Gå til sidens hovedinnhold

Helse vest vil legge luftambulansesentralen i Bergen

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter lang tids splittelse internt i Helse vest velger nå ledelsen å legge luftambulansesentralen til Haukeland fremfor Stavanger universitetssjukehus.

De to universitetssykehusene har også vært uenige seg imellom om hvilke kriterier som skal avgjøre plasseringen av den nye AMK-sentralen for luftambulansene, skriver NRK.

Stavanger universitetssjukehus har hevdet at luftambulansesentralen primært er en flygelederrolle, noe sykehuset har den beste kompetansen på. Haukeland har på sin side ment at det først og fremst omhandler akuttmedisin, og har argumentert for at de har det regionale traumesenteret.

– Vi mener en håndfull menneskeliv kan spares hvert år hvis alle luftambulanser på Vestlandet blir styrt fra Haukeland, har leder Øyvind Østerås av akuttmedisinsk avdeling i Helse Bergen, uttalt tilBergens Tidende.

Stavanger har fra før av rollen som såkalt regional AMK-sentral og koordinerer alle AMK-sentralene ved større hendelser. Helse Vest-ledelsen foreslår nå at denne koordineringen og luftambulansefunksjonen begge samles ved Haukeland.

Den nye sentralen vil koordinere alle luftambulansene i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane, og styret vil gjøre endelig vedtak om plasseringen neste uke.

Kommentarer til denne saken