Gå til sidens hovedinnhold

– Hele historien bare kom til oss

Forfatter-paret mener boken deres passer for barn opp til 80 år.

Det er paret Knut Halle og Therese Sivle Woldseth som står bak boken «Den lille røde ulven og fårikålkongen».

De forteller at romanen blander fantasi, virkelighet og magi.

– Du blir kjent med alle personene i en liten bygd, og hvordan de lever. Hovedpersonen er en liten gutt som heter Var, som møter på masse magi, sier Woldseth.

Hun forteller videre at den har mange lag. At den omhandler utenforskap, å passe inn, og ulike måter å håndtere følelser på.

–Det er en dybde som gjør at den passer for alle barn fra åtte til 80 år, mener hun.

Røtter

Knut Halle er tekstforfatter, skuespiller og teaterregissør fra Sogndal. Men det er klingene østlandsk(!) som kommer ut av Halles munn. Han forklarer at han dessverre arvet sine foreldres dialekt, men anser seg som fullblods vestlending.

Woldseth som jobber som sanger, har vokst opp i Bergen og har aner i Sogn, blant annet fra en morfar som stammer fra Sivlegarden. Det ble derfor et naturlig valg for dem at handlingen ble lagt til en liten vestlandsbygd.

– Det passer veldig til stemningen og magien som skjer, mener bergenseren.

Hun forteller at faren til Var, som er sauebonde er fårikålkongen. Og da en rød ulv blir født, blir den utstøtt og søker seg sammen, med en snakkende stubbe. Var finner dem- og får sitt fristed. Derav boktittelen.

Intuitivt

Forfatterne traff hverandre da Halle hadde regi på «Jul i Blåfjell» som spilte på Ole Bull, og Woldseth sang i stykket.

Siden 2006 har de samarbeidet både privat og profesjonelt. Dette er deres første bok.

– Bokprosessen har vi holdt på med noen år, og det hele har vært utrolig intuitivt. Da vi skrev det ned, kom hele historien til oss, og det fort, sier Woldseth.

Da de vandret på julemarkedet i Bergen, så de bildene til kunstner May Britt Kjeserud.

– Vi ble veldig grepet av bildene og spurte om hun kunne illustrere boken, og er veldig glad for å få henne med på laget, sier de. Paret har også laget musikk, som skal sette stemning til lydboken. Sammen med flere musikere, skal de by på personlige sanger.

– En av dem bare kom til meg, den ble skrevet på noen minutt, avslutter Woldseth.

Kommentarer til denne saken