Fredag styrtet et helikopter ved Turøy, og 13 mennesker omkom. Blant dem var det elleve nordmenn, en brite og en italiener.

Mandag ettermiddag har politiet frigitt alle navnene til de omkomne.

 • Arild Fossedal (43) fra Bergen. Han jobbet i Aker Solutions.
 • Ole Magnar Kvamme (60) fra Bergen. Kvamme jobbet i Statoil.
 • Otto Mikal Vasstveit (54) fra Strand i Rogaland. Han jobbet i selskapet Halliburton.
 • Behnam Ahmadi (54) fra Sandnes i Rogaland. Jobbet i Halliburton.
 • Kjetil Wathne (51) fra Bergen. Han jobbet i Karsten Moholt.
 • Odd Geir Turøy (54) fra Øygarden. Turøy jobbet i Aker Solutions.
 • Espen Samuelsen (35) fra Os. Samuelsen jobbet i Welltec Norway.
 • Silje Ye Rim Krogsæther (32) fra Bømlo, Krogsæther jobbet i Schlumberger.
 • Lyder Martin Telle (57) fra Sund. Telle jobbet i Aker Solutions.
 • Olav Bastiansen (57) fra Bergen. Bastiansen jobbet i CHC.
 • Tommas Helland (50) fra Strand. Helland jobbet i Halliburton.

Bildene av de omkomne er gitt til politiet av de pårørende.

Schlumberger: – Vi har mistet en nær venn

Silje Ye Rim Veivåg Krogsæther (32) fra Bømlo jobbet for Schlumberger, som mandag hadde ett minutts stillhet for de omkomne.

Kommunikasjonssjef Lianne Olsen sier følgende om Krogsæther:

– Silje hadde flere utmerkede ferdigheter; hun var faglig dyktig, profesjonell og hadde svært gode personlige egenskaper. Hun fikk raskt ansvar for kundeoppfølging for Snorre og senere Gullfaks-feltet, skriver Olsen til BA.

Ifølge Olsen var 32-åringen godt likt og dypt respektert av sine kolleger og kunder.

– Siljes nærmeste medarbeiderne beskriver henne som mer enn bare en god kollega. Hennes personlighet var varm, omsorgsfull og inkluderende. Det er med dyp sorg vi har mistet en nær venn, en god kollega og en svært dyktig medarbeider.

– Vi utrykker vår dypeste medfølelse og tanker til nærmeste familie, samboer, venner og kollegaer av Silje samt alle andre pårørende som er involvert i denne tragiske hendelsen.

– De pårørende har det tøft

Olav Bastiansen (57) fra Bergen. Jobbet i CHC Helikopter Service AS sammen med italienske Michele Vimercati (44).

– Vi har vært i kontakt med de pårørende til våre omkomne flygere. De har det tøft. De får nå oppfølging fra selskapet og helsepersonell, sier administrerende direktør Arne Roland i selskapet CHC Helikopter Service AS.

Han besøkte selv Bergen i helgen.

– Det er ufattelig. Det er mange fortvilte familier som ikke får sine kjære hjem. Det vi prioriterer nå, er å ta vare på dem som trenger omsorg, sier Roland.

Styrtet like ved barndomshjemmet

Odd Geir Turøy (54) fra Øygarden etterlater seg kone, tre voksne døtre og barnebarn.

Han blir beskrevet som en ivrig hjortejeger og bobilentusiast. Turøy hadde også stor lidenskap for matlaging og tok rollen som husets kokk når han var hjemme fra Nordsjøen.

I arbeidssammenheng var han ettertraktet på riggene på grunn av sin kompetanse og sterke arbeidsmoral. 54-åringen jobbet som rørlegger på offshore-installasjoner og begynte i selskapet i 1995. De siste årene var han tilordnet Gullfaks.

Odd Geir Turøy omkom i ulykken like ved stedet han vokste opp, på Turøy.

Mange fra det lille lokalsamfunnet har lagt ned røde roser og andre blomsteder på Svelgen bro like ved ulykkesstedet.

Lokalsamfunnet er i sorg.

Jan Bjarte Kjelby, leder av grendelaget på Turøy, forteller at den tragiske hendelsen gjør noe med alle innbyggerne på Turøy.

– Det oppleves som et sjokk å ha mistet barndomsvennen sin, sier Kjelby til BA.

Han kjente 54-åringen Turøy godt. Han omtaler ham som «en av oss».

– Vi vokste opp sammen her på Turøy. Vi er et lite og tett samfunn. Ulykken gjør  et sterkt inntrykk på oss alle. Vi vil bruke helgen på å fordøye inntrykkene, sier Kjelby.

Jobbet i Statoil siden 1988

Ole Magnar Kvamme (60) fra Bergen jobbet i Statoil. Selskapet skriver i en pressemelding at Kvamme hadde over 10 års offshore-erfaring.

Han ble ansatt i Statoil i 1988, og jobbet den siste tiden med anleggsintegritet på Snorre, Gullfaks A og Gullfaks B.

Kvamme var utdannet elektrisk installatør, og etterlater seg tre voksne barn.

– Våre tanker går først og fremst til Ole Magnar Kvammes familie og nære venner, som har mistet en av sine kjære i denne forferdelige ulykken, sier Statoils konsernsjef Eldar Sætre i pressemeldingen.

– Også i Statoil er det ansatte som har mistet en nær og kjær kollega. Men i Statoil deler vi alle sorgen og uttrykker vår dypeste sympati og medfølelse med familie og venner i denne vanskelige tiden, sier konsernsjefen videre.

Rogalands-bygd preget

Otto Mikal Vasstveit var en av to menn fra Strand i Rogaland som mistet livet i ulykken.

Kommunen med 12.000 innbyggere er kommunen i landet med nest høyest andel av oljearbeidere i forhold til folketall.

– Folk her har vært preget at det som har skjedd siden det ble bekreftet at to herfra er omkommet. Allerede da ulykken ble kjent begynte folk å snakke om det kunne være noen de kjente, sier ordfører i Strand kommune, Irene Heng Lauvsnes (H), til Dagbladet.

Hadde ti års erfaring

Tommas Helland (50) fra Strand var ansatt som Serviceoperatør i Halliburtons Poduction Enhancement (PE)-avdeling, og hadde ti års erfaring i selskapet.

«Vi lyser fred over hans minne», skriver Halliburton Skandinavia i en pressemelding.

Knut Nesland, hovedtillitsvalgt i Halliburton for Industri Energi, sa fredag følgnede: – Tankene går til de pårørende og kollegaene i selskapet.

Var aktiv i Bahai-samfunnet

Sandnes-mannen Behnam Ahmadi (54) var aktiv i Bahai-samfunnet i Sandnes, der også Kjell Austvoll er medlem.

– Han var en nær venn i Bahai-samfunnet. Som person var han inkarnasjonen av tjenerånd. Han hadde et utrolig stort nettverk, og folk kjente ham som en som alltid stilte opp for andre. Han hadde mange talenter. Han var en flink kokk, han gjorde hagearbeid og var mekaniker, sier Austvoll til Bergens Tidende.

Han har kjent vennen siden 1985, da Ahmadi kom til Norge som kvoteflyktning fra Iran.

Firebarnsfar omkom

Kjetil Wathne (51) var på jobb for Karsten Moholt AS da han omkom i helikopterulykken.

Han var bosatt i Bergen, men kom opprinnelig fra Bømlo. Kjetil Wathne etterlater seg samboer og fire barn.

– Jeg ønsker nok en gang å utrykke min dypeste medfølelse til Kjetil Wathne sine nærmeste og alle de andre pårørende etter fredagens tragiske ulykke, sier administrerende direktør Linn Cecilie Moholt i Karsten Moholt AS.

Hun ønsker også å takke Wathne for en fantastisk innsats som industrimekaniker igjennom mange år for selskapet.

– Kjetil løste alle oppgaver med dyktighet og effektivitet, og var en god kollega. Hans bortgang er et stort tap for bedriften, sier Moholt.

Wathne begynte i Karsten Moholt AS sommeren 2010. Kollegene på Feltserviceavdelingen i Karsten Moholt AS kjente ham som en sindig og rolig person, med godt humør og god sans for humor.

Han beskrives også som en allviter, en stor musikkelsker og en ivrig Liverpool-supporter som reiste jevnlig til England for å følge favorittlaget sitt på fritiden.

Etterlater seg kone og to barn

Den 41 år gamle briten som omkom, var Iain Stuart (41).

Han er fra Laurencekirk i Kincardineshire i Skottland og jobbet for Halliburton, melder skotsk politi søndag.

Mannen etterlater seg kone og to barn. Politiet har gått ut med følgende kunngjøring på vegne av familien:

«Vi som en familie er knust over tapet av Iain i fredagens tragiske helikopterstyrt i Norge. Iain var en kjærlig ektemann og hengiven far til sine to barn. Han var en omsorgsfull sønn, bror, onkel og venn for mange. Vi er takknemlig for alle meldinger om støtte og gode tanker. Vi ber nå, som familie, om å få litt privatliv i denne vanskelige og triste tiden.»

«En varm person med et stort hjerte»

Kollegene i Welltec forteller at de har mistet en god og snill medarbeider:

– Espen Samuelsen ble 35 år gammel og etterlater seg samboer og to barn. Han var ansatt som feltingeniør offshore i Welltec siden 2011.

Kollegene beskriver ham som en «varm person med et stort hjerte» og «en som det var svært lett å like».

– Han var en dyktig og god medarbeider som vil bli dypt savnet. I denne tid går våre tanker og medfølelse til hans familie, venner og kollegaer.

«Leverte førsteklasses arbeid»

Arild Fossedal hadde jobbet i Aker Solutions siden 1998. Pårørende beskriver 43-åringen på følgende måte:

– Arild vil bli husket som ein fantastisk person, alltid snill og god med et godt humør. Han etterlater seg ein sønn som betydde alt for han. Arild er oppvokst på Voss, men bodde i Bergen. Han jobbet i Aker som ingeniør i snart 18 år. Han vil bli dypt savnet av sønn, kjæreste og familie!

Konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions sier i et minneord at Fossedal var en rolig person med en herlig sans for humor.

«I løpet av årene hadde han flere ulike roller, blant annet som røringeniør, sveiseinspektør, og NDT-operatør. Den siste tiden var han en del av Statoils Driftsinspeksjonsprosjekt med ansvar for inspeksjoner ved Asset Integrity Management-enheten i MMO Bergen, stasjonert på Sandsli. Han var svært opptatt av alltid å levere førsteklasses arbeid.»

Fossedal etterlater seg en 17 år gammel sønn, en ekskone og en kjæreste med barn fra et tidligere forhold.

«En gjennomført positiv og sosial person»

Lyder Martin Telle var hos Aker Solutions helt fra 1992, forteller konsernsjef Luis Araujo i et minneord over kollegene som omkom i ulykken.

Hans kolleger beskriver ham som en omgjengelig person.

«Den 57-år gamle elektrikeren og feltingeniøren jobbet for MMO i Bergen. Han var de siste 15 årene på utlån til Statoil som feltingeniør innenfor oppgraderinger og ferdigstillinger ved Statfjord og Gullfaks.

Lyders lidenskap var musikk, og han dro ofte på konserter både i Norge og i utlandet. Han var interessert i sport, og en gjennomført positiv og sosial person. Han var også en mann som trivdes godt i profesjonelle og faglig kompetente miljøer, hvor han kunne konsentrere seg om selvutvikling og på å gjøre teamet så sterkt som mulig.

Han etterlater seg kone og tre voksne barn, i tillegg til barnebarn.»

Italienske Michele bodde i Bergen

Italieneren har blitt identifisert som Michele Vimercati. Det bekrefter den italienske ambassaden overfor BA.

44-åringen var en erfaren pilot, og hadde bakgrunn fra det italienske forsvaret. Han hadde over 20 års erfaring som helikopterpilot.

Vimercati flyttet til Bergen i 2008. Vimercati var den første av de omkomne som blir identifisert.

Arne Roland, leder i CHC Helicopter, ønsker ikke å kommentere opplysningenene før politiet bekrefter identiteten.
 

Kondolanseprotokoll

Mandag åpnet bergensordfører Marte Mjøs Persen kondolanseprotokoll etter helikopterulykken.

Protokollen blir lagt ut i Bergen Rådhus, og alle er velkommen til å skrive en hilsen for å uttrykke medfølelse med dem som er rammet, melder Bergen Kommune.

Protokollen vil bli liggende i foajeen i Bergen Rådhus til og med fredag 20. mai.

I Øygarden er det lagt ut kondolanseprotokoll i servicetorget i rådhuset på Rong, mens det i Sund er lagt ut protokoll i servicetorget i kommunehuset.

De omkomne:

 • Behnam Ahmadi (54) fra Sandnes. Jobbet i Halliburton.
 • Arild Fossedal (43) fra Bergen. Jobbet i Aker.
 • Tommas Helland (50) fra Strand. Jobbet i Halliburton.
 • Silje Ye Rim Veivåg Krogsæther (32) fra Bergen. Jobbet i Schlumberger.
 • Ole Magnar Kvamme (60) fra Bergen. Jobbet i Statoil.
 • Espen Samuelsen (35) fra Os. Jobbet i Welltec Norway.
 • Iain Stuart (41) fra Storbritannia. Jobbet i Halliburton.
 • Lyder Martin Telle (57) fra Sund. Jobbet i Aker.
 • Odd Geir Turøy (54) fra Øygarden. Jobbet i Aker Solutions.
 • Otto Mikal Vasstveit (54) fra Strand. Jobbet i Haliburton.
 • Kjetil Wathne (51) fra Bergen. Jobbet i Karsten Moholt/Aker.
 • Olav Bastiansen (57) fra Bergen. Jobbet i CHC.
 • Michele Vimercati (44), bosatt Bergen. Jobbet i CHC.