– Det er en ganske annerledes dag på jobben, ja, sier Didrik Hjertaker Grevskott.

Til vanlig forsker han på antibiotikaresistens, men tirsdag fikk han prøve seg som danser i musikkvideo.

– Det var veldig artig, og utenfor komfortsonen. Men vi er jo en gjeng, så da kan ikke mye gå skeis, sier forskeren.

– Dans i alt

10 ansatte fra Havforskningsinstituttet hev seg i det, og stilte sammen med danserne Absence crew i et skur på Nykirkekaien.

Det hele begynte med en intern idé om å gjøre noe litt annerledes og gøy. Så tok de kontakt med bergensdanserne, som tente på ideen.

– Vi ser dans i alt, og det har de i forskningen også. Det er veldig gøy å se hva de på Havforskningsinstituttet ser i det, sier Piero Issa i Absence.

De synes det er gøy at de ble ringt og invitert med for å produsere det hele. De forklarer at det er en dansefilm med underholdning, som de har ideen til og som Sebastian Dalseide som står for gjennomføringen av.

– Det er ikke så mange jobber i år, så det er veldig gøy når vi kan jobbe og henge sammen igjen, sier Christopher Cardoso i Absence.

Hele musikkvideoen ble spilt inn i et lager som Havforskningsinstituttet eier på Nykirkekaien.

– Kraft og saft

En som også har en liten rolle i videoen, er administrerende direktør ved Havforskningsinstituttet, Sissel Rogne.

– Nå trenger vi noe med kraft og saft, og så er vi så heldige som har ansatte som er lærevillige og blir med på dette, forteller hun.

Det er i forbindelse med FNs tiår for havforskning at de lager denne, som etter planen skal vises i begynnelsen av 2021.

Om Havforskningsinstituttet har gjort lignende tidligere, tror hun ikke.

– En gang må være den første, sier Rogne og legger til en oppfordring:

– Nå gjelder det å holde de kunstneriske kreftene vi har her i byen i gang, og da må vi bruke dem til sånne ting som dette. Det mener jeg flere burde ta tak i nå!