Sjøbadet sesongåpnet: – Nordnes er best

Morten Tungesvik (35) stupte i det 11 grader varme (...) vannet. – Jeg kan jo varme meg i bassenget etterpå, sa han før han tok sats.

Morten Tungesvik (35) stupte i det 11 grader varme (...) vannet. – Jeg kan jo varme meg i bassenget etterpå, sa han før han tok sats. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Dette er herlig. Svømming er sinnssykt bra. Så kan andre bare gå på treningsstudio for å trene biceps, smiler Morten Tungesvik (35).

DEL

Torsdag åpnet Nordnes sjøbad årets sesong i regnvær. De ivrigste sto allerede i kø da dørene åpnet klokken 0700, men Morten Tungesvik ventet til formiddagen før han fant frem badeshortsen.

– Det er herlig at sjøbadet endelig er åpnet. Jeg kjøpte sesongkort med en gang. Været gjør ingenting. Hadde det vært åpnet for en måned siden ville jeg også ha vært på plass, sier Tungesvik til BA.

11 grader gikk greit for Morten Tungesvik. – Det var litt kaldt, men man kan jo ikke gå på Nordnes og bare bade i bassenget.

11 grader gikk greit for Morten Tungesvik. – Det var litt kaldt, men man kan jo ikke gå på Nordnes og bare bade i bassenget. Foto:

– Bra for ryggen

Sjefkokken på Bare Vestland har planer om å legge inn svømmeøkter før jobb et par dager i uken fremover.

– Jeg kjenner allerede etter et par lengder at dette er sinnssykt bra for ryggen. Så kan andre bare gå på treningsstudio for å trene biceps og alt det greiene der, humrer Nordnes-beboeren.

– Nordnes er best. Ado Arena er stappfullt og svinedyrt, og her kan vi jo også bade i sjøen, legger han til.

Marit Emanuelsen (51, f.v.) og Bente Wenæs (70) bro like ved, og er å se på Nordnes sjøbad nesten hver dag fremover.

Marit Emanuelsen (51, f.v.) og Bente Wenæs (70) bro like ved, og er å se på Nordnes sjøbad nesten hver dag fremover. Foto:

Gledet seg hele vinteren

Marit Emanuelsen (51) og Bente Wenæs (70) kjøpte også årskort. De har ambisjoner om å svømme nesten hver dag sjøbadet er åpent.

– Vi har gledet oss til 18. mai i hele vinter. Det er herlig å bade i disse fantastiske omgivelsene og bare ekstra deilig når det regner, sier de muntre venninnene.

I 12-tiden torsdag var det 25 grader i bassenget, men bare 10 grader i luften og 11 i sjøen. Likevel kom en jevn strøm av besøkende. Badevakt Jakob Verpe var ikke overrasket over alle som trosset gråværet.

– Vi har mange faste gjester som kommer uavhengig av vær. Bassenget er varmt selv om luften er kald, påpeker Verpe.

Terje Jacobsen (54) fikk litt av en storfangst i sjøbadet da han halte en luftballong på avveier på land. Han bader i sjøen utenfor Nordnes året rundt.

Terje Jacobsen (54) fikk litt av en storfangst i sjøbadet da han halte en luftballong på avveier på land. Han bader i sjøen utenfor Nordnes året rundt. Foto:

– Bankers at alt er på stell

De fleste som veksler billett er på plass for å trimme, men det kommer også mange barn, spesielt på sommeren.

– Vi skulle gjerne hatt åpent året rundt, men det ville nok ha blitt en veldig dyr strømregning for kommunen, sier Verpe.

I ukene før åpningen har mye skjedd. En lekkasje i bassenget har blitt tettet, uteområder har blitt luket og fått et malingsstrøk og det tekniske anlegget fått en nødvendig overhaling. Verpe lover at årets utgave av sjøbadet er en klar forbedring fra i fjor.

– I fjor hadde vi litt problemer med å holde temperaturen i bassenget. I år skal det holde jevnt over 25 grader så lenge sesongen varer. Det er helt bankers at alt er på stell.

Artikkeltags