Kinesiske medier melder at Charles Chan (62) var den tredje om bord i ulykkeshelikopteret

Alle tre om bord ble reddet i land da helikopteret styrtet i Byfjorden 10. mai.

Alle tre om bord ble reddet i land da helikopteret styrtet i Byfjorden 10. mai. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den styrtrike mediemogulen skal ha dratt hjem til Hongkong kort tid etter at han ble skrevet ut fra Haukeland Universitetssykehus, opplyses det i flere medier.

DEL

Eier av luksusyachten «Bacarella», Charles Chan Kwok-Keung (62), hevdes å være den tredje personen som overlevde helikopterstyrten i Bergen 10. mai.

Det melder flere kinesiske medier. Det har ikke lykkes BA å få disse opplysningen bekreftet søndag kveld.

Det er de anerkjente avisene Hong Kong Economic Journal og South China Morning Post som skriver at Chan var den siste om bord i helikopteret, i tillegg til den britiske piloten Quentin Smith og advokaten David Tang.

Både Chan og Tang kommer fra Hongkong. Tang ble kritisk skadet i ulykken og ligger fortsatt på Haukeland Sykehus. Sykehuset ønsker ikke å gi ut nye opplysninger om Tangs nåværende helsetilstand, men ifølge pilot Quentin Smith er han på bedringens vei.

Briten Quentin Smith (52), også kjent som «Captain Q» er venn med Charles Chan på Facebook. Her holders Smiths advokat Svein Aage Valen mikrofonen under pressekonferansen etter ulykken.

Briten Quentin Smith (52), også kjent som «Captain Q» er venn med Charles Chan på Facebook. Her holders Smiths advokat Svein Aage Valen mikrofonen under pressekonferansen etter ulykken. Foto:

Forlot landet

Mens Smith måtte svømme ned i helikopteret og redde ut David Tang, skal Charles Chan ha kommet seg ut av helikopteret på egen hånd. Etter et kortere opphold på Haukeland Universitetssykehus skal han så ha forlatt landet og reist hjem til Hongkong, er det flere medier som nå melder.

Charles Chan er styreformann i det Hongkong-baserte TV-selskapet Television Broadcasts Limited (TVB), et selskap med hele 4500 ansatte.

TVB har nektet å kommentere om det faktisk er Chan som var om bord i helikopteret. Men ifølge Hong Kong Economic Journal sa TVBs konsernsjef, Mark Lee, at Chan nylig har vært på en reise i Nord-Europa, men at han nå har returnert til Hongkong.

Chan selv skal ha uttalt at han var i en ulykke, uten å utdype dette nærmere overfor kinesiske medier.

Venner på Facebook

Pilot Quentin Smith er selv venn med mediemogul Charles Chan på Facebook, og det ligger flere bilder ute av dem sammen på luksusyachten «Bacarella» fra tidligere turer.

Under pressekonferansen etter ulykken, bekreftet Smith at tredjemann som overlevde ulykken, er eier av båten. På direkte spørsmål om hvilket forhold han hadde til båtens eier, svarte Smith: 

– Han er en god venn, han heter Charles. De er begge herlige personer, både han og David Tang.

Chan og en annen person skal ha kjøpt yachten for i overkant 30 millioner dollar for tre år siden.

Chan og en annen person skal ha kjøpt yachten for i overkant 30 millioner dollar for tre år siden. Foto:

Vil ikke bekrefte

BA har vært i kontakt med pilot Quentin Smith og hans advokat Svein Aage Valen. Men ingen av dem vil bekrefte at Charles Chan var tredjemann ombord i helikopteret.

– Jeg kan ikke bekrefte det, sier Valen.

– Hvorfor ikke?

– Jeg har ikke noe mandat til det.

– Har eieren av båten selv bedt om at hans navn ikke blir offentliggjort?

– Nei, jeg tror ikke han har sagt noe om det.

– Reist mye sammen

Selv om Chan er styreformann i et gigantisk TV-selskap, er han selv kjent for å skygge unna medienes søkelys. Han skal ha kjøpt luksusyachten «Bacarella» på en auksjon for rundt tre år siden. Prislappen var 30 millioner dollar, ifølge nettstedet Boat International. Det tilsvarer i overkant 250 millioner norske kroner.

Båten er registret i skatteparadiset Cayman Islands. Ifølge mannskap om bord på båten som BA har snakket med, har yachten en til eier som også ønsker å være anonym. Pilot Quentin Smith omtalte bare tredjemann ombord på helikopteret med fornavnet «Charles» under pressekonferansen etter ulykken. Smith beskrev ham altså som en god venn.

Artikkeltags