Helgen da alt gikk galt

Brann - Haugesund 1-2

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Som jeg var inne på etter forrige kamp: Det var ingen garanti for at innhentingen fra 1-3 til 3-3, den veldig sene utligningen og marginene som gikk vår vei mot Sandefjord, ville gi oss en ekstra boost og bedre selvtillit i kampen etter. Og det skulle vise seg å stemme…

Ting går ikke vår vei. Enkelt og greit. «Vippekampene» går ikke i vår favør. Vi tapte alle tre valgmannstemmene mot Haugesund. Vi trenger antagelig minst 5-6 til for at TV2s tallknuser kan utrope oss til «Eliteserie elect 2021".

Det har vært noen unntak fra uflaksen: Den kanskje litt heldige borteseieren mot Stabæk og keepertabbene og poenget vi reddet langt på overtid mot Sandefjord forrige helg. Men ser vi bort ifra de to kampene, har det ellers vært mye «stang ut» under Kåre Ingebrigtsen. Dommeren fraranet oss mer eller mindre en seier I Kristiansund, og vi var klart best i hjemmekampene mot Mjøndalen, Godset og Haugesund. Ja for såvidt var vi best i bortekampen mot Mjøndalen også. Disse fem kampene skulle med normal uttelling gitt 13-15 poeng. Det ble to…

Mot Haugesund var uflaksen tilbake. Vi hadde ni avslutninger i feltet. Haugesund hadde to; et skudd langt utenfor fra skrått hold og en løs heading som spratt inn til Ali Ahamda. Bortelagets mål kom på en kjempetabbe av keeper og et unødvendig straffespark. Araberne scorer rett og slett to mål uten å skape en eneste skikkelig sjanse i hele kampen!

Men vi skal ikke bare skylde på uflaks heller. Langt derifra. Det er også udyktighet. Mye udyktighet. Foran motstanderens mål er vi rett og slett for svake. Vi kommer til for få store sjanser, men har heller ikke folk som evner å sette de få store sjansene vi tross alt får. Det er ikke bare uflaks at vi nesten ikke scorer mål.

Men også foran eget mål har vi ikke hengt helt sammen. Vi slipper inn mål i hver eneste kamp. At Ole Martin Kolskogen ser ut til å være ute i flere kamper, er meget bekymringsfullt.

Hva så med Kåre? Det er for tidlig å konkludere rundt ham. Han kom inn midt i en svak sesong, men skulle selvsagt kommet inn i desember i fjor. Da hadde han hatt noen måneder på seg til å starte byggingen av noe nytt før alvoret begynte. (Ja det skulle jo senere vise seg at det på grunn av koronaen ble et halvt år til seriestart). Det har han ikke hatt nå.

Det har som sagt vært en del marginer som har gått i vår disfavør. Hadde vi satt noen flere sjanser, dommeren gjort rett i Kristiansund og Ali Ahamada ikke tabbet seg ut mot Haugesund, er det ikke sikkert vi hadde vært så nære nedrykksplassene og at Kåres inntreden hadde vært diskusjonstema i det hele tatt.

Men mye «stolpe ut» og umedgjørlige marginer til tross; vi kan i hvert fall si at Kåre ikke har vært noen åpenbaring for Brann til nå. Noen umiddelbar «ny trener-effekt» som forvandlet Brann i en fei, kom så definitivt ikke. Og rent resultatmessig har han så langt vært en fullstendig fiasko.

Han har også gjort noen rare grep som kan ha virket negativt: De økte treningsdosene midt i sesongen, for mange endringer og nye spillere inn - uten at disse har vært klare forsterkninger, og nå senest det merkelige keeperbyttet foran Haugesund-kampen.

Noen vil sikkert hevde at resultatene etter trenerbyttet viser at det ikke var Lars Arne Nilsen som var problemet. Jeg vil si det blir en for enkel konklusjon. At han ikke var det eneste problemet, kan jeg være enig i. Stallen er åpenbart for svak også. Men til det er det å si at han tross alt var sterkt delaktig i å bygge nettopp denne stallen. Man kan ikke bare skylde på Rune Soltvedt her, selv om han selvsagt har mye av ansvaret han også.

Dessuten må man ikke glemme at resultatene under LAN gjennomgående hadde vært svake i over to år da han til slutt fikk sparken. Og over de 25 siste seriekampene hans, tok vi i snitt 1,04 poeng i snitt. Det tilsvarer ca 31 poeng på en sesong med 30 kamper. Noe som utmerket kunne endt med nedrykk det også. Så å hevde at vi aldri hadde rotet oss inn i nedrykksfare med LAN, blir litt for skråsikkert etter min smak.

Det er heller ikke slik at det bare er to trenere i verden. Om Kåre skulle vise seg å være «feil mann», så gjør det fortsatt ikke forgjengeren til «riktig mann». Det betyr bare at vi i så fall har bommet på valget av hvem den nye treneren skulle være. Og gjerne også tidspunktet trenerbyttet kom på. For det burde altså kommet vel åtte måneder tidligere.

Kåre, med sin solide erfaring fra å vinne titler og å delta i Europa-cup, kunne sikkert vært en god mann å ha hvis Brann var i den posisjonen. Han kunne «ufarliggjort» det å ligge øverst på en tabell, ha press på seg, eller spille mot lag fra andre land. Under LAN endte jo både serieledelser, forventningspress og E-cup-deltagelser med solid nedtur. LAN hadde lite erfaring med å håndtere denslags.

Men Kåre har mindre erfaring med å snu kraftig motgang til suksess. Og til nå ser det ikke ut til at han er riktig mann til det.

Noen vil gjerne påpeke at LAN er bedre til denslags. Og ja, det var han da han kom inn i 2015. Kanskje også etter den noe skuffende 2017-sesongen. Men han klarte ikke å snu motgang til suksess de to siste årene i Brann. Han kan heller ikke sies å ha klart det med Aalesund i ettertid. Så kanskje hans suksessformel er avslørt?

Så kan man hevde at det ikke var en «god trener i medgang», men en ny «snu motgang til medgang»-trener Brann skulle hentet i sommer. Det var jo tross alt motgang vi var i. Men nå er det nå en gang slik at det gjerne er i motgang trenerbytter skjer. De fleste suksesstrenere har på et eller annet tidspunkt overtatt et lag som ikke har vært i medgang.

Dessuten ville jo enda en «tette forsvaret og redde plassen»-trener bare utsatt problemet som før eller siden ville dukket opp igjen: Bergen ville på sikt likevel ønsket en trener som kan ta Brann steget videre til toppen - og da helst med offensivt spill og offensiv tankegang. Et Brann-lag som er mer opptatt av å score enn å unngå baklengs. Et Brann-lag som er mer opptatt av å vinne enn å unngå tap.

Uansett er LAN reist. Det er Kåre vi har nå, og det kommer ikke til å bli noen endringer der på en stund. Det er også for tidlig å konkludere rundt Kåre. Så alle som mumler om at alt var bedre med LAN: Glem ham nå!

-

Det går altså dårlig med Brann. Ting går som sagt ikke vår vei. Her er noen skrekkelige «høydepunkt» fra kruiosa-seksjonen lenger nede i bloggen:

* Brann har nå ni seriekamper på rad uten seier. Så mange seriekamper uten seier har vi ikke hatt siden 1998.

* Brann har ni hjemmekamper på rad uten seier. Så mange Stadion-oppgjør i serien uten å vinne har vi aldri hatt før. Den gamle klubbrekorden var syv og var fra 1952/53-sesongen. Da rykket vi ned.

* Brann har tatt tolv poeng over de siste 17 kampene. Forrige gang vi tok så få poeng over så mange kamper, var i 2014. Da rykket vi ned.

* Brann har bare to seire de siste 17 seriekampene. Så få seire over så mange seriekamper, har vi ikke hatt siden 1981. Da rykket vi ned.

* Vinner vi heller ikke mot Rosenborg, har vi ikke hatt så få seire over 18 seriekamper siden 1979. Da rykket vi også ned.

* Branns poengfangst er bare to bedre enn på samme tid i nedrykksåret 2014. Den gang hadde vi 23 poeng. I år har vi 25. Den gang hadde vi 33-41 i målforskjell. I år har vi 30-41. Vi er altså like lekk bakover som den gang!

* De elleve minusmålene vi har i målforskjellen vår, er den verste vi har hatt etter 24 runder siden 2002. Da var den ett mål dårligere og det året havnet på kvalik.

Men som om ikke Branns egen motgang er nok: Søndag krysset vi fingrene for at Start skulle rote bort poeng mot S08. Det gjorde de altså ikke. Et av målene deres ble dømt mål med i beste fall noen centimeters margin. Det avgjørende målet deres - rett før slutt - kom på returen etter et billig straffespark som først ble reddet. I tillegg vant Mjøndalen lørdag. Med andre ord: Alt som kunne gå galt, gikk galt denne helgen. Alle marginer og tilfeldigheter gikk i vår disfavør. Og Brann er dessverre i stor fare for å rykke ned. Det er kun tre poeng ned til kvalik med seks kamper igjen. Start og Mjøndalen har såkalt momentum gjennom sine seire, mens vi fremdeles roter rundt og famler i blinde.

Jeg foreslår at Eliteserien stopper tellingen av poeng fra nå. Det kan umulig være lov å spille kamper så sent på året. 24 kamper får være nok til å avgjøre utfallet. Dette syns jeg høres ut som en god og rettferdig idé. Her tror jeg Høyesterett er helt enig.

-

Kampen:

Mathias Rasmussen og overraskende nok Håkon Opdal gikk ut av startelleveren siden sist. Inn kom Kristoffer Barmen og Ali Ahamda. Sistnevnte hadde ikke spilt siden 9. serierunde.

Byttet av keeper skulle vise seg å bli skjebnesvangert.

Allerede etter 49 sekunder var vi nære på å ta ledelsen da Sander Svendsen mottok et dårlig utspark og sendte videre til Fredrik Haugen som dundret til fra 22 meter. Helge Sandvik i FKH-målet måtte slå det skuddet over.

Etter dette var første del av kampen rimelig hendelsesløs, men Brann hadde mye ballinnehav. Neste mulighet kom ikke før i det 13. minutt da Svendsen blåste ballen over fra 13-14 meter.

I det 22. minutt fikk samme Svendsen en gigantisk mulighet , men moldenseren sleivet langt utenfor fra ti meters hold, selv om han kun hadde keeper mellom seg og målet.

Tre minutter senere hadde Daniel Pedersen et forsøk fra 25 meter som Sandvik måtte gi retur på, uten at vi kom til noe nytt forsøk.

Nesten halvtimen var spilt før araberne fikk sin første halvsjanse. Det var da Bruno Leite skjøt langt utenfor fra 12-13 meters skrått hold.

Etter 34 minutter fikk vi dagens første illevarslende tegn på Ali Ahamadas kampform da han bommet totalt på en corner.

Seks minutter før pause var vi nærmere scoring enn noen gang før da Jón Gudni Fjóluson headet fra mindre enn fem meter på en corner. Keeper Sandvik fikk slått ballen i tverrligger med en reaksjonsredning. Her hadde vi virkelig fortjent å gå opp i ledelsen!

Etter dette kom FKH mer med og kom til noen småfarligheter og hadde et visst press før pause, men det stod fortsatt 0-0 ved halv tid.

Det var ikke så mye spennende som skjedde de første ti minuttene etter pause heller, men Haugesund hadde mer ball nå.

Mot Sandefjord forrige helg var vi heldige med motstanderens keeperarbeid. Men elleve minutter ut i lørdagens kamp var det vår egen keeper sin tur til å drite seg ut. Da klarte comeback-kid Ali Ahamada, som fikk en sjelden og overraskende sjanse i buret, å daske ballen i eget mål på et innlegg fra Alexander Stølås. Kjempetabbe!

Dermed hadde Haugesund tatt ledelsen til tross for at Brann hadde vært klart best til nå. Ja FKH hadde knapt hatt noe som kunne kalles en sjanse. Og målet var i hvert fall ikke i den kategorien. Så typisk for et lag som sliter så til de grader i motbakke!

Da så det stygt ut, men det skulle bare gå fire minutter og 24 sekunder før vi var i balanse igjen. Det skjedde da Strand satte ballen i omtrent tomt mål fra fjorten meter etter at Helge Sandvik hadde måttet gi retur på en Sander Svendsen-avslutning.

Utrolig viktig å få det målet kjapt! Kanskje vi kunne redde både ett og tre poeng? Skulle vi for en gangs skyld snu en kamp?

Men, nei…. Det skulle vi ikke…

Etter 65 minutter fant Jon-Helge Tveita ut at han skulle felle Kristoffer Velde på et sted såpass langt unna mål som rett innenfor hjørnet av sekstenmeteren. Helt unødvendig når vi hadde to mann i sikring innenfor. Dommer Tom Harald Hagen pekte korrekt på straffemerket. Niklas Sandberg satte inn straffesparket til ny Haugesund-ledelse.

Med halve omgangen igjen kom Robert Taylor inn for Sander Svendsen som på ingen måte har overbevist i Brann-trøyen til nå.

17 minutter før slutt prøvde Haugen seg med et saksespark fra to-tre meters meters noe skrått hold, men det gikk over.

Med syv minutter igjen kom Erlend Hustad og Gilli Rólantsson inn for Fredrik Haugen og Jon-Helge Tveita.

Da ti sekunder gjenstod hadde Strand et frispark fra nærmer 30 meter som keeper Sandvik nesten holdt på å fomle inn, men i motsetning til Ali - og i motsetning til SF-keeperen forrige helg, gikk ballen utenfor mål i dette potensielle tabbekavalkade-tilfellet.

Tre sekunder før den tillagte tiden var ute, kom vår siste krampetrekning da Fjóluson skjøt over fra tolv-tretten meter.

Mer skjedde ikke. Kampen endte 2-1 til Haugesund til tross for at vi hadde hatt ni avslutninger i feltet, mens Haugesund bare hadde hatt to. Fotball kunne så definitivt vært mer rettferdig på lørdag…

SLIK REDDER VI PLASSEN:

Jeg har satt opp tre forskjellige scenarioer - avhengig av utfallet i innbyrdesopjpgjøret mellom Mjøndalen og Start. Alle scenarioene tar også høyde for at vi skal ha råd til å tape vårt internoppgjør mot Start i Kristiansand i nest siste runde.

Alle scenarioene skal ende med at vi redder plassen med ett poengs margin.

Tallene for hver kamp viser budsjettert poengfangst.


Slik redder vi plassen - hvis Start slår Mjøndalen

Nå ->

Brann

25

|

Start

22

|

Mjøn.

20

Run.

mot


|

mot


|

mot


25.r.

Ros b

0

|

Odd b

0

|

Kri b

1

26.r.

Aal h

3

|

Vik b

1

|

Stb h

3

27.r.

Vik b

1

|

B/G h

0

|

Hau b

3

28.r.

S08 h

1

|

Mjø b

3

|

IKS h

0

29.r.

IKS b

0

|

Bra h

3

|

Ros b

0

30.r.

Odd h

1

|

Vål b

1

|

Aal h

3

Fra nå:

1-3-2

6

|

2-2-2

8

|

3-1-2

10

Slutt:


31

|


30

|


30

-

Slik redder vi plassen - hvis Mjøndalen slår Start:

Nå ->

Brann

25

|

Start

22

|

Mjøn.

20

Run.

mot


|

mot


|

mot


25.r.

Ros b

0

|

Odd b

1

|

Kri b

0

26.r.

Aal h

3

|

Vik b

1

|

Stb h

3

27.r.

Vik b

0

|

B/G h

1

|

Hau b

0

28.r.

S08 h

1

|

Mjø b

0

|

IKS h

3

29.r.

IKS b

0

|

Bra h

3

|

Ros b

0

30.r.

Odd h

1

|

Vål b

1

|

Aal h

3

Fra nå:

1-2-3

5

|

1-4-1

7

|

3-0-3

9

Slutt:


30

|


29

|


29

-

Slik redder vi plassen - hvis Start og Mjøndalen spiller uavgjort:

Nå ->

Brann

25

|

Start

22

|

Mjøn.

20

Run.

mot


|

mot


|

mot


25.r.

Ros b

0

|

Odd b

1

|

Kri b

1

26.r.

Aal h

3

|

Vik b

1

|

Stb h

3

27.r.

Vik b

0

|

B/G h

0

|

Hau b

1

28.r.

S08 h

1

|

Mjø b

1

|

IKS h

1

29.r.

IKS b

0

|

Bra h

3

|

Ros b

0

30.r.

Odd h

1

|

Vål b

1

|

Aal h

3

Fra nå:

1-2-3

5

|

1-4-1

7

|

2-3-1

9

Slutt:


30

|


29

|


29

-

Rimet:

*

Ting går ikke veien

Det går ikke særlig bra

Og Ali Ahamada,

kan man ikke komme fra:

Han ga de hvite scoring

Det var jaggu noe dritt

Den tabben den kan faktisk

bli en YouTube-favoritt

*

Men fikk Brann et mål

da Petter Strand sto der parat

Og stillingen var jevn

som i en typisk vippestat

Ja kanskje vi fikk ett poeng

Ja kanskje også tre?

Men neida, Jon H Tveita

han fikk satt en stopp for det:

*

Et unødvendig straffe

fikk da FKH servert

Og tanken på det hele

gjør meg ganske irritert:

At dette kunne ryke

på sånt fanteri og tull

De hvite scoret to,

men antall sjanser var jo null!

*

For Brann var best på lørdag,

men det hjalp jo ikke litt

nok et tap i fleisen

Ja en vane har det blitt

Og søndag ble det verre

Da vant også IK Start

Skal dette her gå bra

så må vi vinne kamper snart!

*

Men hvorfor skal vi spille

flere kamper nå i grunn?

Nei dette her får holde

For jeg har gjort et funn:

At Brann kan ennå reddes

Ja det vil jo faktisk gå

Hvis tellingen kan slutte

stopp sesongen nå!

*

Kuriosa:

* Brann har ikke vunnet på de ni siste kampene (0-4-5). Siste seier kom 24. august da vi slo Stabæk 2-0 på Nadderud. Forrige gang Brann spilte ni seriekamper på rad uten å vinne, var i de elleve første kampene i 1998 (0-5-6).

* Brann har tatt kun fire poeng (0-4-5) på de siste ni kampene. Forrige gang Brann bare tok så få poeng over så mange kamper var i 9. til 18. runde i 2014 da vi tok fire poeng (1-1-8) over ti kamper.

* Brann har kun to seire på de siste 17 kampene (2-6-9). Forrige gang Brann hadde så få seire over så mange seriekamper var i de fem siste kampene i 2002 og de tolv første kampene i 2003 (2-5-10). Innenfor en og samme sesong var forrige gang i de 17 første rundene i 1981 (2-5-10). Vinner vi heller ikke i neste runde på Lerkendal, er det første gang siden 2.-22. runde i 1979 (2-4-15) at vi har så få seire over så mange seriekamper innenfor en og samme sesong. Den gang hadde vi altså bare to seire over 21 serierunder.

* Brann har bare tatt tolv poeng (2-6-9) over de siste 17 kampene. Forrige gang Brann hadde så få poeng over så mange kamper var i 1.-18. runde 2014 da vi tok tolv poeng (3-3-12) over atten kamper.

* Brann har nå ni hjemmekamper på rad uten seier (0-4-5). Sist vi vant hjemme var da vi slo Sandefjord 3-1 12. juli. Sist vi hadde så mange hjemmekamper på rad på øverste nivå uten seier, var i de fem siste i 1979 og de fire første 1981 da vi altså hadde ni (0-5-4). Men da var det altså en hel sesong på nivå to i mellomtiden. Vi har aldri hatt så mange sammenhengende hjemmekamper på rad i serien uten seier tidligere.

* Dette var vår tredje kamp på rad og niende siste ti der vi scoret. Unntaket var 0-2-tapet i Mjøndalen 17. oktober.

* Dette var vår femte hjemmekamp på rad med scoring. Vi har også scoret i 14 av de siste 15 hjemme. Unntaket var 0-1-tapet for Mjøndalen 16. august.

* Dette var vår niende kamp på rad og 18. siste 19 der vi slapp inn mål. Unntaket var 2-0-seieren over Stabæk på Nadderud 24. august.

* Dette var vår 11. strake hjemmekamp med baklengs. Sist vi holdt nullen hjemme var da vi slo Viking 3-0 21. juni.

* Brann har nå 25 poeng. Etter 24 runder er det ti færre enn i fjor og det minste vi har hatt siden 23 i 2014.

* Brann har nå ti hjemmepoeng. Etter tolv hjemmekamper er det syv færre enn i fjor og det minste vi har hatt siden ti poeng i 2014.

* Brann har nå 30 mål. Etter 24 runder er det to flere enn i fjor, men seks færre enn i forfjor.

* Brann har nå 15 hjemmemål. Etter tolv hjemmekamper er det fire flere enn i fjor, men fire færre enn i 2018.

* Brann har nå 41 baklengs. Etter 24 runder er det 18 flere enn i fjor og det meste vi har hatt siden 41 i 2014.

* Brann har nå 17 hjemmebaklengs. Etter tolv hjemmekamper er det syv flere enn i fjor og det meste vi har hatt siden 19 i 2010.

* Brann har nå elleve minusmål. Etter 24 runder er det 16 dårligere enn i fjor og det dårligste vi har hatt siden minus tolv i 2002.

* Brann har nå to minusmål hjemme. Etter tolv hjemmekamper er det tre dårligere enn i fjor og det dårligste siden minus fire 2014.

-

Brann mot Haugesund innbyrdes i serien:

Sted

Ka

Se

Ua

Ta


Mål

Bak

Bergen

13

6

4

3


18

15

Haugesund

13

7

3

3


28

22

Totalt

26

13

7

6


46

37

* Brann hadde før lørdag syv seriekamper på rad uten tap mot Haugesund (4-3-0). Forrige serietap mot dem kom 27. august 2016 da vi tapte 2-3 i Haugesund.

* Brann har tre på rad hjemme uten seier mot Haugesund (0-2-1). Siste hjemmeseier mot dem kom 17. april 2017 da vi vant 3-1.

* Brann hadde før lørdag fire på rad hjemme uten tap mot Haugesund (2-2-0). Forrige hjemmetap mot dem kom 30. april 2014 da vi tapte 1-3.

* Brann har scoret i elleve av de tolv siste seriekampene mot Haugesund. Unntaket var 0-0-kampen på Stadion 21. september i fjor.

* Brann har sluppet inn mål i åtte av de ni siste seriekampene mot Haugesund. Unntaket var 0-0-kampen på Stadion 21. september i fjor.

(Fortsetter under bildene)

I dag da?

I dag da? Foto:

Mørket har senket seg over Stadion.

Mørket har senket seg over Stadion. Foto:

For en gang skyld litt trøkk fra tribunene når deler av Bataljonen var på plass igjen.

For en gang skyld litt trøkk fra tribunene når deler av Bataljonen var på plass igjen. Foto:

Hendelsene:

00:49 - Brann: Sander Svendsen mottar et dårlig utspark midt på Haugesunds halvdel. Han gir til Fredrik Haugen som skyter fra 22 meter. Helge Sandvik i FKH-målet må klaske ballen over.

12:45 - Brann: Thomas Grøgaard får like utenfor feltet kranglet med seg et mislykket klareringsforsøk fra Fredrik Pallesen Knudsen og ballen havner hos Svendsen som skyter fra 13-14 meters skrått hold. Det går en halvmeter over.

14:21 - Brann: Haugen med et innlegg som Pallesen Knudsen får klarert på et litt klumsete vis før ballen får nådd frem til Daouda Bamba.

16:25: Bataljonen roper taktfast navnet til dagens dommer Tom Harald Hagen, som sto frem som homofil for et par uker siden.

18:23 - Brann: Petter Strand nære på å komme igjennom etter veggspill med Bamba, men blir stoppet inne i feltet.

21:47 - Brann: Strand legger inn fra høyre. En hodeduell mellom Kristoffer Barmen og Pallesen Knudsen ender med at ballen går videre til Svendsen som har kun keeper mellom seg og målet, men sleiver tre meter utenfor lengste stolpe fra vel ti meters noe skrått hold.

25:17 - Brann: Daniel Pedersen skyter fra 25 meter, Sandvik må gi retur, men Mikkel Desler får klarert før Bamba når frem.

25:56 - Brann: Bamba forsøker å skyte fra noe skrått hold rett innenfor feltet, men ballen blokkeres. Så snapper etter hvert Haugen ballen fra Thore Pedersen på venstresiden av feltet, men avslutningen fra ti meters spiss vinkel går rett på Sandvik. Mulig det var et forsøk på å nå Barmen på bakerste.

28:25 - FKH: Bruno Leite skyter fra 12-13 meters skrått hold. Det går langt utenfor lengste stolpe.

30:43 - Brann: Grøgaard skyter halvannen meter over fra 17 meter på en volley etter en corner.

34:14 - FKH: Ali Ahamada bommer totalt når han skal bokse en corner. Heldigvis er Haugen på bakerste stolpe og får klarert.

37:08 - FKH: Desler med et livsfarlig innlegg lavt og på tvers gjennom feltet, Jón Gudni Fjóluson når ikke frem, ballen havner hos Ibrahima Wadji på ti meters hold, men heldigvis får Jon-Helge Tveita stoppet ham.

39:04 - Brann: Grøgaard med en corner fra høyre og på fire og en halv meter setter Fjóluson pannebrasken til, men Sandvik får til en reaksjonsredning som slår ballen i tverrligger og over! Det er så nære!!!!

42:25 - FKH: Oliver Klitten med et farlig innlegg fra deres høyre side. Fjóluson får ordnet opp.

45:00 - FKH: Mot slutten av omgangen hadde FKH et visst press og kom til noen småfarlige innlegg.

45:00 + 0:25: Det er pause. 0-0 i mål og 4-1 til Brann i avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte FKH: Niklas Sandberg inn for Oliver Klitten.

49:58 - FKH: På et innlegg fra deres høyreside får Pallesen Knudsen bare til en løs heading som spretter inn til Ahamada.

50:55 - Brann: Barmen skyter fra 25 meters skrått hold, men det blokkeres.

55:56 - 0-1, SCORING HAUGESUND; SELVMÅL, ALI AHAMADA: Alexander Stølås kommer til innlegg fra deres venstre side. Ali Ahamada klarer utrolig nok å slå innlegget inn i eget mål! Kjempetabbe av mannen fra Komorene!

58:58 - Brann: Haugen skyter fra 25 meter, men det blir enkelt for Sandvik.

60:20 - 1-1, SCORING BRANN; PETTER STRAND: Etter en god del trekk sender til slutt Barmen igjennom til Svendsen. Moldenseren er nesten alene med Sandvik og avslutter fra vel tolv meters skrått hold. Det skuddet går rett i Sandvik som redder med beina. Men ballen lander hos Strand som på volley fra 14 meter setter ballen bak ryggen til Stølås og inn i det tomme målet.

Dette var vår femte avslutning i feltet. FKH hadde hatt to.

64:53 - FKH: Kristoffer Velde utfordrer og blir felt av Tveita når han kommer innenfor sekstenmeterhjørnet. Dommer Hagen peker på straffemerket.

65:35 - gult kort, Brann: Jón Gudni Fjóluson for protester.

65:53 - 1-2, SCORING HAUGESUND; NIKLAS SANDBERG, STR.: Sandberg skyter mot venstre. Ahamada går motsatt vei.

68:13 - Brann: Grøgaard med et innlegg fra venstre som går bak mål.

68:28 -> bytte Brann: Robert Taylor inn for Sander Svendsen.

69:41 -> bytte FKH: Peter Therkildsen inn for Bruno Leite.

73:26 - Brann: Tveita vipper inn foran mål fra høyresiden av feltet, Desler mislykkes med sitt klareringsforsøk og fra to-tre meters noe skrått hold forsøker Haugen seg på et saksespark. Det går over.

74:27 - Brann: Taylor skyter fra 14-15 meters skrått hold. Via en FKH-spiller og over mål til corner.

74:35 - gult kort, FKH: Alexander Stølås for en felling av Strand i det foregående angrepet.

78:48 -> bytte FKH: Christian Grindheim inn for Alexander Stølås.

80:35 - gult kort, FKH: Peter Therkildsen for å sparke vekk ballen.

83:18 -> bytte Brann: Erlend Hustad inn for Fredrik Haugen.

83:25 -> bytte Brann: Gilli Rólantsson inn for Jon-Helge Tveita.

83:57 - FKH: Sandberg skyter fra 23 meter. Ballen forandrer retning i Fjóluson og lurer dermed Ahamada trill rundt. Ballen går heldigvis over.

85:28 - Brann: Sandvik kommer utenfor femmeteren og bokser vekk et Strand-frispark som slås inn i feltet. Taylor slår inn igjen mot motsatt ende av femmeteren. Der står Barmen og slår ballen inn igjen foran mål, men keeper snapper.

86:05 - FKH: Therkildsen forsøker å finne Wadji motsatt, men Forren blokkerer til corner.

86:35 - FKH: Sandberg stusser videre en corner som slås mot nærmeste stolpe. På bakerste får Fjóluson headet vekk.

88:30 - Brann: Benjamin Tiedemann Hansen header et Gilli-innlegg til corner.

89:50 - Brann: Strand med frispark fra nærmere 30 meter. Sandvik fomler det utenfor eget mål.

90:00 + 0:28 -> bytte FKH: Ibrahima Koné inn for Ibrahima Wadji.

90:00 + 2:18 - Brann: Taylor skyter fra innsiden av sekstenmeterhjørnet, men ballen går langt utenfor lengste kryss.

90:00 + 2:40 - gult kort, FKH: Helge Sandvik for uthaling av tid.

90:00 + 3:57 - Brann: Fjóluson forsøker seg på et volleyskudd fra 12-13 meter. Det går høyt over.

90:00 + 4:00: Det er slutt. FKH vinner 2-1 til tross for 9-2 til Brann i avslutninger i feltet.

(Fortsetter under bildet)

Publikum:

Frem.deles kun 600 med tillatelse til å komme inn. Men alt snakket om nedstenging og økt korona-fare de siste par dagene, var nok noe av grunnen til at det sikkert var færre enn dette reelt innenfor. For en gangs skyld var deler av Bataljonen på plass på Frydenbø. Det gjorde at trøkket ble bedre enn den nærmest totale stillheten som har vært på de fleste andre hjemmekamper i år. Høydepunktet var da det ble ropt taktfast på dommer Tom Harald Hagen som for noen uker siden stod frem som homofil. Jeg er usikker på hva som er mest uvanlig av at dommere (eller noen andre i herrefotball) står frem som homofile, eller at supportere hyller dommeren.

-

Kampfakta:

Brann – Haugesund 1-2 (0-0)

Eliteserien fotball menn.

600 tilskuere

Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval.

Gult kort: Jón Gudni Fjóluson, Brann, Alexander Stølås, Peter Therkildsen, Helge Sandvik, Haugesund.

Mål: 0-1 Ali Ahamada, selvmål (55:56), 1-1 Petter Strand (60:20), 1-2 Niklas Sandberg (str. 65:53).

Brann (4-3-3): Ali Ahamada – Jon-Helge Tveita (Gilli Rólantsson fra 84.), Jón Gudni Fjóluson, Vegard Forren, Thomas Grøgaard – Fredrik Haugen (Erlend Hustad fra 84.), Daniel Pedersen, Kristoffer Barmen – Petter Strand, Daouda Bamba, Sander Svendsen (Robert Taylor fra 69.).

Haugesund (4-3-3): Helge Sandvik – Mikkel Desler, Fredrik Pallesen Knudsen, Benjamin Tiedemann Hansen, Alexander Stølås (Christian Grindheim fra 79.) – Thore Pedersen, Kevin Martin Krygård, Bruno Leite (Peter Therkildsen fra 70.) – Oliver Klitten (Niklas Sandberg fra 46.), Ibrahima Wadji (Ibrahima Koné fra 90.), Kristoffer Velde.

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 6-3 til Brann (VG Live)

Ballinnehav: 50 % (NTB og VG Live)

Avslutninger: 13-2 til Brann (NTB og VG Live)

Avslutninger på mål: 6-1 til Brann (NTB og VG Live)

Avslutninger i feltet: 9-2 til Brann (mine tall). 1. omg.: 4-1. 2. omg.: 5-1.

xG-tall: 2,44-1,21 til Brann (Wyscout)

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt. Tykk skrift = startet kamp.

mot ->

Hau

Vik

Aal

Ros

S08

B/G

San

Odd

IKS

Kri

God

Vål

Mol

Mjø

Stb

God

Vål

B/G

Kri

Mol

Mjø

Stb

San

Hau
h/b

-b

-h

-b

-h

-b

-b

-h

-b

-h

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-


Total

Kamp

Start

Mål

Gule


Acosta

43

90

90

26

36

45

451290

15
492

10

4


3

Acosta

Ahamada

90

90

90

90

90

90

90

90

9090


900

10

10


1

Ahamada

Bamba

85

69

72

63

80

90

83

90

90

90

66

70

79

90

90

90

90

90

90

90

63

90

90

90


1990

24

24

6

2

Bamba

Barmen

67

69

45

90

54
24

27

90

90

90

11

45

72

90

90

90

90

90

90


90


1404

20

15

2

4

Barmen

Blomberg
30

45

75

2

1Blomberg

Eide

12

12

1
Eide

Fjóluson90

90

90

90

90

90


540

6

6


1

Fjóluson

Forren

47


72

64

80

59

90

90

90

78

45

90

90

90

90

90

45

75

90

90


1465

19

19


3

Forren

Grøgaard2431

90

9

9020

33

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1287

18

13

1

1

Grøgaard

Haugen

5

21

66

4590

45

90

85

90

31

73

79

45

1837

90


90

90

83


1173

19

12

1

1

Haugen

Hustad

5

21

18

27

10


7

21

13

5

24

20

17
59

15

15


277


311

17


1

2

Hustad

Kolskogen

85

73

18

90

90

4590

90

90

90

90

90

51

90


90

90

90

90

90
1532

19

18


2

Kolskogen

Koomson

90

69

90

90

81

90

90

69

88

90

90

90

73

90

90

90

31

1401

17

17

8

3

Koomson

Kristiansen

90

90

90

90

90

59


81


90

90

70

57
45

90

90

88

45

1255

16

15


2

Kristiansen

Kvinge
21

78

99

2

1Kvinge

Mehnert


4


5

1

142


3

2


31

7
Mehnert

Opdal


90

90

90

90

90
90

90

90

90

90

90990

11

11


1

Opdal

Ordagic

90

90

45

45

90

76

75

90

66

63


90


820

11

11


4

Ordagic

Pedersen

90

90

90

85


90

90

90

90

90

45

59

90

90

90

90


90

53
90

90


1592

19

19

2

3

Pedersen

Pettersen90

90

90

270

3

3Pettersen

Rasmussen

90

62

55207

3

3Rasmussen

Rismark


1710

31

45

9045


11


39288

8

1Rismark

Rolantsson


21

3


9

45

3228

12

7


157

8
Rolantsson

Strand

23

90

90

90

90

90

15

80

77

63

45

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


1923

24

21

4

2

Strand

Svendsen

45

62

78

68


253

4

3Svendsen

Taylor

90

86

87

90

89

90

58

69

77

27

87

60

17

90

90

90

90

75

75

90

45

28

35

22


1657

24

18

4

2

Taylor

Teniste

90
90

45

58

45


90

55


33

16

4526

10

7


1

Teniste

Tveita32

10

13


35

30

57

74

86

90

90

90

90

60

90

90

90

83


1110

17

12

1

1

Tveita


Hau

Vik

Aal

Ros

S08

B/G

San

Odd

IKS

Kri

God

Vål

Mol

Mjø

Stb

God

Vål

B/G

Kri

Mol

Mjø

Stb

San

Hau


Tot

Kam

Sta

Mål

Gul


h/b ->

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-b-

-h-

-b-

-h-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-
Poeng ->

-3-

-3-

-1-

-0-

-3-

-0-

-3-

-0-

-1-

-1-

-0-

-0-

-3-

-0-

-3-

-1-

-0-

-0-

-1-

-0-

-0-

-1-

-1-

-0-
Resultat ->

2-1

3-0

2-2

1-2

1-0

0-5

3-1

0-1

1-1

1-1

1-3

1-2

2-1

0-1

2-0

1-1

1-5

1-3

1-1

1-2

0-2

1-1

3-3

1-2
-

Målstatistikken:

mot ->

Hau

Vik

Aal

Ros

S08

B/G

San

Odd

IKS

Krs

God

Vål

Mol

Mjø

Stb

God

VIF

B/G

Kri

Mol

Mjø

Stb

San

Hau


Total


h/b

-b

-h

-b

-h

-b

-b

-h

-b

-h

-b-

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b-

-h-

-b-

-h-
Bamba


1

2
1
1

1


6

Bamba

Barmen
1


1
2

Barmen

Grøgaard


1
1

Grøgaard

Haugen11

Haugen

Hustad


1
1

Hustad

Koomson


1


1

1


2


1

1

18

Koomson

Pedersen

1
1

2

Pedersen

Strand
1

1


1

1


4

Strand

Taylor

1


1
1
14

Taylor

Tveita

1

1

Tveita

-

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

Brann.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken