Dermed har Brann funnet en erstatter for Lisa Naalsund, som etter alle solemerker havner i Manchester United. Den engelske storklubben er enige med Brann om en overgangssum og dermed er det opp til spilleren selv om hun vil bli United-spiller.

– Jeg ser på det som en spennende og artig utfordring. Jeg gleder meg bare til å sette i gang, sier Hegerberg til BA.

Hun har de siste årene slitt med noen skader og å være inn og ut av lagene sine. Nå håper hun på en mer stabil tilværelse. Ikke minst i jakten på en plass i Norges VM-tropp til sommeren, selv om hun bedyrer at fokuset er helt og holdent på å levere for Brann.

– Jeg må fortjene plassen her også. Brann har et veldig godt lag. Så håper jeg det blir mer stabilt, ja, for det har vært litt turbulent med det ene og andre, sier hun.

Vinnerkultur

Midtbanespilleren har skrevet kontrakt ut 2025. Og har selvsagt gullambisjoner, noe annet går ikke an å melde når man ankommer et lag som har vunnet seriegull to ganger på rad.

– Jeg håper jeg kan bidra til å opprettholde en vinnerkultur, når mange på laget nå har dratt til utlandet. Brann og Bergen skal ha vinnerkultur, sier Hegerberg, som ikke er bekymret over «spillerflukten» fra Brann etter «The Double» i høst.

– Når noen drar, får andre sjansen. Jeg ser bare store muligheter i Brann, sier hun.

Sportssjef Aleksander Olsen sier Brann henter Andrine Hegerberg av to grunner: Personligheten og fotballspilleren.

– I Andrine får vi en leder, en som setter høye krav til seg selv og omgivelsene sine. Og så er det fotballspilleren i henne. Hun er en anvendelig kvalitetsspiller.

Spiss neste

I tillegg kan trolig markedsavdelingen i klubben juble. En Hegerberg inn var kanskje akkurat det et stadig mer profilløst lag trengte inn mot publikum og sponsorer.

– Det er sikkert avdelinger i klubben som synes dette var et pluss, men vi har vurdert mennesket og spilleren Andrine, påpeker sportssjef Olsen, som måtte kjøpe henne fri fra svenske Häcken.

Overgangssummen skal ikke være voldsom. Øverst på ønskelisten til Brann nå, er spiss.

– Vi er fornøyde. Vi går ikke av oss skoene. Vi har fortsatt handlingsrommet vi trenger i spissjakten, melder Olsen.

– Stor profil

BAs ekspert Bernt-Erik Haaland skryter av 29-åringens erfaring, men er ikke fullstendig overbevist om at hun er soleklar favoritt til å starte kampene på Branns allerede sterke midtbane.

– Men kanskje dette kan føre til at enda flere store navn vil komme til Brann? Det er uansett veldig bra at de nå får inn en stor profil, sier Haaland.

Hegerberg er kjæreste med NRK-profil Markus Neby. Han fortsetter å bo i hovedstaden og reagerer slik på signeringen:

«Madammen har signert for Brann og det er klart den er litt tung å svelge for meg (17) med VIF-lue og -sesongkort. Skal teste full kit wankeren, så ser vi hvordan dette føles», skriver han:

Og så er det søsteren, Ada (27). Superspissen er for tiden skadet.

– Får du lokket henne hit etter hvert da?

– Hehe, hun spiller jo ikke lenger, hun må bli frisk først! Jeg vet ikke, alt er vel mulig i fotball, smiler Branns Hegerberg, som nok uansett må belage seg på at lillesøster har en utenlandskarriere noen år til.

Lang proffkarriere

Hegerberg startet karrieren sammen med lillesøster Ada hjemme i Sunndal, før familien flyttet til Kolbotn i 2007. Der ble begge med i ungdomslagene til Kolbotn IL.

I 2011 fikk Andrine Statoils talentpris, og gikk videre til Stabæk i forkant av 2012-sesongen.

Både Andrine og Ada ble hentet til Turbine Potsdam i Tyskland i 2013. Det ble et kortvarig opphold i Tyskland, for samme år gikk turen videre til Kopparbergs/Göteborg FC i Damallsvenskan.

I 2016 spilte 29-åringen for Birmingham City i Womens Super League, før hun signerte for det franske superlaget Paris Saint-Germain.

Oppholdet i Frankrike ble ødelagt av skader og lite spilletid, men hun fikk fart på karrieren igjen i Italia hos Roma. I januar 2021 kom det imidlertid en kjempenedtur, da korsbåndet røk.

Var aktuell i fjor

Hegerberg var aktuell for Brann også vinteren 2022, men valgte den gang svenske Häcken i Sverige. Hun spilte i lagets treningskamp mot nettopp Brann på Marbella rett etter signeringen. Det ble 20 kamper og to mål for det svenske laget i fjor.

29-åringen er kjæreste med NRK-profilen Markus Neby. Hun har selv jobbet med TV og var nylig NRKs ekspert under VM i Qatar.

Midtbanespilleren har en rekke aldersbestemte landskamper og står med 25 kamper for A-landslaget. Det har vært spekulert i om konflikten mellom lillesøster Ada og NFF har vært med på å begrense antall kamper for landslaget. Men med løst konflikt og ny trener i Hege Riise skal det kun være prestasjonene som betyr noe i forhold til et fremtidig uttak.

Hegerberg kan få sin første kamp i Brann-trøyen 27. januar. Da spiller laget årets første treningskamp borte mot Åsane Damer. Den kampen kan du selvsagt se på BA.no. I mellomtiden kan du kose deg med 83 mål fra forrige sesong her:

Målshow spesial: 83 mål fra Branns første sesong med damelag