på siden av femmeteren og legger igjen til Grøgaard som skyter. Avslutningsforsøket fra like utenfor femmeteren blokkeres umiddelbart av Hove.

28:50 - Brann: Et pent angrep av Brann på venstresiden. Barmen sender videre til Ruben Yttergård Jenssen som legger på tvers inn foran mål, men Bamba kommer for sent.

30:10 - gult kort, Brann: Ruben Kristiansen for en felling av Ibrahimaj.

32:35 - Brann: Grøgaard legger inn fra venstre, men Viking får akkurat klarert til corner foran Bamba.

33:05 - Brann: På corneren fra Haugen får en feilvendt Barmen lurt ballen videre fra nærmeste femmeterhjørne, men det reddes ved stolpen.

38:21 - 1-2, SCORING VIKING; JOHNNY FURDAL: En forferdelig tversoverpasning fra Jenssen blir snappet opp av Källman som avanserer noen meter før han gir til Furdal som er fullstendig alene til venstre for seg. Furdal venter Opdal ut og setter ballen enkelt i mål.

42:35 - Brann: Haugen slår et godt frispark mot bakerste hvor Vito slenger frem en fot, men fra seks meters skrått hold får ikke nederlenderen skikkelig treff på ballen som sleives utenfor.

45:00 + 0:25: Pause. Viking leder 2-1 etter 4-3 til Brann i angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

49:40 - Viking: Hove når høyest når et Ibrahimai-frispark slås inn i feltet, men headingen fra ti meter går løst, langt utenfor.

52:50 - Brann: Haugen med frispark fra venstre. På femmeteren vinner Rismark på hodet, men headingen har ikke retning innenfor stengene og Vito kommer for sent til å nå ballen på bakerste stolpe. Ballen går utenfor.

54:15 - Brann: Kristiansen gjør et godt forarbeid før han legger inn, men i feltet er Gilbert Koomson feilvendt og Haugen kommer for seint når Viking får klarert.

54:30 - Brann: Haugen slår mot Grøgaard på bakerste, men det går inn til Iven Austbø.

56:15 - Brann: Det slås langt frem fra Jenssen mot Bamba, men sistnevnte klarer ikke å ta imot ballen som går helt inn til Austbø.

56:50 - Viking: Thorstvedt skyter fra 25 meter og i tverrligger. Returen header Källman i mål fra ni meter, men han er avvinket for offside.

58:05 -> bytte Viking: Tommy Høiland inn for Benjamin Källman.

58:30 -> bytte Viking: Fredrik Thorsteinbø inn for Kristoffer Løkberg.

60:50 - Brann: Opdal må bokse vekk et hardt innlegg.

65:19 - 1-3, SCORING VIKING; YLLDREN IBRAHIMAJ: Bytyqi gir kort til Rolf Daniel Vikstøl på deres venstre side. Sistnevnte legger inn fra dødlinjen og på tre meters hold får Ibrahimaj stå helt umarkert og enkelt sette inn 1-3. Ufattelig slapt forsvarsspill av Brann!

66:05 -> bytte Brann: Azar Karadas inn for Gilbert Koomson.

68:15 -> bytte Viking: Samuel Fridjonsson inn for Johnny Furdal.

71:12 - 1-4, SCORING VIKING; KRISTIAN THORSTVEDT: Jenssen klarer ikke å få avsluttet i Viking-feltet og siddisene kontrer. Bytyqi trekker inn mot midten av Branns halvdel og sender ut til Ibrahimaj på høyresiden deres. Så går Sondre Bjørshol på overlapp og legger inn, Høiland styrer videre og på syv meters hold får Thorstvedt stå helt alene og sette inn 1-4.

73:40 - Viking: Thorstvedt kommer til skudd fra 14 meter. Det går via Vito og til corner.

75:20 - Brann: Azar header utenfor fra syv meter på en corner fra Haugen.

78:55 - Brann: Haugen med frispark fra 23 meter, men det går rett i muren.

79:30 - gult kort, Brann: Fredrik Haugen for en sen takling på Vikstøl.

81:30 - Brann: Grøgaard slår inn mot bakerste hvor han finner Azar, men headingen fra siden av femmeteren går i tverrligger!

82:45 -> bytte Brann: Mikal Berg Kvinge inn for Gilli Rólantsson.

83:30 - Brann: Bamba slår inn fra venstre, men det blir for høyt - selv for Azar.

84:55 - Brann: Vi har noe så sjelden som en kontring, men Bambas skudd fra skrått hold like utenfor feltet treffer en Viking-spiller og Haugen må plukke opp ballen helt nede ved cornerflagget.

85:10 - Brann: Haugen legger inn mot bakerste hvor Azar igjen rager høyest, men headingen fra syv meters skrått hold går utenfor lengste stolpe.

88:05 -> bytte Brann: Nicholas Marthinussen inn for Vito Wormgoor.

89:00 - Brann: Kvinge med en utrolig kjapp vending mot Bytyqi. Så legger Haugen inn fra høyre og mot bakerste hvor Azar kommer til heading fra fire meter. Vevatne redder på streken.

90:00 + 0:05 - Viking: Siddisene kontrer og Høiland holder nesten på å score. Avslutningen fra tolv meters skrått hold går like utenfor lengste stolpe.

90:00 + 1:00 - Brann: Azar kommer til heading fra ti meter på en corner, men det heades vekk av en fra bortelaget. Azar header inn igjen, men ballen har ikke retning mål og Austbø plukker den opp.

90:00 + 2:00 - Brann: Jenssen skyter fra tyve meter, men Austbø redder enkelt.

90:00 + 2:49 - 1-5, SCORING VIKING; SAMUEL FRIDJONSSON: Høiland avanserer og gir en stikker til Fridjonsson som løper i bakrom og kommer helt alene med Opdal. Sistnevnte rundes og Fridjonsson kan enkelt sette inn 1-5 i tomt mål.

90:00 + 3:00: Slutt. Viking har vunnet 5-1 etter 10-9 til oss i avslutninger i feltet.

-

Kampfakta:

Brann - Viking 1-5 (1-2)

Eliteserien fotball menn.

Stadion. 14.490 solgte billetter. Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad.

Gult kort: Vito Wormgoor, Ruben Kristiansen, Thomas Grøgaard, Brann.

Mål: 1-0: Fredrik Haugen (07:55), 1-1: Kristian Thorstvedt (15:18), 1-2 Johnny furdal (38:21), 1-3: Ylldren Ibrahimaj (65:19), 1-4: Thorstvedt (71:12), 1-5: Smaule Fridjonsson (90:00 + 2:49).

Brann (4-3-3): Håkon Opdal - Gilli Rólantsson (Mikal Kvinge fra 83.), Vito Wormgoor (Nicholas Marthinussen fra 89.), Christian Eggen Rismark, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Ruben Yttergård Jenssen, Kristoffer Barmen - Gilbert Koomson (Azar Karadas fra 67.), Daouda Bamba, Thomas Grøgaard.

Viking (4-3-3): Iven Austbø - Sondre Bjørshol, Viljar Vevatne, Runar Hove, Rolf Daniel Vikstøl - Johnny Furdal (Samuel Fridjonsson fra 69.), Kristoffer Løkberg (Fredrik Torsteinbø fra 59.), Kristian Thorstvedt - Zymer Bytyqi, Benjamin Källman (Tommy Høiland fra 59.), Yilden Ibrahimaj.

-

Kampstatistikk:


Sjanser: 7-5 til Viking (VG Live), 8-6 til Viking (BT)

Avslutninger: 9-7 til Viking (VG Live), 13-10 til Brann (NRK), 9-8 til Viking (NTB)

Avslutninger på mål: 6-2 til Viking (VG Live og NRK), 7-3 til Viking (NRK)

Ballinnehav: 56 % til Viking (VG Live), 54 % til Brann (NRK og NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 10-9 til Brann (mine tall). 1. omg.: 4-3 til Brann. 2. omg.: 6-6.

-

Andre medier om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no