Haukeland kan få brannskadde pasienter fra Sverige

Helse Bergen er i beredskap på grunn av lav kapasitet etter et utbrudd av resistente bakterier ved to brannskadeavdelinger i Sverige.

DEL

Fredag morgen ble Haukeland sykehus satt i beredskap på grunn av smittesituasjonen som har oppstått ved sykehus i Sverige. På Haukeland finnes den nasjonale brannskadeavdelingen.

– Vi er en del av den nordiske beredskapen på brannskade, som ble iverksatt i dag. Det betyr at vi kan måtte komme til å ta i mot pasienter fra Sverige, sier sykehusdirektør Eivind Hansen.

Han orienterte Helse Bergens styre om saken på fredagens styremøte.

– Vi har nå startet arbeidet med å vurdere hvordan dette påvirker vår operasjons- og intensivkapasitet. Dette er pasienter som er kompetansekrevende, derfor må vi ha oversikt over ressurser i fall vi får sendt pasienter fra Sverige, sier Hansen.

Han kjenner ikke detaljene i smitteutbruddene i Sverige, men sier det uansett ikke er aktuelt å ta i mot pasienter som allerede er innlagt ved de aktuelle avdelingene.

– I likhet med sykehus i København og Helsinki, må vi være forberedt på at det kan komme skadde pasienter fra de aktuelle sykehusene, sier Hansen.

Hvor lenge situasjonen kan være er så langt uavklart.

Artikkeltags